To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Lancer CB0 - Jakie klocki?

DanielBogusz - 08-07-2011, 21:38

Cieszyłem się że mam komplet ATE z przodu a nie jestem do końca zadowolony. Chodzi o pisk przy hamowaniu. Wrócę do klocków kashiyama. Były bardzo dobre porównując do ATE.

Jednak po dopasowaniu się po dłuższym czasie są ok... ;)

Myszon - 03-06-2013, 20:48

u mnie po kupnie auta przyszedl czas na ingerencje w hamulce(tarcze zajechane zostaly przez klocki ferrodo zielone.Kupilem polskie mikody nawiercane i nacinane+ klocki rh.Hamulce brzytwa jednak pokrzywilem jedna tarcze z powodu zlego montazu(uznali zwrot kasy).Poszperalem w necie i trafilem na instrukcje ate.Zakupilem odpowiednie pasty smarujace ate(bremszylinderpaste oraz plastilube jakos tak) do montazu i wszystko odpowiednio wyczyscilem na blysk.Doszedl do tego komplet tarcz i klockow na przod i tyl RH w badzo przystepnej cenie(corka Lukasa).Hamulce smigaja juz ok 30kkm jak nie dluzej.Sa poprawe.Nie piszcza i pyla umiarkowanie ze wzgledu na srednia twardosc .Twarde klocki pyla malo a miekkie duzo, poniewaz szybciej sie wycieraja.Ja wole czesciej wymienic klocki niz klocki i tarcze jednoczesnie.Rh sa na tyle miekkie ze nie niszcza mocno tarczy i same rowniez dobrze sie trzymaja.Napewno jeszcze na nich posmigam.Nastepne kupie mikody sport + klocki rh.Bardzo dobrze hamowal ten zestaw.
Obywatel - 21-08-2013, 23:46

Ponieważ przyszedł czas na wymianę klocków hamulcowych, napisałem do All-Parts i dostałem taką oto wycenę:

-klocki hamulcowe 119,- (TRW)
-klocki hamulcowe 85,- (Roadhouse)
-klocki hamulcowe 56,- (JL)

Styl jazdy umiarkowanie spokojny :wink: , tarcze nadal ori Mitsu. Które z powyższych klocków spiszą się najlepiej - tzn. będą miały najlepiej dobraną twardość do tarcz i najkorzystniejszy stosunek jakość / cena?

Z góry dziękuję za wskazówki.

Myszon - 22-08-2013, 18:05

Pisalem ostanio co mam u siebie jesli chodzi o hamulce.All parts jest drogi z tego co ja zdazylem sie przekonac.Nie wiem czy na wszystkich czesciach ale dla przykladu moge napisac ze na sprzegle aisin byla rozniac ponad 100zl niz u japaneze.
Rh sa miekkie i moge polecic(nie niszcza tarcz).Warto przetoczyc tarcze do nowych klockow.Poszukaj sobie swojego auta w Inter carsie i sprawdz numery czesci zamiennych.
Skopiuj numery i wrzuc w wyszukiwarke.Napisz do Japaneze bo napewno cos poleci.Tanio jest rowniez w 4cars -ie.
http://www.hamulce.net/
przejrzyj sobie stronke bo jest duzo ciekawych informacji w poradach.Pliki do pobrania w pdf.

Obywatel - 22-08-2013, 23:13

Znalazłem u siebie na miejscu w sklepie klocki Delphi za 80 zł i chyba się na nie zdecyduję.

Generalnie często wydaje nam się, że w internecie i w sieciówkach jest taniej. Tymczasem ja ostatnio poszukiwałem osłony przegubu do mojego drugiego auta. W sieciówkach na miejscu typu "Fota" cena 43 - 45 zł. Na Allegro najtańsza opcja z przesyłką 35 zł. Tymczasem w sklepie z częściami, który znajduje się na moim osiedlu dostałem za 33 zł :shock: - bez przesyłek, bez czekania, bez jeżdżenia. Te klocki Delphi też znalazłem w tym samym sklepie. Czasami dobre oferty mamy tuż pod nosem a szukamy nie wiadomo gdzie.

Myszon - 25-08-2013, 10:06

Zgadza sie kolego.Tez mam taki jeden sklep u siebie.Tanio jak barszcz ,czesci na drugi dzien i bez kasy za przesylke:)
delphi?
pojezdzisz to daj znac bo malo info jest na temat czesci tego producenta.