To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - Colt CA0 vs. civic

londolut - 10-05-2008, 14:08

wichura1 napisał/a:
Ja moim Lancerem 1,3 tylko w trybie miejskim jakieś 540km. :D
Załamujmy ich dalej ;)
Anonymous - 10-05-2008, 14:39

Mi po trasie GTI spaliło 8,3. Bez katowania-normalna jazda 120-160,momentami 180:)
piotras - 11-05-2008, 09:21

londolut napisał/a:
wichura1 napisał/a:
Ja moim Lancerem 1,3 tylko w trybie miejskim jakieś 540km. :D
Załamujmy ich dalej ;)

Mnie to akurat nie załamuje ;) . Szczerze to jest mi wszystko jedno czy pali 10 czy 12 czy 14 - między 10 a 12 to jest różnica raptem 8 zł na 100 km w przypadku PB lub 4 zł w przypadku LPG (podałem w zaokrągleniu)

Anonymous - 12-05-2008, 18:52

Koton napisał/a:
GTI nie pali 8-9 l w mieście !!! to niemożliwe :biggrin:
No chyba że miasto jest jak z "Misia" Barei :D olej w silniku to 0w20 a miasto wiedzie z gór w kierunku morza :D
Miasto
zima od 10,5
lato od 9,5
trasa da się 6l/100 ale tylko raz w życiu :)
trasa bez kręcenia 7-7,5
trasa dynamicznie 8-10

zgadzam sie z kolega gti nie moze palic inaczej

[ Dodano: 12-05-2008, 18:58 ]
londolut napisał/a:
Moim zawrotnym 75KM Colciakiem za ~180PLN przejeżdżam ~600km także jestem happy 8)

spoko ja w trasie robie 550 km na pelnym baku to jest max - sprawdzone
w miescie stówke mniej

londolut - 12-05-2008, 20:55

Browar napisał/a:
spoko ja w trasie robie 550 km na pelnym baku to jest max - sprawdzone
w miescie stówke mniej
Ja bym mógł robić 300 na baku jak bym miał GTi :D

Zazdrość przemawia przeze mnie ;)

harpagan - 13-05-2008, 07:55

Browar, czerwien taka propozycja moze odpalicie spritmonitor i bedziemy mogli zobaczyc co i jak wyglada ;)
Anonymous - 13-05-2008, 09:01

harpagan napisał/a:
Browar, czerwien taka propozycja moze odpalicie spritmonitor i bedziemy mogli zobaczyc co i jak wyglada ;)

no problem tyle za ja nie wiem nawet co to jest :) musialbys mi wytlumaczyc ocb
Z tego co gadalem z Czerwieniem nie jezdzi narazie swoim bolidem, doprowadza go do idealu:) ale ktos inny moze zapodac sprinta

londolut - 13-05-2008, 14:49

Browar napisał/a:
no problem tyle za ja nie wiem nawet co to jest :)
:arrow: http://www.spritmonitor.de/en/ internetowy rejestr spalonego paliwa w porównaniu do dystansu :)
Marino - 13-05-2008, 15:26

nie ma co gadać wśród coltów do 2000 roku kto jest liderem ?? kto? kto ? czyj colciak jest naj naj naj, wprawdzie nie Gti aleee :) sie chwale okropnie i zaraz dostanę czerwony pasek pod profilem... wrodzona skromność przemawia przeze mnie :lol:
Anonymous - 17-06-2008, 21:55

widze, że temat już lekko zimny, ale napiszę co sam dostrzegłem w porównaniu civic 5gen vs colt...

otóż polowałem na civica pół roku i ... kupiłem colta :D
kolega kupił civica i nawet dość trochę pojeździłem jego hondziną. co prawda ma 1.3 ale nią też za kółkiem 160 jechałem :)

poruszam kwestie techniczne, bo takie nas - facetów interesują (z góry przepraszam wszelkie panie :) ) civic jest niżej zawieszony i ma nizej fotele - siedzi się nieco niżej. ALE np w civicu nie da się "spionizować" fotela - siedzę dość pionowo z odsuniętym fotelem (trochę rajdowo, jakby) wygoda foteli na + dla colta. civic ma grubszą kierownicę więc + dla niego.
skrzynia w hondzie pracuje nieco lżej, ale w colcie jeszcze bardziej precyzyjnie (wiadomo - biegi wskakują same :) i to jest super w colcie)
silnik 1.3 nie ma absolutnie czego szukać u 1.6 w colcie. z 1.5 się nie ustawiałem ale z tego co wiem to nie jeżdżą wiele lepiej od 1.3 a te dostaje gigantyczne baty.
honda ma z przodu wielowahacz, tak samo jak z tyłu. colt ma wielowahacz tylko z tyłu, więc + dla hondy, choć koszt serwisu tańszy w colcie.
colt trochę większy i praktyczniejszy bagażnik i chyba więcej miejsca z tyłu.
wracając do spalania, to robie dziennie ok 60km lub więcej na trasie chorzów - gliwice. w 4 osoby na pokładzie. praktycznie dziennie zdarzy się postać w korku 10min... jazda trochę z prędkościami ok 80kmh ale tak to miasto i przy oszczędnej jeździe do ok 3tys rpm przy delikatnym obchodzeniu sie z gazem spalanie zbliża sie do 7 litrów na stówkę. a na pewno nie więcej niż 8. przy dynamicznej jeździe 9. więcej jeszcze przy dystrybutorze nie wyszło... :) tankuje zwykle za 100zł, więc jak mam dzień pałowania to nie odbije sie to od razu na portfelu :)

pozdro!