To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EA2A 2.0] Hamulce!!

Witek vel Mysza - 12-08-2015, 18:58

i9i napisał/a:
Nie masz pojęcia o czym piszesz. Na ori heblach Galant 2.0 (tych 256 mm) przy 180 i depnięciu hamulca po dwóch sekundach ma zagotowany płyn i od 100 km/h już tylko delikatnie zwalnia (testowane osobiście).
Płyn hamulcowy miał ile wilgotności? Co ile zmieniasz w swoich autach?
i9i napisał/a:
Mało wiesz, a dużo mówisz.
Przy tym pozostańmy, chyba zacznę zabierać głos z częstotliwością stosowną do swojej miernej wiedzy.
robertdg - 12-08-2015, 19:26

Spokój i bez wycieczek osobistych bo polecą szerokie paski, po sztuce za każdy post :!:
i9i - 12-08-2015, 21:24

Witek vel Mysza napisał/a:
Płyn hamulcowy miał ile wilgotności? Co ile zmieniasz w swoich autach?
Nie sprawdzam wilgotności, wymieniam płyn razem z klockami.
Co Twoim zdaniem poprawia skuteczność hamowania? Bo moim zdaniem tylko opona i nawierzchnia jeśli założyć ten sam materiał tarcz i klocków.
Wielkość powierzchni styku klocków z tarczą. Te ori były stanowczo za małe.
chyba zacznę zabierać głos z częstotliwością stosowną do swojej miernej wiedzy.
Nie przesadzaj, wolności słowa i wypowiedzi jeszcze nie znieśli, a ostra dyskusja przyciąga uwagę (jak na razie tylko Roberta).
polaff - 12-08-2015, 21:39

i9i napisał/a:
przy 180 i depnięciu hamulca po dwóch sekundach ma zagotowany
chyba Ci się to śniło. Ja nie wymieniam tak jak Ty deklarujesz (wątpię w rzetelność deklaracji) płynu razem z klockami. Szczerze mówiąc to nigdy z mojej woli w żadnym z aut które miałem nie wymieniano płynu - chyba, że serwis coś robił bez mojej wiedzy.
Aut przerobiłem w swoim życiu w sumie 26 czy 24 jakoś tak i wszystkie podobnie katowane i nigdy w żadnym nie zagotowałem płynu a jeździłem po alpach jeździłem po górach w serbii i bułgarii, hamowałem nie raz z ponad 200km/h do zera "na raz". Nie chce mi się opisywać. Fantazja nie ma granic - tak uważam, jeśli chodzi o cytowany tekst.

edit:
dodam, że w żadnym aucie nigdy świadomie nie wymieniałem płynu!!!
i nigdy go nie zagotowałem.

i9i - 12-08-2015, 22:12

polaff napisał/a:
a jeździłem po alpach jeździłem po górach w serbii i bułgarii,
+
A ja po opuszczonym lotnisku.

polaff - 13-08-2015, 06:31

i9i napisał/a:
+
"-" za fantazję
sorry za OT

kurak80 - 24-08-2017, 10:32

Czy przednie zaciski hamulcowe ( wraz z jarzmem i prowadnicami ) z modeli 2,0 i 2,4 GDI będą pasowały do galanta 2,5V6?...mam model z 97' ...z góry dziękuje za pomoc.
Hugo - 24-08-2017, 11:27

Nie będzie pasował rozstaw otworów na jarzmach.