Outlander II Ogólne - Outlander 2.0 DiD Intense+ - kryteria mojego wyboru
rezon - 12-11-2010, 15:53
-WALDOR- napisał/a: | Co do świateł to byłby ewenement gdyby nowsza wersja miała słabsze od starszej | W Misiu wszystko jest możliwe - patrz likwidacja super schowka na okulary po środku.
-WALDOR- - 13-11-2010, 12:31
z drugiej strony w skodzie nadal odpadają osłony silnika..nawet te kupione na początku tego roku octavie...i kolejne kierownice do obszywania...wiec jakby zacytować klasyka..każdy ma swój krzyż...
rezon - 13-11-2010, 12:49
-WALDOR- napisał/a: | w skodzie nadal odpadają osłony silnika..nawet te kupione na początku tego roku octavie...i kolejne kierownice do obszywania... | przejechałem trzema Octaviami (O1 przedliftową, O1poliftową czyli tour i O2) łącznie ok. 300kkm i nie odpadła mi żadna osłona silnika, kierownicę miałem obszytą tylko w O2 i nie miało to nic wspólnego z trwałością, a o jakości plastików w O2 to Outek2 może tylko pomarzyć. Jakoś we wspomnianej Octavii za wyjątkiem trwałości lakieru wszystko w O2 w porównaniu z O1 było na plus. A lakier - taki jak wszędzie - ekologiczny
-WALDOR- - 13-11-2010, 13:22
mamy ponad 20 fabii i 5 octavi(6 w drodze)...każda przejeżdża rocznie po 25-35k km...użytkujemy skody od czasu felicji...sam czekając miesiąc na samochód jeździłem naszymi skodami...wiec śmiem twierdzić,że moja wiedza praktyczna wynikająca z użytkowania floty samochodów jest większa niż twoja o mitsubishi ...statystycznie oczywiście...a by nie być gołosłownym w poniedziałek zrobię i wkleję kilak fotek kierownic przed obszyciem.Na osłony trzeba poczekać do dużych opadów deszczu lub śniegu.
rezon - 13-11-2010, 14:55
-WALDOR- napisał/a: | wiec śmiem twierdzić,że moja wiedza praktyczna wynikająca z użytkowania floty samochodów jest większa niż twoja o mitsubishi | wcale tego nie kwestionuję. Moja wiedza o Skodzie sprowadza się raptem do 3 Octavii i 300kkm przejechanych w ciągu 11 lat i kilkudziesięciu Fabii, Octavii używanych przez klientów jeżdżących ok. 50-70kkm rocznie każda (działy handlu) i kupujących te samochody ponownie po 3-4 latach, a wiedza o Mitsubishi to 1 Outlander i 85kkm. Outek jako "wół roboczy" sprawdza się doskonale, można nim przewieźć trochę drzewa do kominka, pojechać na narty, pali w największe mrozy, jeździ po drogach 10 kolejności odśnieżania, itd. i za to ten samochód lubię i tego od niego oczekiwałem.
Wychwalanie jakości wykończenia jego wnętrza to już lekka przesada. Apropos Octavii - zdarzyło się pracownikowi jednego klienta zgubić osłonę silnika wraz z miską olejową w 1.9TDI, ale winna była "prędkość niedostosowana do jakości (fatalnej) drogi", ale żaden nie zgubił osłony silnika bo była badziewna.
Natomiast gratisy, jakie otrzymałem od dealera Mitsubishi nie zdarzyły mnie się w żadnej marce, jaką jeździłem - a przez 23lata trochę się nazbierało - dlatego chcę go uhonorować wyrokiem Sądu za oszustwo .
-WALDOR- - 13-11-2010, 16:20
za "bonusy" ścigaj go do końca świata a nawet o jeden dzień dłużej...wtopy lub nieuczciwi sprzedawcy zdarzają się niezależnie od marki, wystarczy zobaczyć turbo kamerę na TVN.Chyba wszystkie marki już tam zagościły.Nie oznacza to jednak ,że można na podstawie jednego czy dwóch przypadków przykleić łatkę firmie.
janekzpolic - 14-11-2010, 01:09
-WALDOR-, nie zapomnij o kufajce na zimę i wiatraczku na lato bo klima w tym aucie jest automatyczna tylko z nazwy
rezon - 14-11-2010, 04:55
-WALDOR- napisał/a: | Nie oznacza to jednak ,że można na podstawie jednego czy dwóch przypadków przykleić łatkę firmie. | Jak się komuś udziela autoryzacji to się dba o jakość jego usług i czuje za niego odpowiedzialność. Też cieszę się jakąś renomą i nie wyobrażam sobie przypadku, w którym ktoś z mojego polecenia zawala komuś ekspertyzę czy szkolenie, a ja później mówię, że ja tylko polecałem tę osobę, a jest ona odrębnym podmiotem, więc roszczeń niech dochodzą w Sądzie - chociaż przeprosiłbym za zachowanie takiej osoby, nie mówiąc o jakiejś rekompensacie z mojej strony - bo to uważam za profesjonalne. Miałem zresztą już taki przypadek i jakoś potrafiłem przeprosić kilkadziesiąt osób za nie swoje winy, więcej tej osoby nie polecam i nie współpracuję z nią. Ciebie na szczęście ten aspekt jakości Mitsubishi nie dotyczy - masz większy wybór ASO, ale u "nos Panocku, jest ino jedno, na dodotek fałsywe kiej dulary, a ałto serwisować trza" janekzpolic napisał/a: | nie zapomnij o kufajce na zimę i wiatraczku na lato bo klima w tym aucie jest automatyczna tylko z nazwy | szczególnie odczuwane z tyłu . Ciekawe jak będzie działał BT - czy zlikwidowano kilkusekundowe opóźnienie - to pytanie poważne, bez naśmiewania się
-WALDOR- - 14-11-2010, 08:26
janekzpolic napisał/a: | -WALDOR-, nie zapomnij o kufajce na zimę i wiatraczku na lato bo klima w tym aucie jest automatyczna tylko z nazwy |
zdążyłem się przyzwyczaić do tego w skodzie...
