To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Wymiana zarowek w konsoli srodkowej Cari 01'

parzon - 29-03-2014, 20:12

Znalazłem żarówki od spodu tego panelu ( 4 sztuki ) mam nadzieje, że to są właśnie te, że innych już tam nie ma. Jednak jest problem z wyjęciem żarówek skrajnych gdyż przeszkadza biały plastik do którego przymocowane są pokrętła. Macie jakiś sposób na wyjęcie żarówek bez połamania plastików ?
meinteil07 - 30-03-2014, 11:44

parzon napisał/a:
Znalazłem żarówki od spodu tego panelu ( 4 sztuki ) mam nadzieje, że to są właśnie te, że innych już tam nie ma. Jednak jest problem z wyjęciem żarówek skrajnych gdyż przeszkadza biały plastik do którego przymocowane są pokrętła. Macie jakiś sposób na wyjęcie żarówek bez połamania plastików ?

Również na tym poległem :/ Jestem ciekaw jak wymienić te dwie żarówki bez łamania tych plastików :)

PawelGT - 30-03-2014, 15:00

oo Panowie spędziłem wczoraj nad tym około 2 godzin :evil: Pinceta i zgrabne rączki. To są dwie żarówki z tyłu panelu te cztery o których piszesz to ogrzewanie szyby i obieg.

Zdjęcie pokazuje żarówki do wymiany żeby pokrętła świeciły.

parzon - 05-04-2014, 17:43

Wymienione , udało się :) bez odczepiania linek :)

dzięki :)

marekis - 09-12-2015, 22:07

czy ktoś był by tak dobry i dał by mi cynk jakie żarówki i ile dokładnie potrzeba do wymiany całego oświetlenia na desce? chodzi o zegary + w szczególności wszystkie pokrętła i przyciski, połowa żarówek chyba jest popalona bo kiepsko z podświetleniem w mojej cari
tadek55 - 07-02-2016, 18:57

Witam, mam pytanie czy przy wlaczonych swiatlach ma swiecic wylacznik swiatel awaryjnych,bo u mnie nie swieci ,i czy jest tam zaroweczka czy trzeba caly wylacznik wymienic czy da sie tylko zaroweczke wymienic?Carisma przed lift 97 r.Pozd.
Piwor - 07-02-2016, 19:52

http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=70028
tadek55 - 07-02-2016, 20:31

Piwor dzieki, ale nic tam nie pisze o moim problemie ja juz to przerabialem,wymienilem popalone zarowki,tylko nie wiem czy wylacznik swiatel awaryjnych ma swiecic, bo mi wogole nie swieci,czy jest tam zarowka czy jest nie rozbieralny i trzeba caly wymienic.
Rzucio - 07-02-2016, 20:51

Z tego co wiem to nie ma żarówki,pozatym jak wymieniałem u siebie to bym zauważył.
Bizi78 - 07-02-2016, 21:05

Na chłopski rozum to przycisk awaryjnych powinien być podświetlany :wink: .
Piwor - 07-02-2016, 21:37

tadek55 napisał/a:
tylko nie wiem czy wylacznik swiatel awaryjnych ma swiecic,

Świeci. Żaróweczki do podświetleń przycisków to R3.