[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] [FAQ] Montaż zegarów High Contrast
diabelll - 27-10-2012, 20:56
olej jest ok jak przeloze stare dzialaja nie dziala totalnie nic obrotomierz ani predkosciomierz nie dzialaja brak podswietlania jedenie lampka od uchylonych drzwi jeszcze dziala ,wlasnie moze to to przejscie jest w zlym miejscu zrobione ehhh
sveno - 27-10-2012, 21:10
diabelll napisał/a: | wlasnie moze to to przejscie jest w zlym miejscu zrobione | daj jakąś fotkę zobaczymy, a jak nie to zapraszam jutro rano do mnie, pomogę jakby co to PW
diabelll - 27-10-2012, 21:29
Sveno nie mam auta znaczy mam ale alternator rozpiepszylem chcialem wymienic regulator napiecia ale nie szlo rozkrecic altka no i niestety zepsulem prostownik w poniedzialek dopiero odzyskam moze auto wiec podjade do Ciebie ,ale najpierw zadzwonie
Hugo - 03-11-2012, 21:22
Nie wiem czy to auto mnie tak uwielbia wkur...rzać na dzień dobry czy co? Ostatnio nie było źle, aż dzisiejszego ranka, po 2 dniach postoju wsiadam, odpalam silnik, odpala "na dotyk" jak zawsze, patrzę na zegary Kuźwa co jest? Widzę tylko wskazówki, które są podświetlone tak jak powinny i czarną dziurę! Brak podświetlenia zegarów... Zacząłem walić pięścią po daszku, ale po chwili stwierdziłem, ze prędzej zrobie dziurę w desce niż się podświetlą te zegary, więc zgasiłem silnik, odpaliłem i wszystko działa aż do teraz Co się mogło stać? Znając moje szczęście to pewnie przydarzyło się tylko mi, bo nie czytałem wcześniej o takim przypadku. Czy ktoś się z tym spotkał?
swinks_UK - 03-11-2012, 23:42
Hugo napisał/a: | Nie wiem czy to auto mnie tak uwielbia wkur...rzać na dzień dobry czy co? Ostatnio nie było źle, aż dzisiejszego ranka, po 2 dniach postoju wsiadam, odpalam silnik, odpala "na dotyk" jak zawsze, patrzę na zegary Kuźwa co jest? Widzę tylko wskazówki, które są podświetlone tak jak powinny i czarną dziurę! Brak podświetlenia zegarów... Zacząłem walić pięścią po daszku, ale po chwili stwierdziłem, ze prędzej zrobie dziurę w desce niż się podświetlą te zegary, więc zgasiłem silnik, odpaliłem i wszystko działa aż do teraz Co się mogło stać? Znając moje szczęście to pewnie przydarzyło się tylko mi, bo nie czytałem wcześniej o takim przypadku. Czy ktoś się z tym spotkał? |
Zasilanie główne zegarów (jego brak).
Albo bezpiecznik świruje, albo pin na wtyczce, albo mostkowanie (jeśli robiłeś taką przeróbkę).
tomrom - 04-11-2012, 14:09
Hugo napisał/a: | Nie wiem czy to auto mnie tak uwielbia wkur...rzać na dzień dobry czy co? Ostatnio nie było źle, aż dzisiejszego ranka, po 2 dniach postoju wsiadam, odpalam silnik, odpala "na dotyk" jak zawsze, patrzę na zegary Kuźwa co jest? Widzę tylko wskazówki, które są podświetlone tak jak powinny i czarną dziurę! Brak podświetlenia zegarów... Zacząłem walić pięścią po daszku, ale po chwili stwierdziłem, ze prędzej zrobie dziurę w desce niż się podświetlą te zegary, więc zgasiłem silnik, odpaliłem i wszystko działa aż do teraz Co się mogło stać? Znając moje szczęście to pewnie przydarzyło się tylko mi, bo nie czytałem wcześniej o takim przypadku. Czy ktoś się z tym spotkał? |
U mnie z kolei od jakiegoś czasu po przekręceniu kluczyka zegary zapalają się ale świecą jak na maksymalnym "skręceniu" potencjometrem od oświetlenia wewnętrznego. Jak zapalę postojówki i mijania świecą normalnie (przynajmniej nie zapomnę świateł włączyć ).
Niestety u mnie w przeciwieństwie do Ciebie jak się raz tak zrobiło tak jest do tej pory.
Spotkał się już ktoś z czymś takim?
Hugo - 04-11-2012, 15:21
swinks_UK napisał/a: | Zasilanie główne zegarów (jego brak). | Możesz napisać gdzie się ono znajduje? Dzisiaj rano przy odpaleniu zero problemu. A może być tak, że za szybko cofnąłem kluczyk (często tak robię), wtedy mam wrażenie, że silnik odpala jakby po ułamku sekundy i z tego powodu zegary się "zawiesiły" czy coś? swinks_UK napisał/a: | Albo bezpiecznik świruje | Gdzie on jest? swinks_UK napisał/a: | mostkowanie (jeśli robiłeś taką przeróbkę). | Robiłem.
sveno - 04-11-2012, 16:40
Hugo napisał/a: | swinks_UK napisał/a:
Zasilanie główne zegarów (jego brak).
Możesz napisać gdzie się ono znajduje? | pin 4a
mouseman - 04-11-2012, 21:35
Panowie jak wygląda adaptacja HC z Gala 2.4 GDI manual do tego samego osobnika ?
OBERST - 04-11-2012, 22:05
mouseman napisał/a: | Panowie jak wygląda adaptacja HC z Gala 2.4 GDI manual do tego samego osobnika ? |
Proponuję zacząć od 1 strony tematu .
Juiceman - 04-11-2012, 22:13
mouseman napisał/a: | Panowie jak wygląda adaptacja HC z Gala 2.4 GDI manual do tego samego osobnika ? |
P&P także bez filozofii a skąd to pytanie xD?
mouseman - 04-11-2012, 23:18
Juiceman napisał/a: | P&P także bez filozofii a skąd to pytanie xD? |
Tak to jest jak nie kupisz full wypasu Trzeba modzić
Juiceman - 04-11-2012, 23:20
To Ty HC nie miałeś?! wstyd panie wstyd
Hugo - 09-11-2012, 19:50
Nie wiem czy Wy na to zwracacie uwagę, ale dotąd odpalając auto przekręcałem kluczyk od razu, przeważnie było to w chwili gdy były już podswietlone wskazówki, a zegary jeszcze nie. Zdarzało się, że podczas kręcenia rozrusznikiem podświetlenie zegarów mrugnęło. Od w/w zdarzenia czekam aż się włączy podświetlenie zegarów i już ani razu nie mrugnęło podczas odpalania, nie mówiąc o całkowitym nie podświetleniu się zegarów. Wy tez na to zwracacie uwagę czy po prostu wsiadacie i odpalacie? Jesli tak to nie zdarzylo sie Wam mrugniecie podswietlenia w momencie gdy silnik odpali?
piaga - 09-11-2012, 19:59
Hugo,chyba już z nudów piszesz...
|
|
|