[92-96]Colt CA0 - Colt CA0 vs. civic
londolut - 10-05-2008, 14:08
wichura1 napisał/a: | Ja moim Lancerem 1,3 tylko w trybie miejskim jakieś 540km. | Załamujmy ich dalej
Anonymous - 10-05-2008, 14:39
Mi po trasie GTI spaliło 8,3. Bez katowania-normalna jazda 120-160,momentami 180:)
piotras - 11-05-2008, 09:21
londolut napisał/a: | wichura1 napisał/a: | Ja moim Lancerem 1,3 tylko w trybie miejskim jakieś 540km. | Załamujmy ich dalej |
Mnie to akurat nie załamuje . Szczerze to jest mi wszystko jedno czy pali 10 czy 12 czy 14 - między 10 a 12 to jest różnica raptem 8 zł na 100 km w przypadku PB lub 4 zł w przypadku LPG (podałem w zaokrągleniu)
Anonymous - 12-05-2008, 18:52
Koton napisał/a: | GTI nie pali 8-9 l w mieście !!! to niemożliwe
No chyba że miasto jest jak z "Misia" Barei olej w silniku to 0w20 a miasto wiedzie z gór w kierunku morza
Miasto
zima od 10,5
lato od 9,5
trasa da się 6l/100 ale tylko raz w życiu
trasa bez kręcenia 7-7,5
trasa dynamicznie 8-10
|
zgadzam sie z kolega gti nie moze palic inaczej
[ Dodano: 12-05-2008, 18:58 ]
londolut napisał/a: | Moim zawrotnym 75KM Colciakiem za ~180PLN przejeżdżam ~600km także jestem happy |
spoko ja w trasie robie 550 km na pelnym baku to jest max - sprawdzone
w miescie stówke mniej
londolut - 12-05-2008, 20:55
Browar napisał/a: | spoko ja w trasie robie 550 km na pelnym baku to jest max - sprawdzone
w miescie stówke mniej | Ja bym mógł robić 300 na baku jak bym miał GTi
Zazdrość przemawia przeze mnie
harpagan - 13-05-2008, 07:55
Browar, czerwien taka propozycja moze odpalicie spritmonitor i bedziemy mogli zobaczyc co i jak wyglada
Anonymous - 13-05-2008, 09:01
harpagan napisał/a: | Browar, czerwien taka propozycja moze odpalicie spritmonitor i bedziemy mogli zobaczyc co i jak wyglada |
no problem tyle za ja nie wiem nawet co to jest musialbys mi wytlumaczyc ocb
Z tego co gadalem z Czerwieniem nie jezdzi narazie swoim bolidem, doprowadza go do idealu:) ale ktos inny moze zapodac sprinta
londolut - 13-05-2008, 14:49
Browar napisał/a: | no problem tyle za ja nie wiem nawet co to jest | http://www.spritmonitor.de/en/ internetowy rejestr spalonego paliwa w porównaniu do dystansu
Marino - 13-05-2008, 15:26
nie ma co gadać wśród coltów do 2000 roku kto jest liderem ?? kto? kto ? czyj colciak jest naj naj naj, wprawdzie nie Gti aleee sie chwale okropnie i zaraz dostanę czerwony pasek pod profilem... wrodzona skromność przemawia przeze mnie
Anonymous - 17-06-2008, 21:55
widze, że temat już lekko zimny, ale napiszę co sam dostrzegłem w porównaniu civic 5gen vs colt...
otóż polowałem na civica pół roku i ... kupiłem colta
kolega kupił civica i nawet dość trochę pojeździłem jego hondziną. co prawda ma 1.3 ale nią też za kółkiem 160 jechałem
poruszam kwestie techniczne, bo takie nas - facetów interesują (z góry przepraszam wszelkie panie ) civic jest niżej zawieszony i ma nizej fotele - siedzi się nieco niżej. ALE np w civicu nie da się "spionizować" fotela - siedzę dość pionowo z odsuniętym fotelem (trochę rajdowo, jakby) wygoda foteli na + dla colta. civic ma grubszą kierownicę więc + dla niego.
skrzynia w hondzie pracuje nieco lżej, ale w colcie jeszcze bardziej precyzyjnie (wiadomo - biegi wskakują same i to jest super w colcie)
silnik 1.3 nie ma absolutnie czego szukać u 1.6 w colcie. z 1.5 się nie ustawiałem ale z tego co wiem to nie jeżdżą wiele lepiej od 1.3 a te dostaje gigantyczne baty.
honda ma z przodu wielowahacz, tak samo jak z tyłu. colt ma wielowahacz tylko z tyłu, więc + dla hondy, choć koszt serwisu tańszy w colcie.
colt trochę większy i praktyczniejszy bagażnik i chyba więcej miejsca z tyłu.
wracając do spalania, to robie dziennie ok 60km lub więcej na trasie chorzów - gliwice. w 4 osoby na pokładzie. praktycznie dziennie zdarzy się postać w korku 10min... jazda trochę z prędkościami ok 80kmh ale tak to miasto i przy oszczędnej jeździe do ok 3tys rpm przy delikatnym obchodzeniu sie z gazem spalanie zbliża sie do 7 litrów na stówkę. a na pewno nie więcej niż 8. przy dynamicznej jeździe 9. więcej jeszcze przy dystrybutorze nie wyszło... tankuje zwykle za 100zł, więc jak mam dzień pałowania to nie odbije sie to od razu na portfelu
pozdro!
|
|
|