To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

L200 Ogólne - Test L200 = 82 tys km.... model 2007 ten typ tak ma....

Hubeeert - 04-04-2009, 00:02

namotore, zrób coś dla mnie możesz?
Wsadź sobie w podpis - eLka jest krzywa, czy L200 krzywo stoi jako post scriptum i nie będziesz musiał tego wszędzie pisać ;-)

romero - 04-04-2009, 17:13

Przedstawiamy listę modeli wyróżnionych w konkursie na najlepsze samochody roku 2009 z napędem 4x4, według niemieckiego magazynu "Auto Bild Allrad". W sumie swoje głosy oddało we wspomnianym plebiscycie ponad 160 tys. miłośników motoryzacji.

Oto zwycięzcy w poszczególnych kategoriach:

pick-up 4x4

Mitsubishi L200 - najlepszy w kategorii marek zagranicznych

Źródło: Samar

tomekrvf - 04-04-2009, 21:29

APheX napisał/a:
reklamacja nie obejmuje ...gdyz nie nie stawiłem sie terminowo na przeglady ... tu nasuwa sie konkluzja...nowe samochody służa do terminowego odwiedzania serwisów a nie do jazdy...

A ile przeciągnąłeś przegląd?
PS Samochód wymaga więcej troski niż dolewanie paliwa i płynu do spryskiwaczy.

namotore - 05-04-2009, 13:08

Hubeeert napisał/a:
Wsadź sobie w podpis
dzieki takim freakom jak ja uzytkownicy zauwazyli "PENL2CM" jak moge to teraz nazywac, tylko szkoda ze przed zakupem nie ma tej informacji w prospekcie na przyklad :) pozdrawiam, smacznej kielbaski z grilla :D
romero - 05-04-2009, 13:53

Nie wiem czy potrzebnie zwróciłeś na to uwagę wszystkich.Bez miarki niewielu by to zauważyło.A jaki wpływ mają te dwa cenymetry na całokształt ?
Kibloo - 05-04-2009, 13:55

o mnie jest tylko PENL0,5cm, sprawdzaliśmy z HugoOrmo

namotore, masz zdecydowane skrzywienie na punkcie skrzywienia Elżbiety :D

APheX - 05-04-2009, 15:17

tomekrvf napisał/a:
APheX napisał/a:
reklamacja nie obejmuje ...gdyz nie nie stawiłem sie terminowo na przeglady ... tu nasuwa sie konkluzja...nowe samochody służa do terminowego odwiedzania serwisów a nie do jazdy...

A ile przeciągnąłeś przegląd?
PS Samochód wymaga więcej troski niż dolewanie paliwa i płynu do spryskiwaczy.

Przekroczyłem ponad 5k km wizyte w ASO a ma być co 20k km. Ja wymieniam olej w silniku co 10k km, gdyz tak mnie wyuczono i niezaleznie czy to nowe czy stare auto. Robię reguralnie zbieżność gdyz w ASO ani o tym nie pomyślą. Co d płynu do spryskiwacza to faktycznie dolewam gdyż w ASO tez tego nie robią. W sumie w ASo to nic nie zrobili przy moim aucie oprócz wymiany oleju w silniku. Dopiero wizyta przypadkowa w ASO Bielsko mi oczy otworzyła, że powinni robić znacznie wiecej.
Czy ktos komuś w ASo zaproponował wymiane oleju w skrzyni? w układzie hamulcowym? wspomaganiu? itp .. ? Dlaczego to proponuja dopiero po przekroczeniu 100k km ? to jakiś magiczny przebieg?

Gene - 05-04-2009, 15:27

APheX napisał/a:
...to jakiś magiczny przebieg?
a co masz napisane w ksiazce serwisowej tam gdzie serwis dokonuje wpisow?
APheX napisał/a:
W sumie w ASO to nic nie zrobili przy moim aucie oprócz wymiany oleju w silniku.
Skad taka pewnosc? Wiem, ze faktury moga byc falszywe [ :? ] ale na jakiej podstawie tak sadzisz?
Kibloo - 05-04-2009, 15:31

wiem o wszystkich czynnościach przed przeglądem i nie muszę sie o nic upominać, więc jak twierdzisz, ze ASO robi cie w balona, to zmień ASO... proste? dla nich to jeden klient mniej...
wymiany oleju w skrzyni, mostach, płynu w układzie hamulcowym itp. pilnuje ASO i nie mam z tym problemu...

