To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Ogrzewanie foteli

sveno - 24-03-2013, 14:07

mirex94, kostek nie da się pomylić. Pod fotelem są trzy
-od poduszki
-od zasilania silniczków (tylko w wersji ze skórą)
-od grzania oparcia i siedziska

Powinieneś mieć podłączoną przynajmniej jedną kostkę: tą od poduszki.

Ksiao - 24-03-2013, 14:38

ma może ktoś schemat elektryczny do siedzeń :?: :?: głównie chodzi mi miedzy przełącznikiem do ogrzewania foteli, a fotelami. :prayer:
mirex94 - 24-03-2013, 16:32

u mnie to wyglada tak:
prawy fotel (kable pod fotelem)

domyslam sie ze ze czerwona wtyka to poduchy czarna juz nie wiem bo mam regulacje siedzen reczna (skorzane fotele ale raczej nie orginalne 97 rocznik i podgrzewanie )
a tu lewy fotel kierowcy

i tu te pojedyncze kabelki

i pytanie jak to jest zrobione?? to jest orginalna instalacja podgrzewania?? czy jakas samorubka??

Hugo - 24-03-2013, 17:34

mirex94, te pojedyńcze kable zaizolowane czerwonymi koszulkami termokurczliwymi to jakaś "rzeżba". Idź po kablach i dowiesz się od czego są. Czerwone wtyczki z kablami w żółtym peszlu są od poduszek powietrznych.
Ksiao - 24-03-2013, 17:36

to trochę wygląda jak samoróbka bo raczej fabryka dała by kostkę, albo była kostka tylko coś z nią się stało i ktoś to tak zrobił :P
mirex94 - 24-03-2013, 17:42

tak tez myslalem i w dodatku teraz nei wiem jak to by musialo byc ;/ nawet te pod kierowca kabelki sa za krutkie bo jak odsune fotel na maxa to sie rozlaczaja -,- chyba ze gdzies sie zaczepily ; / a jak mam do tego dojsc?? ktory kabelek z ktorym??
mohinder - 24-03-2013, 19:43

sveno napisał/a:
mirex94, kostek nie da się pomylić. Pod fotelem są trzy
-od poduszki
-od zasilania silniczków (tylko w wersji ze skórą)
-od grzania oparcia i siedziska

Powinieneś mieć podłączoną przynajmniej jedną kostkę: tą od poduszki.

A ja nie miałem skóry a były wtyczki do sterowania elektrycznego foteli choć fotele nie miały tego. Po zmianie na skórzane podłączyłem i działaja :)

Hugo - 24-03-2013, 20:09

mohinder napisał/a:
A ja nie miałem skóry a były wtyczki do sterowania elektrycznego foteli choć fotele nie miały tego
Wszystkie je mają.
JayChyl - 26-03-2013, 18:08

Hugo napisał/a:
mohinder napisał/a:
A ja nie miałem skóry a były wtyczki do sterowania elektrycznego foteli choć fotele nie miały tego
Wszystkie je mają.

To znaczy, że mogę sobie włożyć skórzane fotele z el. regulacją :wav: :wav:

m6riano - 26-03-2013, 19:57

oczywista..;-)
tresorex - 13-05-2013, 21:13

Chcę zmienić fotele z szarych na czarno-niebieskie, ale moje są grzane a czarne nie.
Mam pytanie:
Czy moje oryginalne maty grzewcze można przełożyć do innego fotela? Czy jest na nie miejsce? Czy może lepiej przełożyć samo obicie?

Krzyzak - 14-05-2013, 07:15

tresorex napisał/a:
Czy moje oryginalne maty grzewcze można przełożyć do innego fotela?
ale maty są przyklejone do fotela - byłoby strasznie dużo pracy, żeby je przełożyć
tresorex - 14-05-2013, 10:32

A da się przełożyć sam materiał tapicerki?
Tomek - 14-05-2013, 10:38

Krzyzak napisał/a:

A da się przełożyć sam materiał tapicerki?

jeśli chodzi o szmaciaki to są też wklejone do gąbki

tresorex - 22-07-2013, 13:49

Wyprułem ostatnio maty grzewcze. Była wcześniej dyskusja dokąd one sięgają i czy grzeją też oparcia. Więc odpowiadam że maty są w siedzisku i oparciu i wyglądają tak:

Fotele oczywiście były już do wyrzucenia bo gąbka się w wielu miejscach podarła i maty są położone na nieco mniejszy fotel w colcie CA.