[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Światła do jazdy dziennej
kohle - 07-12-2022, 00:20
Jak to w końcu jest? Po przeczytaniu tematu stwierdziłem, że pojade do ASO niech mi włączą tryb skandynawwski, będę mógł manetke przestawić na auto i spokój. I co? Gucio. W serwisie mnie zgasili, że nie ma i nie było czegoś takiego jak przyciemnione światła mijania robiące za dzienne, chyba że ktoś coś mocno majstrował. Zatem w moim przypadku, żeby ten tryb miał sens musiałbym sobie zamontować halogeny z ledami robiącymi za dzienne za jedyne 1100pln bez kosztów robocizny..
Rafik83 - 07-12-2022, 05:57
Nie dokońca rozumiem, jakie przyciemnione światła Tryb Skandynawski to tylko włączone krótkie zaraz po przekręceniu stacyjki i nic więcej poprostu masz zawsze włączone światła.
tościk - 07-12-2022, 19:44
kohle napisał/a: | Zatem w moim przypadku, żeby ten tryb miał sens musiałbym sobie zamontować halogeny z ledami robiącymi za dzienne za jedyne 1100pln bez kosztów robocizny. |
A możesz sobie też kupić moduł Orzeł na znanym portalu aukcyjnym od sprzedawcy spod Rokicin, podłączyć go pod drogowe albo halogeny i mieć takie przyciemnione światła po przekręceniu kluczyka, jak opisałeś. Za mniej niż 200 zł.
grzesiopol - 08-12-2022, 10:30
kohle napisał/a: | Jak to w końcu jest? | A tak to jest.
Tryb skandynawski - działa w pozycji OFF świateł, światła włączają się chwile po uruchomieniu silnika, w tym trybie nie masz oświetlenia deski, przycisków i radia oraz nie działa doświetlanie zakrętów dlatego, że ETACS ma informacje, że światła są wyłączone. I jeszcze w tym trybie nie ma możliwości wyłączenia świateł, tylko zmiana mijania na postojowe.
W trybie AUTO światła włączają sie z chwilą uruchomienia silnika a o ile pamiętam po włączeniu zapłonu. W tej pozycji w dzień włączają się światła pozycyjne, po zmroku zaświecają się mijania. Nigdy go nie stosowałem to tak do końca nie jestem pewien czy włączają się światła po uruchomieniu czy dopiero jak zadziała czujnik światła. ETACS korzysta wtedy z czujnika światła na szybie i odpowiednio włącza rodzaj świateł. W tej pozycji możesz zostawić ale trzeba pamiętać aby kontrolować czy po wyjściu z auta jednak nam te światła zgasły.
W trybie ON. Wiadomo zawsze świecą. Można pozostawić w tej pozycji ale trzeba kontrolować czy światła zgasły.
W tych dwóch trybach, może się zdarzyć, że światła po wyłączeniu zapłonu i dwukrotnym otworzeniu drzwi zaświecą się. Tutaj dokładnie nie pamiętam bo aktualnie mam tryb skandynawski i nie używam innych trybów.
Co do ściemnianych mijania to owszem można zrobić jednak potrzebny jest do tego specjalny przekaźnik i kodowanie ETACSa. Możesz sobie poszukać na internecie było kilka tematów, na niemieckich, ruskich i amerykańskich forach. Po włączeniu świateł ETACS korzysta z czujnika światła i dobiera wtedy intensywność wg czujnika. W którym trybie włącznika musi być nie pamiętam.
Wg mnie najlepsza opcja to tryb skandynakski, masz pewność, że światła zawsze się włączą i wyłączą. Do tego trybu też trzeba zrobić kodowanie ETACSa.
Rafik83 - 08-12-2022, 12:27
grzesiopol napisał/a: | kohle napisał/a: | Jak to w końcu jest? | A tak to jest.
Tryb skandynawski - działa w pozycji OFF świateł, światła włączają się chwile po uruchomieniu silnika, w tym trybie nie masz oświetlenia deski, przycisków i radia oraz nie działa doświetlanie zakrętów dlatego, że ETACS ma informacje, że światła są wyłączone. . |
Ja mam w O1T tryb skandynawski i świeci wszystko razem. z zegarami klimą i radiem gdy manetka jest na OFF
grzesiopol - 08-12-2022, 16:24
Rafik83 napisał/a: |
Ja mam w O1T tryb skandynawski i świeci wszystko razem. z zegarami klimą i radiem gdy manetka jest na OFF |
Jakbyś nie zauważył to jest dział Lancera, do tego o generacje młodszego więc może być inaczej. Nowoczesność po prostu. Może inaczej jest to realizowane.