rezon - 14-11-2010, 15:25
-WALDOR- napisał/a: | zdążyłem się przyzwyczaić do tego w skodzie... | nie doceniasz Outlandera
janekzpolic - 14-11-2010, 19:56
rezon napisał/a: | -WALDOR- napisał/a: | zdążyłem się przyzwyczaić do tego w skodzie... | nie doceniasz Outlandera | dokładnie klimatronik skody czy paska to przepaść dzisiaj Outlander przy tem zewnętrznej 13 stopni w trybie auto wypuszczał powietrze z kratek o temp 8 stopnie jak 3 raz w aso powiedzą mi że tak ma być to chyba przewiozę ich normalnym samochodem z poprawnie działającą klimą gdzie cały rok można jeździć na jednych ustawieniach a nie w trasie 30 razy regulować tymi trzeszczącymi gałami , po 600 km w dniu dzisiejszym zmęczył mnie ten wynalazek bardzo
rezon - 14-11-2010, 21:14
janekzpolic napisał/a: | w trybie auto wypuszczał powietrze z kratek o temp 8 stopnie | ja ostatnio wyłączyłem klimę to mniej kręcę temperaturą - lepiej mu idzie dopasowanie
-WALDOR-, wg tego co pisałeś Outek jest dobrym wyborem do oczekiwań - to jest przyzwoity wół roboczy dobrze spełniający swoje funkcje, ale kilka rzeczy będzie Cię dziwiło - np. brak wzdłużnej regulacji kierownicy o czym pisałeś, ale i podłokietnika, z którego ja np. praktycznie nie mogę korzystać bo nie ustawię się tak, aby trzymać normalnie kierownicę i mieć łokieć na podłokietniku. Automat klimy w Outku wydajność ma OK, ale sterowanie ma dużą histerezę - najpierw grzeje później chłodzi i tak na zmianę jest to dokuczliwe w duże upały i podczas mrozów. Brak jest gumowych wkładek w schowkach na okulary - ja wyklejałem je samoprzylepną pianką aby okulary nie tłukły się po nich, chyba że po lifcie zainwestowali 2zł i wkładają coś.
mitsu00 - 14-11-2010, 21:19
rezon napisał/a: |
ja ostatnio wyłączyłem klimę to mniej kręcę temperaturą - lepiej mu idzie dopasowanie |
Teraz jak czĘSTO NA DYWANIKACH JEST WODA Z BUTÓW, to wyłączenie klimy u mnie skutkuje zaparowaniem szyb
janekzpolic - 14-11-2010, 21:33
rezon napisał/a: | janekzpolic napisał/a: | w trybie auto wypuszczał powietrze z kratek o temp 8 stopnie | ja ostatnio wyłączyłem klimę to mniej kręcę temperaturą - lepiej mu idzie dopasowanie
-WALDOR-, wg tego co pisałeś Outek jest dobrym wyborem do oczekiwań - to jest przyzwoity wół roboczy dobrze spełniający swoje funkcje, ale kilka rzeczy będzie Cię dziwiło - np. brak wzdłużnej regulacji kierownicy o czym pisałeś, ale i podłokietnika, z którego ja np. praktycznie nie mogę korzystać bo nie ustawię się tak, aby trzymać normalnie kierownicę i mieć łokieć na podłokietniku. Automat klimy w Outku wydajność ma OK, ale sterowanie ma dużą histerezę - najpierw grzeje później chłodzi i tak na zmianę jest to dokuczliwe w duże upały i podczas mrozów. Brak jest gumowych wkładek w schowkach na okulary - ja wyklejałem je samoprzylepną pianką aby okulary nie tłukły się po nich, chyba że po lifcie zainwestowali 2zł i wkładają coś. | rezon regulacja wysokości podłokietnika to rzadko spotykany wynalazek nie ma go ani w Turku ani w q7także jakim cudem ma być w Outku
mnie najbardziej denerwuje to ogrzewania i kierownica
chyba żadne sprzedawany w PL samocód powyżej stówki poza Vitarą nie ma klimy jednostrefowej i jedno osiowej regulacji fajery
ramzesw11 - 15-11-2010, 07:29
....po przeczytaniu kilku postów, można wywnioskować, że outlander to naprawde kiepski samochód, prawie wszystko na nie. Tak się tu męczycie na tym forum narzekając jak bardzo złe jest to auto, ciężko znaleźć coś na + .... Pozdrawiam
|
|
|