To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Climatronic oraz Obsługa climatronica

Owczar - 25-11-2011, 23:19

pompec napisał/a:
w trakcie tego wątku napotkałem wypowiedzi wskazujące na to, że jednak się włącza i poniżej 5'. Ale jak tak jest, to ok.

Włączy się i przy minu 20, ale warunkiem jest dobrze nagrzana nagrzewnica, która ogrzewa parownik. Klima się nie włączy gdy parownik będzie miał temp w okolicach zera.

komarsnk napisał/a:
U Was wieje tak mocno? Wyczuwalnie na twarzy jak jest ustawiony na max?

Gdy wieje na szybę to nie... Gdy ustawione na twarz to i owszem. Ale swoją drogą maks na szybę nie jest powalający.

komarsnk - 26-11-2011, 08:32

Owczar napisał/a:

komarsnk napisał/a:
U Was wieje tak mocno? Wyczuwalnie na twarzy jak jest ustawiony na max?

Gdy wieje na szybę to nie... Gdy ustawione na twarz to i owszem. Ale swoją drogą maks na szybę nie jest powalający.

Nie no z kratek to wiem, że wieje dobrze :) Ale na szybę tak jak u Ciebie - szału nie ma... :doubt:

pompec - 26-11-2011, 23:44

Owczar napisał/a:
Włączy się i przy minu 20, ale warunkiem jest dobrze nagrzana nagrzewnica, która ogrzewa parownik. Klima się nie włączy gdy parownik będzie miał temp w okolicach zera.

czyli biorąc pod uwagę, że szyby parują najczęściej zaraz po odpaleniu auta, to sytuacja jest mało korzystna... szybciej odparują szyby niż nagrzeje się parownik... ale jak parownik ma mieć w okolicach zera, to przy 4' temp. zew. powinien mieć powyżej zera...

Owczar - 26-11-2011, 23:59

Przy 4 stopniach powinien się włączyć, ale po chwili się wyłączy.
Przemi80 - 28-11-2011, 08:35

witam.mam problem z ustawieniem temp.posredniej np.25st.bo albo jest za zimno albo za goraco.jesli ustawie na max.to nie da sie wytrzymac z goraca a jak tylko zejde w dol jeden stopien odrazu robi sie zimno.no i nie dziala poprawnie czujnik temp.zewn.ciagle wyswietla 20st.w ktorym miejscu go znajde.pozdr.
Owczar - 28-11-2011, 09:07

Otworz schowek pasazera i sprawdz czy do panelu klimatronika dochodzi karbowana rurka.
Czujnik jest gdzies w zderzaku.
Sciagnij z dzialu download service manual. W rozdziale air conditioner jest wszystko.

Juiceman - 28-11-2011, 12:41

Owczar napisał/a:
Otworz schowek pasazera i sprawdz czy do panelu klimatronika dochodzi karbowana rurka.

Chodzi o tą rurkę :

I ona wchodzi na "trzpień" w panelu Climatronica po prawej stronie :-)

Owczar - 28-11-2011, 13:40

Ale po otwarciu schowka i wyjęciu jego blokady można rurkę zapiąć bez wyciągania konsoli. Jednak w związku z padniętym czujnikem temp i tak musisz wyjąć konsolę...
Torp12 - 28-11-2011, 18:02

Juiceman napisał/a:
Owczar napisał/a:

Chodzi o tą rurkę :
Obrazek

I ona wchodzi na "trzpień" w panelu Climatronica po prawej stronie :-)

A ja tą rurkę mam białą ;)

Szwagroz - 28-11-2011, 21:35

sorki że zmienię trochę temat rurek itp. na ostatnim spocie "QwiateQ" pokazał mi coś takiego i zabił mi tym niezłego ćwieka

Uploaded with ImageShack.us

czy ktoś wie o co chodzi z tymi wskaźnikami?

1- co to jest "FULL AUTO"?
2- dlaczego nie wyświetla się ST CELCJUSZA, zapala się tylo przy włączeniu outside?
3- CO TO I DO CZEGO?
4- i ta FALA?

Czy ktoś wie jak to ruszyć?

tomrom - 28-11-2011, 21:40

Szwagroz napisał/a:
1- co to jest "FULL AUTO"?

Nie mam pojęcia

Cytat:
2- dlaczego nie wyświetla się ST CELCJUSZA?

To jest do wyświetlania stopni Celsjusza "C" lub Fahrenheita "F"

Szwagroz napisał/a:
3- CO TO I DO CZEGO?

Gdzieś czytałem że to kontrolka "zapchanego" filtra

Cytat:
4- i ta FALA?

Nie mam pojęcia

Hugo - 28-11-2011, 23:43

Szwagroz napisał/a:
czy ktoś wie o co chodzi z tymi wskaźnikami?
No właśnie! U mnie też się nie świecą, a są.
Torp12 napisał/a:
A ja tą rurkę mam białą
Ja też.
fergul11 - 28-11-2011, 23:54

czy ktos widzial klimatronik od starszych wersji galantów ?
czy ktos widzial co sie wyswietla na ekranie wersji 2 din ?
mozliwe ze fabryka planowala wiecej funkcji , ale ksiegowy sie wtracil ?
itd mozna mnozyc pytania .

Kamil_Ziomek - 29-11-2011, 16:48

Nigdy nie widziałem klimatronica w galu ale 3 to mi się wydaje że sygnalizuje wyminę filtra i powinno się to jakoś kasować i, lub sygnalizuje zapchany filtr.
rubensixxx - 29-11-2011, 20:10

Mam taki problem ze, podczas postoju na wolnych obrotach auto sie niezagrzewa. po paru kilometrach na minimalnym nadmuchu zaledwie cieple powietrze leci, dodam ze filtr kabinowy jest nowy, poziom plynu w chlodnicy jest, nawet dzis silniczek rozebralem o ktorym byla mowa w postach ktore przegladalem(wszystkie zebatki cale, jako ze nie jestem ekspertem w dziedzinie samochodowej to niewiem co myyslec juz jako ze mialem juz rozebrany caly schowek to zrobilem video nagrzewnicy(o ile sie nie myle ze to jest nagrzewnica) to zrobilem video telefonem i jak wuidac chyba jest jakas przytkana,
Wypowie sie ktos kto sie zna na rzeczy ?????????

http://www.youtube.com/watch?v=sauY0GfZ5-w