[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] [FAQ] Sprężyna gazowa podnosząca maskę
marianoooo - 25-03-2013, 14:40
Fakt- już chyba nie będzie mi się chciało więcej . Druki nadania już wypisałem teraz tylko czekać na części do zestawu. Właściwie dostałem przed chwilą sworznie, ale wysłali mi 50 zamiast 60szt . Przeprosili i wysyłają dzisiaj pozostałe, więc i tak przyjdą przed mocowaniami.
[ Dodano: 27-03-2013, 16:58 ]
Siłowniki i sworznie już na miejscu (foto na dowód ). Jeszcze tylko czekamy na same mocowania.
[ Dodano: 27-03-2013, 21:22 ]
Dostałem wiadomość, że mocowania są jeszcze robione i jak się uwiną to zostaną wysłane jutro po południu. Jeśli paczka dojdzie w piątek do południa to uwinę się z wysyłką w tym tygodniu.
[ Dodano: 29-03-2013, 10:12 ]
Producent mocowań przysłał mi informację, ze mieli awarię zaginarki i dopiero dzisiaj po południu wyślą mocowania . W związku z tym przyjdą we wtorek, a paczki wyślę Wam w środę jak już pokapuję.
jAZZMAN - 30-03-2013, 20:45
marianoooo napisał/a: | Producent mocowań przysłał mi informację, ze mieli awarię zaginarki |
Będą smażyć się w piekle kłamczuchy!!
Nie objedz się w święta za mocno, żebyś miał potem siłę pakować dla nas paczuszki
marianoooo - 02-04-2013, 17:46
Skończyłem dzisiaj wcześniej pracę i udało się wszystko ogarnąć. Paczki wysłane!
WreX - 02-04-2013, 17:57
No to pozostaje chyba tylko czekać i ładnie podziękować ;p
jAZZMAN - 02-04-2013, 19:56
marianoooo napisał/a: | Skończyłem dzisiaj wcześniej pracę i udało się wszystko ogarnąć. Paczki wysłane! |
CHWAŁA TOBIE!!!
[ Dodano: 02-04-2013, 19:57 ]
P.S.
Co do montażu... jakieś tajne wskazówki są czy wszystko pójdzie intuicyjnie?
marianoooo - 02-04-2013, 20:52
Powinno pójść bez problemu . TUTAJ pod koniec strony jest instrukcja, którą napisałem przy pierwszej edycji. Jak przyszło do montażu to wyszło, że trzeba trochę wgiąć (np młotkiem przez drewienko) przetłoczenie maski od środka, aby zrobić więcej miejsca na główkę sprężyny gazowej- też ktoś to opisał w tym temacie.
milo - 02-04-2013, 21:37
marianoooo użytkuje już ponad rok tak mi się wydaje i nie trzeba przetłoczenia na masce ruszać można ale lepiej nie , jedynie uchwyty dogiąć do maski i zfazować krawędzie
jAZZMAN - 02-04-2013, 23:11
Czekając na paczuszkę merytorycznie przygotowuję się do montażu...
Dawno temu napisano...
Derpin napisał/a: | Bartku te valteki masz umieszczone poziomo ? z tego co kojarzę to w tej pozycji długo nie pożyją, powinny być pionowo.... |
1. Co to są "valteki" ?
2. Wydanie, które jest w drodze do nas ma z fazowaną krawędź (w elemencie, któy przykręca się do maski), czy nie?
3. Siłowniki (ze względu na smarowanie) zakładamy grubszą częścią do góry?
sveno - 02-04-2013, 23:37
jAZZMAN napisał/a: | Dawno temu napisano...
Derpin napisał/a:
Bartku te valteki masz umieszczone poziomo ? z tego co kojarzę to w tej pozycji długo nie pożyją, powinny być pionowo....
| w tym temacie?
To chyba pisał Owaczar a Valteki to wtryskiwacze gazu
Hugo - 03-04-2013, 07:45
jAZZMAN napisał/a: | 3. Siłowniki (ze względu na smarowanie) zakładamy grubszą częścią do góry? | Tak.
fabryka24 - 03-04-2013, 10:37
Właśnie otrzymałem zestaw, wszystko elegancko . wielkie dzięki . POZDRAWIAM
WreX - 03-04-2013, 20:03
Dobra "zamontowane" działa super, tylko macha mi odstaje przy szybie ;/
Generalnie tak, zacząłem od montażu tych cosiów z inoxu, ramiona od machy odkręcałem chyba z 10 razy... raz źle zamontowałem, później poprawnie to zrobiłem ale się maska nie chciała w ogóle zamknąć, no to wziąłem wygiąłem te ramiona trochę gdzie miał być wkręcony sworzeń i te blachy powędrowały pomiędzy maskę a te ramiona od mocowania maski. Wiem, że tak nie powinno być ale macha mi się przynajmniej zamyka, jutro się za to zabiorę i może zeszlifuje jak wcześniej pisali górną część od mocowania sworznia żeby bardziej przylegała do rantu maski.
Juiceman - 03-04-2013, 20:10
Dziś paczuszka przyszła dzięki!
fabryka24 - 03-04-2013, 20:50
WreX Ja też, nie dałem rady tego zamontować tak , żeby maska nie odstawała ,jutro walczę dalej.
M4ikel - 04-04-2013, 11:59
Paczka przyszla. Dzieki marianoooo.
Teraz tylko czekamy na lepsza pogode i montujemy.
|
|
|