Zloty i Spoty - ZLOT 2010 - Pytania i odpowiedzi
DJwiewiórka - 22-11-2009, 17:47
Weźmy kapkę na wstrzymanie - ceny będą i są negocjowane przez Głównego Organizatora zlotu, czyli koszmarka
Przypomnę też, że nie jest łatwo znaleźć ośrodek na 450-500 miejsc.
Jeśli będzie już wszystko wiadome, to na pewno znajdzie się w trybie natychmiastowym konkretna informacja.
W końcu trzeba będzie powoli ściągać kasę na zlot.
xjacobs - 22-11-2009, 18:22
jafo2 napisał/a: | Zgadzam się DJwiewiórka ten ośrodek to żadna rewelka. (...) No i położenie też nie rewelacja wbrew pozorom bo o tej porze roku w tamtych okolicach może być zimno(najchłodniejszy rejon Polski) poza tym to przy samej granic więc niektórym będzie daleko (a miało być w centrum). |
Ehhh cytując jeden z kabaretów: "bezedura"
Chłodno, to może być pod koniec września, ale w ostatni weekend sierpnia jest naprawdę fajnie - jest znacznie mniej turystów, jest luźniej w mieście, a temperatury są ledwo/nieznacznie niższe... Oczywiście porównuję to do czerwca/lipca Wada jest taka, że jest mniej płci pieknej, którą można by nacieszyć oczy na molo
Mieszkam tu od ponad 18 lat i musisz mi uwierzyć na słowo
Biorąc pod uwagę globalne ocieplenie i fakt przesuwania się pór roku rozkład temperatur może być różny, ale nie na tyle, żeby było to przeszkodą na zlocie...
W tym roku byłem ok. 26 sierpnia na spływie kajakowym na prawdziwej suwalszczyźnie, czyli tak jak mówisz w teoretycznie najzimniejszym miejscu w PL i powiem, że pod względem pogody było suuper
Nie chcę nic mówić, ale zlot w żywcu nie odbył się w centrum PL Raz jeden, raz drugi musi mieć bliżej, nie ma siły Koszmarek ma się pojawić lada moment na forum i podac efekt pertraktacji z szefem
cns80 - 22-11-2009, 19:06
DJwiewiórka napisał/a: | nie jest łatwo znaleźć ośrodek na 450-500 miejsc. | Z mojego dodawania mi wyszło że ten ośrodek ma ok. 250 miejsc. Chyba że coś pomyliłem, albo na stronie nie ma wszystkich miejsc wymienionych.
xjacobs napisał/a: | Chłodno, to może być pod koniec września, ale w ostatni weekend sierpnia jest naprawdę fajnie | Dwa lata temu spędzałem "tydzień miodowy" w Rucianem-Nidzie i od 8 do 5 września cały czas lało i było ok. 16 stopni więc na wakacyjną pogodę nie zawsze są szanse
xjacobs - 22-11-2009, 19:27
cns80 napisał/a: | DJwiewiórka napisał/a: | nie jest łatwo znaleźć ośrodek na 450-500 miejsc. | Z mojego dodawania mi wyszło że ten ośrodek ma ok. 250 miejsc. Chyba że coś pomyliłem, albo na stronie nie ma wszystkich miejsc wymienionych.
xjacobs napisał/a: | Chłodno, to może być pod koniec września, ale w ostatni weekend sierpnia jest naprawdę fajnie | Dwa lata temu spędzałem "tydzień miodowy" w Rucianem-Nidzie i od 8 do 5 września cały czas lało i było ok. 16 stopni więc na wakacyjną pogodę nie zawsze są szanse |
ad.1 - osobiście byłem w ośrodku i się dowiadywałem - całkowita liczba miejsc w hotelach, pawilonach, domkach wszystkich typów (licząc dostawki) jest 400 z groszami (400 + kilkanaście jak dobrze pamiętam). Bez dostawek jest ich ok. 370-380.
