[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Manualna skrzynia biegów szumi łożysko
kamil73-73 - 16-08-2010, 15:51
Przy wciśniętym sprzęgle ustaje szum,na 99,9 % skrzynka jest do rozebrania i łożyska do wymiany[jeżeli chodzi o ilośc to dokładnie nie wiem bo zleciłem robote]Z biegami jak nie było problemów tzn.nie wyskakiwały,nie zgrzytały to tylko łożyska.Robote trzeba zlecic wyłącznie fachowcom sprawdzonym o czystej opini.Z rutyniarzami i podejrzanymi typami dajcie sobie spokój.Mnie kosztowało 1500zl i nie liczcie na mniej no chyba że zrobicie sami.W moim pewne rzeczy zrobili niechlujnie i .....[szczegóły na łódzkim lub bydgoskim]
m6riano - 16-08-2010, 15:54
W Warszawie wyjęcie (i powrotne włożenie) skrzyni ok. 400 zł
Części u Pana Malika ok. 250zł
Naprawa skrzyni ok 400-600 zł
Cena używanej skrzyni w nie wiadomo jakim stanie ok.800-900 zł
Cena skrzyni z wymienionymi elementami ok 1200zł
luckyluck - 16-08-2010, 17:12
Prócz terkotania moja skrzynia pracuje perfekt, zero zgrzytów czy nie wbijania biegów. Spokojnie można redukować z każdego biegu.
Wieczorem posłucham odgłosów na sposób Owczara i dam znać.
Krzyzak - 16-08-2010, 21:44
luckyluck napisał/a: | Prócz terkotania moja skrzynia pracuje perfekt, zero zgrzytów czy nie wbijania biegów |
miałem tak w Colcie - na 1 biegu terkotało najmocniej...
winne dokładnie przednie łożysko wałka sprzęgłowego w skrzyni
luckyluck - 16-08-2010, 22:41
Sprawdziłem. Po wciśnięciu sprzęgła do połowy, dalej terkocze. Może trochę mniej ale jednak. Generalnie to chyba i sprzęgło kwalifikuje się do wymiany lub odpowietrzenia. Niby się nie ślizga, tylko denerwuje mnie mały skok.
Załóżmy, że pedał sprzęgła ma 7 cm skoku. Zaczynając wciskać, pierwsze 3 cm nic się nie dzieje, następne 2 pracuje prawidłowo, ostatnie 2 nic się nie dzieje. Czy tak powinno być?
Krzyzak rozumiem, że wymieniając to łożysko trzeba zrzucić i rozebrać skrzynię. Ile potem trzeba nalać oleju, bo chyba nie 2,2 litra?
Krzyzak - 17-08-2010, 08:52
luckyluck napisał/a: | Krzyzak rozumiem, że wymieniając to łożysko trzeba zrzucić i rozebrać skrzynię. Ile potem trzeba nalać oleju, bo chyba nie 2,2 litra? |
oczywiście - żeby wymienić łożysko w skrzyni trzeba ją zdjąć i rozebrać (wyjątek to łożysko przy 5 biegu, które dostępne jest pod małą pokrywą
olej wlewa się przez otwór wlewowy - tyle, żeby na aucie stojącym w poziomie, się przez ten otwór prawie wylewało (jest to ca 2-2.2 litra dla skrzyni w EA5)
m6riano - 17-08-2010, 11:04
w 2-litrówkach też ok 2,2-2,5 nie wiem ile dokładnie w każdym bądź razie i tak musiałem kupić 3 litry...;-)
zbir - 17-08-2010, 12:17
U mnie też terkocze na luzie tak jak u luckyluke-a i podobnie jak u niego skrzynia poza tym chodzi OK. Było tak od początku gdy kupiłem auto a przejechałem już 20 tys km, więc pytanie czy jest sens to ruszać?
Jesli dobrze wyczytałem na forum to "kolejnym etapem" degradacji łożysk będzie głośne terkotanie również podczas przyśpieszania. u mnie na razie tego nie słychać a skoro tak powoli to sie zużywa to na razie chyba nie będę nic z tym robił i poczekam na kolejny objaw.
Chyba ze komuś padła skrzynia od samego terkotania na luzie?
Owczar - 17-08-2010, 12:21
Oleju wchodzi dokładnie 2.2 na pustą skrzynię. Jeśli spuszczamy olej bez jej wyciągania to wchodzi 2 litry, bo wszystkiego nie da się spuścić.
zbir - 17-08-2010, 12:51
acha dodam ze jak lekko przesune gałke od biegów w kierunku np. trójki lub czwórki (bez sprzęgła) to terkotanie ustaje.
m6riano - 17-08-2010, 12:56
zbir napisał/a: | U mnie też terkocze na luzie tak jak u luckyluke-a i podobnie jak u niego skrzynia poza tym chodzi OK. Było tak od początku gdy kupiłem auto a przejechałem już 20 tys km, więc pytanie czy jest sens to ruszać?
Jesli dobrze wyczytałem na forum to "kolejnym etapem" degradacji łożysk będzie głośne terkotanie również podczas przyśpieszania. u mnie na razie tego nie słychać a skoro tak powoli to sie zużywa to na razie chyba nie będę nic z tym robił i poczekam na kolejny objaw.
Chyba ze komuś padła skrzynia od samego terkotania na luzie? |
nie bój skrzynia ci nie padnie...najwyżej ci zacznie 4ka wyskakiwać jak mi...ale z tym tez da się jeździć...;-)
Ja na swojej z takim hurgocącym łożyskiem zrobiłem prawie rok...;-)
Na drugiej z kolei nieco mniej bo już mi właśnie ta nieszczęsna 4ka zaczęła wyskakiwać.
W trzeciej skrzyni z kolei już chyba powoli zaczynają być słyszalne łożyska czyli jeszcze spokojnie z 50-60tysi zrobie...;-)
toni175 - 18-08-2010, 22:37
ma ktoś może oznaczenie łożysk z wałka sprzęgłowego i ewentualnie nr łozyska oporowego? już 2 godz szukam i nie mogę nigdzie znaleźć. wiem że u japaneze można kupić ale chciałbym sprawdzić ile bedzie to kosztować u mojego dostawcy.
m6riano - 18-08-2010, 22:56
zadzwoń i zapytaj sie o wymiary i cene i wtedy porównasz...;-)
semitar - 24-08-2010, 17:25
witam,
posiadam galanta 2.0 tdi jak wszystkim wiadomo skrzynia pozostawia wiele do życzenia:)
mój problem polega na tym że nie mogę wbić "dwójki" jeżeli mam na zegarach ponad
20 km/h oprócz tego skrzynia chodzi cicho nie ma zgrzytów,tarć itp.
mam wrażenie ze jest to wina synchronizatora myślicie ze wymiana pomoże?
jaka jest cena tego pierścionka i co przy okazji jeszcze wymienić?
killer23 - 20-09-2010, 20:23
u mnie w skrzyni biegi wchodza pieknie wszystko działa jak powinno oprócz tego że jak daje gazu to wyje im wyższe obrotu tym głośniej wyje co to może byś macie jakiś pomysł
|
|
|