Carisma - FAQ - [Carisma] Tulejki wybieraka, problemy z przełączaniem biegów
Kameleon1986 - 31-01-2012, 19:45
major, dzięki za odpowiedź
PiotrekSL4 - 31-01-2012, 22:26
Kameleon1986 napisz opinię o tych tulejkach jesli je kupiłeś, jestem przed wymianą. Jeśli się sprawdzą też je wezmę.
Kameleon1986 - 01-02-2012, 07:54
PiotrekSL4, Będę je kupował i wymieniał w przyszłym tygodniu, więc po wymianie napiszę jak się sprawują.
Jasskier - 01-02-2012, 20:50
Tulejki jak najbardziej pasują tylko ich trwałośc nie zachwyca. Wymieniałem cały komplet (również mi zostało trochę części) i po 27t km trzeba było ingerowac w lewarek. Luz pojawił sie na głównym przegubie zaraz przy skrzyni, efekt częsta wbijanie trzeciego biegu zamiast 5 i problem ze wstecznym. Wszystkie inne trzymają się dobrze. Wyeliminowanie luzu polegało na nawinięciu na wałek blaszki aluminiowej i wbiciu z powrotem zużytych tulejek. Dodam ze przebieg całkowity plasticzków to ponad 40t km a z lewarkiem na razie nie ma problemu.
PiotrekSL4 - 01-02-2012, 20:54
Ktoś kiedyś napisał o mosiężnych tulejkach. Ich żywotność z pewnością byłaby dłuższa. Bo 27 tys to rok jazdy i znowu trzeba wracać do problemu.
[ Dodano: 02-02-2012, 23:21 ]
http://allegro.pl/mitsubi...2084509018.html
a może ten zestaw na zawsze rozwiązałby problem wbijania biegów
dodatkowo ma nowy drążek...
Kameleon1986 - 08-02-2012, 17:51
PiotrekSL4, ten zestaw: http://allegro.pl/mitsubi...2052180082.html który właśnie zakupiłem ma te same elementy, tyle że bez drążka, tulejki też są w nim teflonowo-gumowe. Zobaczymy jak się sprawdzą, bo jutro jadę na ich wymianę.
sebkin - 09-02-2012, 14:24
Panowie a co pomoże w przypadku GDI? Nasmarowanie linek? Wymiana oleju w skrzyni?
scoratir - 09-02-2012, 19:07
Ja zakładałem do swojego auta tulejki mosiężne od jednego z allegrowiczów. Nie miał on aukcji wystawionej ale zadzwoniłem do niego i utworzył aukcję. Nie wiem też czy dalej ma te tulejki, ale z tego co wiem jest w stanie zrobić nowe.
Posiadam jedynie nick z allegro do niego: czarek208
Można napisać maila do niego i dowiedzieć się co i jak.
sebkin - 09-02-2012, 22:40
Panowie jestem mile zaskoczony, otóż zdjąłem mieszek od dźwigni i nasmarowałem olejem do łańcuchów rowerowych o bardzo dobrych właściwościach smarujących cięgna. Problem ze zgrzytającą dwójką znikł
Kameleon1986 - 10-02-2012, 07:59
Ja jestem już po wymianie tulejek w swojej Cari i powiem, że różnica jak między niebem a ziemią. Zero luzu na lewarku, biegi wchodzą gładko i precyzyjnie Zobaczymy na jak długo będę zadowolony.
secior - 03-03-2012, 14:15
Ja też będę musiał wymienić te tulejki... właśnie przeglądam na allegro te zestawy i zauważyłem że niektóre mają w komplecie jeszcze jakąś "zapinkę". Gdzie to się montuje i czy konieczna jest wymiana tego elementu?
scoratir - 03-03-2012, 22:26
Cytat: | niektóre mają w komplecie jeszcze jakąś "zapinkę". Gdzie to się montuje i czy konieczna jest wymiana tego elementu? |
Ta zapinka znajduje się prawdopodobnie gdzieś przy lewarku, ja jej nie wymieniałem.
Powiem tak: u mnie bardzo łatwo było wbić trzeci bieg zamiast pierwszego, źle było również z wstecznym i piątką... czyli ogólnie większość biegów. Wymieniłem TYLKO 4 tulejki teflonowe (+ dwie metalowe w srodku tych teflonowych) znajdujące się pod lewarkiem i przy skrzyni. Efekt: biegi wchodzą idealnie. Według mnie na razie wymień tylko te, reszta nie powinna być potrzebna.
Zamieszczam dodatkowo zdjęcia, może komuś się przydadzą. Tak się akurat złożyło ze nie wyrzuciłem starych tulejek.
Jak widać tulejki metalowe też trzeba było wymienić, bo skorodowały i powycierały sie. Patrząc na aukcję allegro należy przyglądnąć się czy znajduje się tam te 10 elementów (według mnie obowiązkowych).
Dodatkowo tulejki złożone w takim układzie w jakim pracuja w samochodzie:
Kameleon1986 - 04-03-2012, 17:04
Co prawda tulejek nie wymieniałem sam, tylko u mechanika, ale przyglądałem się co jest wymieniane. Ta zapinka znajduje się przy skrzyni biegów. Z tego co udało mi się wyczytać na forum, przy wymianie warto wymienić wszystko, włącznie z nią.
[ Dodano: 09-03-2012, 10:44 ]
U mnie po wymianie całego kompletu wraz z zapinką, różnica jest jak między niebem a ziemią. Biegi wchodzą precyzyjnie, bez zacięć.
scoratir - 10-03-2012, 12:48
Cytat: | U mnie po wymianie całego kompletu wraz z zapinką |
Mógłbyś jakoś wskazać w którym miejscu znajduje się ta zapinka? Jakieś zdjęcie, schemat itp.
Kameleon1986 - 12-03-2012, 15:29
Musiałbym wejść pod auto i zrobić fotkę. Chwilowo nie mam kiedy tego zrobić. Może uda mi się na necie znaleźć jaką fotkę skrzyni do Cari i zaznaczę miejsce gdzie wchodzi zapinka.
|
|
|