To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] [FAQ] Montaż zegarów High Contrast

Anonymous - 06-04-2009, 01:47
Temat postu: [EA2A 2.0] Zegary HC a zwykle
Witam. Powoli bede sie rozgladal za zegarami HC do mojego misia, i tu nasuwa sie moje pytanie poniewaz mam teraz zegary z licznikiem normalnym (chodzi mi o ilosc przejechanych km/mil) a z tego co mi sie wydaje HC maja cyfrowy wyswietlacz, bedzie to dzialalo po wymianie normalnie czy jak to tam wyglada ?
Kmer - 06-04-2009, 08:09

Wszystko działa normalnie,tak jak w zwykłym liczniku,wszystko odnośnie zmian jakie trzeba przeprowadzić masz tu
http://forum.mitsumaniaki...ghlight=#356598

maroon - 08-07-2009, 20:32

Tak jak mówi Kmer. Komputer ma zapamietana ilość przejechanych kilometrów i po podłączeniu zegarów HC przebieg zostanie automatycznie wyswietlony na liczniku.
swinks_UK - 08-07-2009, 23:27

maroon napisał/a:
Tak jak mówi Kmer. Komputer ma zapamietana ilość przejechanych kilometrów i po podłączeniu zegarów HC przebieg zostanie automatycznie wyswietlony na liczniku.

Ciekaw jestem o jakim komputerze piszesz... :doubt:
Zegary H-C po zamontowaniu do samochodu dalej będą pokazywały przebieg jaki miały wcześniej. Nie ustawią się automatycznie do przebiegu samochodu.
Inaczej mówiąc wstawiając zegray H-C z przebiegiem 45k km do samochodu, który miał nastukane 156k km, zegary po uruchomieniu dalej będą miały to 45k km.
Ustawienie przebiegu zegarów H-C do właściwego stanu robi sie ponoć przez złącze diagnostyczne, ale póki co nie znam nikogo, kto próbował tego z sukcesem.

roch_27 - 08-07-2009, 23:35

swinks_UK napisał/a:
Ustawienie przebiegu zegarów H-C do właściwego stanu robi sie ponoć przez złącze diagnostyczne, ale póki co nie znam nikogo, kto próbował tego z sukcesem.
a ja znam Tomek ze Szczecina - przerabiał swojego EA '97 na 2002 - Avance to kazał w serwisie ustawić ori przebieg ;) Jego autko odkupił użytkownik Kunta - Krzyżak może potwierdzić ;)

pozdro

Mirek Jurek - 09-07-2009, 00:05

a co jesli wyswietlacz przebiegu nie dziala tak jak w tym tamacie http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=39558 Czy przebieg pozostanie taki sam jak przed usterka? Wyjezdzilem ponad cwierc zbiornika.
PZDR

roch_27 - 09-07-2009, 00:16

Mirek Jurek napisał/a:
a co jesli wyswietlacz przebiegu nie dziala tak jak w tym tamacie http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=39558 Czy przebieg pozostanie taki sam jak przed usterka? Wyjezdzilem ponad cwierc zbiornika.
PZDR
przeczytaj odpowiedź w temacie przez Ciebie założonym ;)

pozdro

swinks_UK - 09-07-2009, 07:39

roch_27 napisał/a:
swinks_UK napisał/a:
a ja znam Tomek ze Szczecina - przerabiał swojego EA '97 na 2002 - Avance to kazał w serwisie ustawić ori przebieg ;) Jego autko odkupił użytkownik Kunta - Krzyżak może potwierdzić ;)

pozdro

To co, Piotrek, mam napisać "...próbował tego z sukcesem SAMODZIELNIE..." by było jaśniej...? :D

roch_27 - 09-07-2009, 09:06

Raczej nie samodzielnie - ale zmienił przebieg i to z niższego ale na wyższy :wink:

pozdro

Rafal_Szczecin - 15-08-2009, 11:02

pytanie, czy zegary HC od 2,5v6 manuala pasuja bez przerobek do 2,5v6 czy jednak trzeba przerabiac ?
Kmer - 15-08-2009, 11:46

Rafal_Szczecin, robisz jedynie na dwóch ścieżkach,i zamieniasz 2 piny w kostce miejscami,nic więcej,gdzieś o tym pisał wcześniej Trawkins wiele osób ma tak przerobione zegarki i hulają bez zarzutu.
Rafal_Szczecin - 17-08-2009, 21:23

kolejne pytanie , poniewaz zegary dotarly ( dzieki ;) ) a auto niestety na warsztacie .
czy mozna sie cokolwiek spalic w zegarach HC ,jezeli podepne je w miejsce starych nie zmieniajac nic ?
w ogole troche (troche to malo powiedziane ) przeraza mnie ich "przerabianie" ...

Kmer - 17-08-2009, 22:02

Rafal_Szczecin, spalić nic nie spalisz,tylko któraś kontrolka nie będzie świecić,o ile pamiętam to ta od poziomu oleju w silniku (pomaranczowa) tu masz jak to zrobić http://forum.mitsumaniaki...ghlight=#356598 a 2 posty wyżej co Ci się będzie nie świecić,zrób jak masz tu podane i będzie git.
Rafal_Szczecin - 28-08-2009, 22:00

mam chyba ostatnie pytanie . nie mam podswietlenia w HC i najprawdopodobniej nie swieci mi sie kontrolka od cisnienia oleju
potrzebuje przerabic konektor "A" czyli pierwszy od lewej zgadza sie ? czyli robimy lut "w zegarach " i zmieniamy piny, tak ?
pytam, poniewaz nie wyswietla mi wszystkich zdjec

Kmer - 28-08-2009, 23:35

Rafal_Szczecin, jak siedzisz na fotelu kierowcy to z prawej strony w zegarach masz wejście na kostkę lutujesz ścieżki 4 i 5 i będzie to konektor "A" na rysunku u góry pisze ze jest to lustrzane odbicie w aucie,i zmieniasz piny wedle tej rozpiski co podał Trawkins