pozdro

namotore - 05-04-2009, 15:37

Staram sie patrzec obiektywnie, tez na PENL, Ela nie jest moim sztandarowym wozidlem.
Tez sie zastanawiam nad zmiana plynow ustrojowych, od poczatku tylny most wyje a`la borewicz a uzyskanie specyfikacji/wymagan olejowych w ASO nie nalezy do latwych. Jasne ze da sie tym jezdzic, tylko chyba nam wszystkim chodzi o to by kierowca byl zadowolony co nie? :D pozdro i smacznego

APheX - 09-04-2009, 00:03

[/quote] Skad taka pewnosc? Wiem, ze faktury moga byc falszywe [ :? ] ale na jakiej podstawie tak sadzisz?[/quote]
Fałszywe faktury? a to jakas nowosc ;-) )) Gdzie twierdziłem,że faktury są fałszywe?;-))
Na FV nie mam żadnych pozycji opisanych przezemnie ;-) ) Może pod pozycja usługa serwisowa sie to wszystko kryje? ;-) ) Pisz pisz dalej ... może się jeszcze czegoś dowiem ;-) )
Ciagle jednego nie rozumiesz, ja mam problem z głowicą ... w takich autach nie powinna paść po 80k km....To jest pick-up do pracy, uznana marka Mitsu ... przetestowana w każdych warunkach... wiec jakie są przyczyny walnietej głowicy?...(oleju silnik prawie wogóle nie zuzywa tak samo płyn..ciagle tyle samo) ... jakbym kupił KIA lub TATA to był problemu nie robił...

namotore - 09-04-2009, 08:56

w kazdym samochodzie moze sie zdarzyc usterka, takze problem z glowica przy 80kkm. W passatach B7 2.0TDI 103kW masowo glowice leca przy 40-100kkm przebiegu. Powod=wada fabryczna dodatkowo wspierana przez ostra jazde przedstawicieli firmowych itp - najczesciej taka funkcje pelnia te autka.
Problemem jest jak zwykle podejscie serwisu do klienta. W VW wymieniaja wszystko za friko, w MMC trzeba kombinowac.
I wracamy do sedna czyli KJSM*

---
* Kiepska Jakosc Serwisu Mitsubishi

Gene - 09-04-2009, 10:58

APheX napisał/a:
Pisz pisz dalej ... może się jeszcze czegoś dowiem
tu nie ma nic do dowiadywania. Chodzilo mi tylko o to, ze wiem a i slyszalem opinie, ze czasami warsztaty wystawiaja rachunek i wspisuja cala liste czynnosci, ktorych w rzeczywistosci nikt nie wykonal. Mi sie to kiedys przytrafilo w Fordzie i od tego czasu moja znajomosc z tym serwisem sie skonczyla. Ameryki chyba nie odkrylem. :wink:
Anonymous - 10-08-2009, 23:50

To i ja dodam swoje 5 groszy

ela ma 85 tysi

- resory skrzypiały i juz przestały nic z nimi nie robilem (mo może poprostu taczki te jak je niektórzy zowią były wykorzystane należycie :D pare ton tynków cementów kostki brukowej przewiozła ile dokładnie niewiem ale światłami czasem po horyzoncie świeciłem:D

- dwa razy restart na autobanie bo woda byla w filtrze paliwa

- sprzęgło też juz sie uspokoiło

- oczywiście obejma od turbo ale zrobiłem tak że nie ma bata żeby wypadła i juz 50 tysi siedzi na swoim miejscu (inne marki też mają ten problem)

- no i raz mi zamarzł w trasie :D ale było -27 i chyba letnie paliwo bo po dodaniu środka anty parafinowego zaczeła ładnie klekotać

do ASO niemam zastrzeżeń bo wszystko ładnie załatwiaja i nawet przedłuże gwarancję o dwa lata bo taką ofertę mi zaproponowali dolki

pozdrawiam wszystkich życze wszystkim elom :D wielu tysi

Anonymous - 11-08-2009, 16:22

wybuh napisał/a:
do ASO niemam zastrzeżeń bo wszystko ładnie załatwiaja i nawet przedłuże gwarancję o dwa lata bo taką ofertę mi zaproponowali dolki

To można przedłużyć gwarancję do 5 lat ? Jak ?