Nasze Miśki - Black DEVIL...
costa brawa - 21-08-2010, 13:17
nie no jasna sprawa ze test trzeba wykonac mysle ze jak dodasz jeszcze do tego jakis zastrzal/uchwyt po drugiej stronie mocowania do ramy tak jak pisales to powinno sie trzymac nie sprobujesz to nie bedziesz wiedzial heh
Owczar - 21-08-2010, 15:51
| costa brawa napisał/a: | stronie mocowania do ramy tak jak pisales to powinno sie trzymac |
Dokładnie tak
Dzięki za sugestie i uwagi, każda się przyda
Owczar - 29-08-2010, 15:20
Uchwyt do Webasta już u mnie Właśnie wróciliśmy galantem do Wawy.
Spalił w trasie 7,2l więc jestem miło zaskoczony. Dla porównania Galant 2.0 z LPG na tej samej trasie, w tym samym czasie spalił około 11l LPG
W następny weekend zaczynam instalację pieca, a w między czasie pociągnę może instalację.
robertdg - 29-08-2010, 19:00
| Owczar napisał/a: | Spalił w trasie 7,2l więc jestem miło zaskoczony. Dla porównania Galant 2.0 z LPG na tej samej trasie, w tym samym czasie spalił około 11l LPG | To dobrze, fajnie, że Miś potrafi miło zaskoczyć, choć dla mnie takie spalanie diesla na trasie, to ja rozumiem, dla klasy silników ponad 2.0 DI w technologii CR i wiadomo jakich mocach, a Tutaj mamy dość spragnione 90KM, No chyba ze biorac pod uwage, ze kolega jechał sam EA2 i Ty jechałes sam EA6, tzn, że na jakąś autostrade musieliście wypasc, aby osiągnąć takie wyniki, AutoBahnem było blizej i szybciej
idas - 29-08-2010, 19:17
| Owczar napisał/a: | | Spalił w trasie 7,2l więc jestem miło zaskoczony |
Dla mnie takie spalanie w przypadku diesla jest jakąś pomyłką... Kolegi z pracy focus kombi I gen. spalił ostatnio w trasie 4,5 litra, również ma silnik 90 konny:) Moja stara corolla również tyle (4,5l) paliła w trasie ale w Niemczech z prędkością 150km/h:) Ale to wolnossak z 87roku:)
Krzyzak - 29-08-2010, 19:35
ja też miło byłem zaskoczony - tym razem zatankowałem na BP i spalanie w moim V6 wyszło ok. 7.5 - a do Wilkas były odcinki dziurawe, ruch wahadłowy i inne takie tam :0
Owczar - 29-08-2010, 20:23
Panowie, jestem miło zaskoczony, bo jechałem z cegłą na gazie. Ciągłe hamowanie i rozpędzanie Co chwilę jakaś ciężarówka, a trasa jednopasmowa, kręta i bez pobocza. Jechaliśmy po 2 osoby w każdym aucie.
Zresztą ja na te niskie spalania innych diesli patrzę z przymrużeniem oka. TDi VW w trasie też swoje wciąga jak się go ciśnie. Zresztą przy moim stylu jazdy żadne auto nie paliło mało. Lancer w trasie nie mógł zejść poniżej 10l, a średnio palił koło 12 litrów. Myślę, że przy oszczędnej jeździe w 6 litrach by się zmieścił, co jak na tą masę i moc byłoby dobrym wynikiem, ale ekonomicznie nie potrafię jeździć
| Krzyzak napisał/a: | | a do Wilkas były odcinki dziurawe, ruch wahadłowy i inne takie tam :0 |
Z tym się zgodzę, a przy okazji pozdrawiam Wyprzedzaliśmy Cię tuż za Wilkasami
Krzyzak - 29-08-2010, 21:29
wiem, mrugałem
Krzyzak - 29-08-2010, 21:31
generalnie spalanie to spora zasługa kierowców a nie posiadanych silników - mój sąsiad Fabią 1.2 wykręca ciągle 10/100 i zazdrości mi spalania V6...
Owczar - 29-08-2010, 21:33
Widziałem, widziałem Miło było poznać, w końcu się udało. Szkoda, tylko, że nie było czasu żeby pogadać dłużej. Ale myślę, że da się nadrobić. Muszę odwiedzić Tomka, a wtedy byśmy Ciebie też wyciągnęli żebyś pokazał nam swoje "stare" miasto- Malbork
Krzyzak - 29-08-2010, 21:44
z przyjemnością
robertdg - 29-08-2010, 22:08
Owczar, jest duża gama diesli, w których na spalanie trzeba patrzeć z przymrużeniem oka, ale nawet zdarzają się diesle w jednym modelu auta (takie same) gdzie są znaczne róznice w spalaniu, tak jak 2 takie sama auta mojego kolegi, jedno pali w miescie w granicach do 8l ON/100km, a drugie do 6l ON/100km, i teraz jak to wytłumaczyć, ze 2 takie same samochody z takimi samymi silnikami i tym samym osprzetem maja taka roznice w spalaniu
Dodatkowo drugie auto u mnie w stajni, diesel, ktory ma większa pojemnosc od Twojego Galanta, ma wiecej cylindrów od Twojego Galanta, ma grubo ponad połowe wiecej mocy od Twojego Galanta, a żeby spaliło powyżej 8l ON/100km w miescie, to trzeba sie starac, a na trasie to zapomnij, aby spalic wiecej jak 6l ON/100km
Owczar - 29-08-2010, 22:11
| Cytat: | | Dodatkowo drugie auto u mnie w stajni, diesel, ktory ma większa pojemnosc od Twojego Galanta, ma wiecej cylindrów od Twojego Galanta, ma grubo ponad połowe wiecej mocy od Twojego Galanta, a żeby spaliło powyżej 8l ON/100km w miescie, to trzeba sie starac, a na trasie to zapomnij, aby spalic wiecej jak 6l ON/100km |
Robert wiem, wiem. Mowa o Volvo? ;>
Ni twierdzę, że TD w galu jest udaną konstrukcją, ale po prostu miło mnie zaskoczył
robertdg - 29-08-2010, 22:27
| Owczar napisał/a: | | Mowa o Volvo? ;> | Tak, ale z silnikiem aŁdi
Nie przejmuj sie, wcześniej miałem Opla Astre 2 z silnikiem 1.7 TD, który na niemieckim autobahnie załadowany we 2 osoby i bagaż o masie około 30-40kg przy predkosci 170km/h spalal w granicach 9l ON/100km i to bez właczonej klimy
Torpeda GM to było najgorsze auto jakie goscilo w stajni, zezarło mnóstwo kasy i ciągle sie psuło, fakt faktem, że czesci nie były drogie, ale za to musiales je czesto wymieniac, jak nie z jednej to z drugiej strony, ponaprawialem, ponaprawialem, zdenerwowalem sie i sprzedalem, a pozniej przyszly nabywca (obecny wlasciciel) jezdzil bezawaryjnie - mozna sie zirytowac, ale tak czasami bywa, trafisz na skarbonke i konca nie widac
fj_mike - 30-08-2010, 12:33
Owczar, mały gift dla ciebie. Niedaleko Wilkas
Wybacz słabą jakość zdjęcia ale nie było jak się zatrzymać
Pierwsza literka to oczywiście "O"
|
|
|