Rafik83 - 08-12-2022, 16:27
grzesiopol napisał/a: | Rafik83 napisał/a: |
Ja mam w O1T tryb skandynawski i świeci wszystko razem. z zegarami klimą i radiem gdy manetka jest na OFF |
Jakbyś nie zauważył to jest dział Lancera, do tego o generacje młodszego więc może być inaczej. Nowoczesność po prostu. |
No nie zauważyłem mój błąd. A z tą nowoczesnością to nie przesadzaj
grzesiopol - 10-12-2022, 14:36
Rafik83 napisał/a: | A z tą nowoczesnością to nie przesadzaj | oj jest różnicy, w samej mechanice może nie ale w elektronice już tak. Sam licznik to już duża przepaść, no i już wszystko połączone ze sobą magistralą czego w OI nie ma. Nie jest to jakieś wychwalanie czegoś co mam, bo wychodzę z założenia, że im więcej bajerów tym więcej rzeczy do popsucia. Twojego o wiele szybciej się naprawia niż mojego co jest już plusem dla OI.
kohle - 10-12-2022, 17:08
No właśnie płacenie za przełączenie na tryb skandynawski tylko po to, żeby w trybie auto mijania zawsze świeciły jakoś nie jest dla mnie warte zachodu.
W moduły też nie chcę się bawić.
Wygląda na to, że propozycja zmiany przeciwmgielnych na te dwufunkcyjne z ledami jest dla mnie najbardziej optymalne. Wiecie może na co dokładnie polować? Jest to jakiś konkretny model halogenów z ASX?
tościk - 12-12-2022, 13:20
kohle napisał/a: | W moduły też nie chcę się bawić.
Wygląda na to, że propozycja zmiany przeciwmgielnych na te dwufunkcyjne z ledami jest dla mnie najbardziej optymalne. |
To chyba też będzie mieć dodatkowy moduł do sterowania. Tylko dodatkowo za lampki zapłacisz
W dziale technicznym ASXa była chyba niedawno jakaś dyskusja, gdzie były też linki do takich dwufunkcyjnych przeciwmgielnych, możesz tam poszukać. Z tego co kojarzę, to nie było to oświetlenie firmowane znaczkiem mitsu.
Rafik83 - 12-12-2022, 15:19
tościk napisał/a: | kohle napisał/a: | W moduły też nie chcę się bawić.
Wygląda na to, że propozycja zmiany przeciwmgielnych na te dwufunkcyjne z ledami jest dla mnie najbardziej optymalne. |
To chyba też będzie mieć dodatkowy moduł do sterowania. Tylko dodatkowo za lampki zapłacisz
W dziale technicznym ASXa była chyba niedawno jakaś dyskusja, gdzie były też linki do takich dwufunkcyjnych przeciwmgielnych, możesz tam poszukać. Z tego co kojarzę, to nie było to oświetlenie firmowane znaczkiem mitsu. |
Nie wiem jak w lancerze ale w O1T podzeszly osram Fog LED z DRL P&P bez modułu
tościk - 12-12-2022, 19:00
Rafik83 napisał/a: | Nie wiem jak w lancerze ale w O1T podzeszly osram Fog LED z DRL P&P bez modułu |
A na jakiej zasadzie w takim razie jest realizowane w nich wyłączanie dziennych po włączeniu pozycyjnych?
Rafik83 - 12-12-2022, 19:09
tościk napisał/a: | Rafik83 napisał/a: | Nie wiem jak w lancerze ale w O1T podzeszly osram Fog LED z DRL P&P bez modułu |
A na jakiej zasadzie w takim razie jest realizowane w nich wyłączanie dziennych po włączeniu pozycyjnych? |
Tego nie wiem czesc kabli podłącza się pod lampy a druga część pod Aku i tyle kostki przeciwmgielnych pasują P&P tylko z DRL trzeba w kablach namieszać
tościk - 12-12-2022, 20:33
Rafik83 napisał/a: | tylko z DRL trzeba w kablach namieszać |
No i na moją chłopską logikę w tym miejscu powinien być moduł, który będzie sterował dziennymi A masz jakąś instrukcję montażu do tych świateł?
Rafik83 - 12-12-2022, 20:46
Nie mam akurat dokładnie od swoich ale zciagnalem z netu manual.
|
|
|