Powiem Ci cns, że średnio od początku roku szkolnego, czasami wcześniej, czasami później następuje "załamanie" temperatur Ośrodek sam w sobie może być chłodny, ponieważ jest w całości zalesiony, co widać na zdjęciach, które wrzucałem, czy tych na stronie wtw Zawsze można się poratować sąsiednimi ośrodkami i pensjonatami (mam nadzieję, że taka skrajna potrzeba nie zajdzie)
od 3 lat regularnie wyjezdzam stąd 27. lipca, a wracam 12. sierpnia - ciekawy widok, gdy wyjeżdżam z pełnego, dość tętniącego życiem miasta, a przyjeżdżam i widzę diametralną różnicę - oczywiście ludzie również są, ale zupełnie innego typu grupy, a i liczebność inna
koszmarek - 22-11-2009, 21:22
cns80, na zlot na Karaibach mało kogo będzie stać
A tak to wszystko w swoim czasie, kochani, na pewno się wszystkiego dowiecie
cns80 - 23-11-2009, 07:56
koszmarek napisał/a: | cns80, na zlot na Karaibach mało kogo będzie stać | Raczej chodziło mi o to że z pogodą może być różnie i może się skończyć tak jak w tym roku w Żywcu.
DJwiewiórka - 23-11-2009, 09:26
cns80 napisał/a: | Raczej chodziło mi o to że z pogodą może być różnie i może się skończyć tak jak w tym roku w Żywcu. |
to znaczy ?? bo nie było mnie w Żywcu, a kapkę pomagam przy organizacji tegorocznego
cns80 - 23-11-2009, 09:27
DJwiewiórka napisał/a: | to znaczy ?? | Ulewą przez cały dzień.
Jassmina - 23-11-2009, 10:14
Nieprawda!
Ok 23 było już słonecznie!
cns80 - 23-11-2009, 10:16
Jassmina napisał/a: | Ok 23 było już słonecznie! | Rosyjski Royal, bez znaków akcyzowych ?
Jassmina - 23-11-2009, 10:21
...a mówiłam żeby okno zasłonił...
Anonymous - 23-11-2009, 11:47
To może ja odrobinkę się wypowiem nt. wybranego miejsca, a konkretnie miejscowości
Na Mazury w wakacje jeżdżę z rodzinką i znajomymi od jakiś 8 lat (rok w rok)
I akurat do Giżycka (konkretnie Bystry). Okolice przecudne, samo Giżycko - bardzo ładne, piękny port, Lunapark, mnóstwo atrakcji w okresie wakacyjnym. W Wilkasach byłam również - ośrodki ładnie położone nad samym jeziorem.
Wybór moim zdanie ekstra, wprawdzie mam do przejechania ok. 500 km i będę tam ponownie na wczasach przełom lipca i sierpnia, ale co tam - mogę ponowić wycieczkę raj jeszcze pod koniec sierpnia - WARTO!!
Co do trasy: ponieważ znam ją na pamięć, więc mogę cosik podpowiedzieć dla zainteresowanych z południa w kwestii wyznaczenia trasy dojazdu na miejsce , a może uda nam się jakoś wspólnie (Południowa Polska) tam dotrzeć większą liczbą Miśków, w końcu parę godzin jazdy będzie
Koszmarku i reszto ekipy: trzymam kciuki za organizację
Anonymous - 23-11-2009, 11:50
a ja na mazury od kwietnia do listopada jezdze praktycznie co tydzien i piekniejszego miesca nie ma w polsce
xjacobs - 23-11-2009, 13:16
No, podobaja mi się Wasze posty
Bystry jest co prawda po drugiej stronie jeziora co Wilkasy, ale przy bardziej ruchliwej drodze
Ale Jessica troche przesadziłaś z tym Lunaparkiem zwykłe wesołe miasteczko, które wyjeżdża stąd pod koniec sierpnia
Widze, że z częstochowy jesteś - w srodku sierpnia wracałem z Jasnej Góry tnąc cały czas główną dwupasmówką (usianą fotoradarami) na Warszawę zahaczając o kawałeczek jakiejs autostrady. Ta droga jeśli dobrze pamietam jest zwana gierkówką. Tą droga jezdzilas czy jest jakaś krótsza opcja?
Anonymous - 23-11-2009, 13:24
Dokładnie tą drogą jeżdżę (fotoradarów za trzęsienie), kwestia wyznaczenia trasy jest dalej, w zasadzie za Wawką: czy na Wyszków i na Łomżę, czy nieco krócej na Ostrołękę a potem przez dużo mniejsze miejscowości.
My wybieramy zazwyczaj tę drugą opcję, bo i ciekawiej i mamy pewność ominięcia korków w okolicach Wyszkowa.
Kwestia upodobań
Co do Lunaparku to może i masz rację ale świetne "karuzele" mają dla dorosłych np. Top Speen czy jakoś tak, na który w życiu nie odważyłam się wleźć
|
|
|