To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Śmietnik - To może uratować Twoje życie...

Jackie - 30-07-2007, 14:59

No i proszę. Jednak ktoś przeszukuje komórki. Dalej nie ma sensu?
Pozrawiam

Aga - 30-07-2007, 15:00

krotka napisał/a:
Tu też kilka słów na ten temat:

www.wirtualnemedia.pl

właśnie ten artykuł cytowałam jakieś 5 godz temu, 2 strony wcześniej :)
oj, coś niedokładnie koleżeństwo czyta temacik :)

Jackie - 30-07-2007, 15:06

Aga, czyta czyta ;) Ale pojawiły się głosy zwątpienia, więc należało podnieść morale w narodzie ;)
Pozdrawiam

[ Dodano: 30-07-2007, 14:24 ]
Wysłałem już prośbę o zamieszczenie tej informacji na WP, zobaczymy jaki będzie oddżwięk, ze swojej strony, jeśli macie jakieś kontakty z innymi portalami, dajcie im znać. Niech będzie głośno.
Pozdrawiam

kkkarol - 30-07-2007, 15:30

Mam 26 lat i nie wiem jaka mam grupe krwi i nikt z rodziny tez nie ma pojecia :) , dobrze HouseM ze napisałes te pare zdan juz jestem spokojniejszy
Jackie - 30-07-2007, 15:34

Mam prośbę, skoncentrujmy się jednak na ICE a nie na grupie krwi, bo jak już wiemy i tak jest oznaczana w każdym przypadku (dzięki HouseM :!: )
Pozdrawiam

krotka - 30-07-2007, 15:58

Aga napisał/a:
właśnie ten artykuł cytowałam jakieś 5 godz temu, 2 strony wcześniej :)
oj, coś niedokładnie koleżeństwo czyta temacik :)

z tego co widziałam, to było jedno jedyne zdanie, ja dałam namiar na cały tekst , szczegónie, że zacytowane przez Ciebie zdanie dotyczyło grupy krwii, a dalsza część artykułu jeszcze dotyczyła numerów ICE :)

Anonymous - 30-07-2007, 16:06

Jackie napisał/a:
może w tym jednym na 1000przypadków ratownik/policjant/strażak dzięki naszej akcji ot dla zabawy sprawdzi i powiadomi....

... i straci pracę za przekroczenie kompetencji, jak się komuś to nie spodoba...
(chodzi o strażaków i ratowników)
...dostrzegam CAŁKOWITY brak doświadczenia z Polską Prokuraturą :!:
Takie są Polskie realia :!: :!: :!:

NIKT NIE ZARYZYKUJE UTRATĘ PRACY :?

NIEWIEZNAJOMOŚĆ PRZEPISÓW NIE ZWALNIA Z ICH STOSOWANIA :?

SAMA AKCJA DLA AKCJI NIE MA SĘSU.
... A SKORO PRAWO ZAKAZUJE TAKICH PRAKTYK...
...TO CHYBA WSZYSTKO WYJAŚNIA :!: :!: :!:

krotka - 30-07-2007, 16:11

wątek pojawł się na Cafe Allegro, działy Telefony i Akcesoria oraz Motoryzacja :)

www.allegro.pl Telefony i Akcesoria
i tutaj
www.allegro.pl Motoryzacja

Z tego co zdążyłam zauważyć w dziale forum allegro "Telefony i Akcesoria), Allegrowicze-cafejkowicze to równie zgrana i fajna ekipa jak Mitsumaniaki ;) mam nadzieję, że nie zawiodą i nie objadą mnie za spamowanie forum :)

Jackie - 30-07-2007, 16:20

Anazar napisał/a:
... i straci pracę za przekroczenie kompetencji, jak się komuś to nie spodoba...

Bzdura, lekarze to robią nagminnie i jakoś nikt ich nie zwalnia.
Anazar napisał/a:
...dostrzegam CAŁKOWITY brak doświadczenia z Polską Prokuraturą

No to akurat prawda ;) (nie licząc siostrzyki, co to ona jest prokuratorem, ale związek, że tak powiem niezawodowy ;) )
Anazar napisał/a:

Sensu. I istotnie dla samej akcji nie ma, ale jednak dla uratowania życia i owszem.
Anazar napisał/a:
... A SKORO PRAWO ZAKAZUJE TAKICH PRAKTYK...

Przepis proszę. Gdzie jest zakaz przejrzenia telefonu? (nie mówię o dzwonieniu z niego, bo to pewnie inny temat) Poza tym nie zwróciłeś uwagi na to co napisałem, przy każdym takim zdarzeniu jest Policja, a ta może dzwonić, więc jeżeli masz być przeciwny akcji bo Tobie się ona nie podoba to nie używaj ICE i finał a nie pisz, żeby pisać i uwalać dobrą inicjatywę na podstwie Twoich widzimisię.
Pozdrawiam

krzys78 - 30-07-2007, 16:50

A moja krew,ani flaki nie nadają się do przeszczepu :(
Ale zawsze studenci mogą sobie poćwiczyć na mnie :biggrin: Kiedyś myślałem nad tym i mniemam, że tak będzię.

Aga - 30-07-2007, 17:50

Anazar napisał/a:

samo pisanie dla pisania też nie ma sensu!!

nie myślisz chyba, że swoim pesymizmem zniechęcisz zwolenników akcji

nie tak ostro i znaczki na zasadzie "!!" odpuść bo źle adresujesz agresję (cytat za Jackie :) )

Anonymous - 30-07-2007, 18:28

dm17 napisał/a:

Takie dane powinny byc w dowodzie osobistym :!: :!: :!: (tzn. grupa krwi+choroby przewlekłe+czy mozna pobrac organy). Moze kiedys dojdziemy do tego etapu-jak narazie trzeba naklejac naklejki z alegro :wink:

ja nosze niesmiertelnik w ktorym mam info na temat grupy krwi i nr mamuski jest tam podany na wszelki wypadek

Anonymous - 30-07-2007, 20:01

Witam wszystkich, to mój pierwszy wpis.
Pomysł jest świetny, przyda się także w wypadku zagubienia telefonu i znalezienia go przez uczciwą osobę, kiedyś znalazłem telefon i musiałem się nieźle naszukać po książce, żeby znaleźć jakiś cokolwiek mówiący nr. Co do zgody na użycie organów, parę lat temu była taka akcja, którą mocno Owsiak rozgłaszał, że osoby zgadzające się na przeszczep miały sobie tatuować znak nieskończoności na ramieniu (studia tatuażu miały to robić po kosztach), niestety pomysł się nie przyjął.
P.S. skopiowałem posta na dwa zaprzyjaźnione fora.

cns80 - 31-07-2007, 08:18

Jackie napisał/a:
Bzdura, lekarze to robią nagminnie i jakoś nikt ich nie zwalnia.
Lekarze tak. A raczej personel pomocniczy. Ratownik na miejscu wypadku raczej nie z powodów wymienionych przez Anazar. Tak przynajmniej mówił mój znajomy z pogotowia. Ale moze to zależy od praktyki przyjętej w danym rejonie.

Moim zdaniem chyba ta KREW KARTA też jest warta zachodu.

Anonymous - 31-07-2007, 08:23

w/g mnie jest to b.dobry pomysl.w moim przypadku ma jeszcze jedno zastosowanie-mieszkajac za granica mam wpisy w telefonie po polsku.w razie np.zwyklego zaslabniecia na ulicy tubylcy rozpoznaja ten jeden numer przynajmniej.