[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Climatronic oraz Obsługa climatronica
Owczar - 25-11-2011, 23:19
pompec napisał/a: | w trakcie tego wątku napotkałem wypowiedzi wskazujące na to, że jednak się włącza i poniżej 5'. Ale jak tak jest, to ok. |
Włączy się i przy minu 20, ale warunkiem jest dobrze nagrzana nagrzewnica, która ogrzewa parownik. Klima się nie włączy gdy parownik będzie miał temp w okolicach zera.
komarsnk napisał/a: | U Was wieje tak mocno? Wyczuwalnie na twarzy jak jest ustawiony na max? |
Gdy wieje na szybę to nie... Gdy ustawione na twarz to i owszem. Ale swoją drogą maks na szybę nie jest powalający.
komarsnk - 26-11-2011, 08:32
Owczar napisał/a: |
komarsnk napisał/a: | U Was wieje tak mocno? Wyczuwalnie na twarzy jak jest ustawiony na max? |
Gdy wieje na szybę to nie... Gdy ustawione na twarz to i owszem. Ale swoją drogą maks na szybę nie jest powalający. |
Nie no z kratek to wiem, że wieje dobrze Ale na szybę tak jak u Ciebie - szału nie ma...
pompec - 26-11-2011, 23:44
Owczar napisał/a: | Włączy się i przy minu 20, ale warunkiem jest dobrze nagrzana nagrzewnica, która ogrzewa parownik. Klima się nie włączy gdy parownik będzie miał temp w okolicach zera.
|
czyli biorąc pod uwagę, że szyby parują najczęściej zaraz po odpaleniu auta, to sytuacja jest mało korzystna... szybciej odparują szyby niż nagrzeje się parownik... ale jak parownik ma mieć w okolicach zera, to przy 4' temp. zew. powinien mieć powyżej zera...
Owczar - 26-11-2011, 23:59
Przy 4 stopniach powinien się włączyć, ale po chwili się wyłączy.
Przemi80 - 28-11-2011, 08:35
witam.mam problem z ustawieniem temp.posredniej np.25st.bo albo jest za zimno albo za goraco.jesli ustawie na max.to nie da sie wytrzymac z goraca a jak tylko zejde w dol jeden stopien odrazu robi sie zimno.no i nie dziala poprawnie czujnik temp.zewn.ciagle wyswietla 20st.w ktorym miejscu go znajde.pozdr.
Owczar - 28-11-2011, 09:07
Otworz schowek pasazera i sprawdz czy do panelu klimatronika dochodzi karbowana rurka.
Czujnik jest gdzies w zderzaku.
Sciagnij z dzialu download service manual. W rozdziale air conditioner jest wszystko.
Juiceman - 28-11-2011, 12:41
Owczar napisał/a: | Otworz schowek pasazera i sprawdz czy do panelu klimatronika dochodzi karbowana rurka. |
Chodzi o tą rurkę :
I ona wchodzi na "trzpień" w panelu Climatronica po prawej stronie
Owczar - 28-11-2011, 13:40
Ale po otwarciu schowka i wyjęciu jego blokady można rurkę zapiąć bez wyciągania konsoli. Jednak w związku z padniętym czujnikem temp i tak musisz wyjąć konsolę...
Torp12 - 28-11-2011, 18:02
Juiceman napisał/a: | Owczar napisał/a: | Otworz schowek pasazera i sprawdz czy do panelu klimatronika dochodzi karbowana rurka. |
Chodzi o tą rurkę :
Obrazek
I ona wchodzi na "trzpień" w panelu Climatronica po prawej stronie |
A ja tą rurkę mam białą
Szwagroz - 28-11-2011, 21:35
sorki że zmienię trochę temat rurek itp. na ostatnim spocie "QwiateQ" pokazał mi coś takiego i zabił mi tym niezłego ćwieka
Uploaded with ImageShack.us
czy ktoś wie o co chodzi z tymi wskaźnikami?
1- co to jest "FULL AUTO"?
2- dlaczego nie wyświetla się ST CELCJUSZA, zapala się tylo przy włączeniu outside?
3- CO TO I DO CZEGO?
4- i ta FALA?
Czy ktoś wie jak to ruszyć?
tomrom - 28-11-2011, 21:40
Szwagroz napisał/a: | 1- co to jest "FULL AUTO"? |
Nie mam pojęcia
Cytat: | 2- dlaczego nie wyświetla się ST CELCJUSZA? |
To jest do wyświetlania stopni Celsjusza "C" lub Fahrenheita "F"
Szwagroz napisał/a: | 3- CO TO I DO CZEGO? |
Gdzieś czytałem że to kontrolka "zapchanego" filtra
Nie mam pojęcia
Hugo - 28-11-2011, 23:43
Szwagroz napisał/a: | czy ktoś wie o co chodzi z tymi wskaźnikami? | No właśnie! U mnie też się nie świecą, a są. Torp12 napisał/a: | A ja tą rurkę mam białą | Ja też.
fergul11 - 28-11-2011, 23:54
czy ktos widzial klimatronik od starszych wersji galantów ?
czy ktos widzial co sie wyswietla na ekranie wersji 2 din ?
mozliwe ze fabryka planowala wiecej funkcji , ale ksiegowy sie wtracil ?
itd mozna mnozyc pytania .
Kamil_Ziomek - 29-11-2011, 16:48
Nigdy nie widziałem klimatronica w galu ale 3 to mi się wydaje że sygnalizuje wyminę filtra i powinno się to jakoś kasować i, lub sygnalizuje zapchany filtr.
rubensixxx - 29-11-2011, 20:10
Mam taki problem ze, podczas postoju na wolnych obrotach auto sie niezagrzewa. po paru kilometrach na minimalnym nadmuchu zaledwie cieple powietrze leci, dodam ze filtr kabinowy jest nowy, poziom plynu w chlodnicy jest, nawet dzis silniczek rozebralem o ktorym byla mowa w postach ktore przegladalem(wszystkie zebatki cale, jako ze nie jestem ekspertem w dziedzinie samochodowej to niewiem co myyslec juz jako ze mialem juz rozebrany caly schowek to zrobilem video nagrzewnicy(o ile sie nie myle ze to jest nagrzewnica) to zrobilem video telefonem i jak wuidac chyba jest jakas przytkana,
Wypowie sie ktos kto sie zna na rzeczy ?????????
http://www.youtube.com/watch?v=sauY0GfZ5-w
|
|
|