[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Lancer vs. Golf
macho - 04-12-2010, 17:43
miałem Passata i przesiadłem się do lancera pierwsze moje odczucie jak jechałem miśkiem to lekkość jak wszystko chodzi sprzęgło , biegi rewalka , a to ze japoniec jest gorzej wykonany straszna nowość zawsze tak było i będzie . lancer jest typowym autem który ma wady i zalety jak każde auto . dla mnie jest ekstra
Kjuba - 04-12-2010, 18:25
passat to nie ta klasa cenowa - nie ma co porównywać
jac - 04-12-2010, 18:54
Kjuba napisał/a: | passat to nie ta klasa cenowa - nie ma co porównywać |
masz racje choc nie do konca, wiemy ze klasa wyzsza ale porownujemy zeby pokazac ze tamten nawet drozszy a gorszy
a teraz kilka faktow (nagich) jak kupowalem Lancerka to Passek mial promocje minus 9 tys zl, a poniewaz z racji swojego miejsca zamieszkania moge kupowac bez VAT-u zatem moglem kupic Passka w dieslu za 61 tys i Lancerka tylko ciut taniej, wybralem wiec Lancerka - i nie chodzilo tu raczej o kase a o to o czym pisalem wyzej
macho - 04-12-2010, 19:44
to jest temat rzeka a ten temat powinien być na forum jakie auto kupić
mkm - 04-12-2010, 23:30
Temat otwieram posprzątany.
Pamiętajcie, że będzie go czytać osoba zainteresowana porównaniem dwóch marek z tytułu, a nie wzajemnymi przepychankami Forumowiczów.
Styl i poziom dyskusji zależy tylko i wyłącznie od nas i warto o tym pamiętać.
Proszę także o zaprzestanie używania obraźliwych określeń innych marek.
Nie lubimy jak nas obrażają – nie obrażajmy innych.
jac - 05-12-2010, 00:19
kowal zawinil a piekarza powiesili
Anonymous - 05-12-2010, 10:52
fajnie ze temat jednak odblokowany bo przez "moja mojsza najmoszniejsza" bez racjonalnych argumentow mogl umrzec,
a chicalem zapytac:
Leszkomis napisał/a: | Dziś pewnie nie wybrałbym Golfa (przynajmniej nie z tym silnikiem) |
czy nie wybralby golfa ze wzgledu na silnika ale tylko dlatego ze sie naczytal zlych opinii na jego temat czy ma juz z nim problemy?
pytam z ciekawosci bo przy okazji rozmawialem ze swoim przyjacielem z aso audi/vw nt tych silnikow i nic zlego o nich nie mogl powiedziec (faktem jest ze jezdzi tego malo), pamietam ze jak szukalem scirocco troche poczytalem niepochlepbnych opinii na jego temat na niemieckich forach ale bylo to prawie dwa lata temu.
jac - 05-12-2010, 11:27
arturro napisał/a: | szukalem scirocco troche poczytalem niepochlepbnych opinii na jego temat na niemieckich forach ale bylo to prawie dwa lata temu. |
jejeku jaka skleroza, dalbym sie pokroic ze sirocco produkuja od roku, az sprawdzilem w sieci i faktycznie dwa lata. Jednak poruszyles dobry watek mianowicie sirocco wraz z paskiem cc pretenduja do najladniejszych (zewnetrznie) samochodow klepanych przez VW, czyzby zmienili "designera"
krzychu - 05-12-2010, 11:31
jac napisał/a: | mianowicie sirocco wraz z paskiem cc pretenduja do najladniejszych (zewnetrznie) samochodow klepanych przez VW, czyzby zmienili "designera" |
Kass... Maszkarada jakaś, z tyłu wygląda jak pół za krzaka. W każdym razie z tego co piszą to to samo co Golf tylko w innym opakowaniu i drożej.
jac - 05-12-2010, 11:54
krzychu, a porownaj go z golfem , to pierwsze ma linie nadwozia porownywalna z japonczykami czyli delikatna, golf natomist wyglada jak "kark na bramce w klubie"
Anonymous - 05-12-2010, 12:28
krzychu napisał/a: | W każdym razie z tego co piszą to to samo co Golf tylko w innym opakowaniu i drożej. |
bo to jest golf, ta sama plyta ten sam srodek, odrozniaja go tylko szczegoly typu siedzenia itp. i inna struktura.
krzychu napisał/a: | Kass... Maszkarada jakaś, z tyłu wygląda jak pół za krzaka. |
widzisz kolejny raz x100 kwestia gustu, ja uwazam ze jest to drugie auto po 911 z tak ladnie narysowanym tylem a'la talia kobiety (waska szyba, szerokie blotniki).
krzychu - 05-12-2010, 12:31
arturro napisał/a: |
widzisz kolejny raz x100 kwestia gustu, ja uwazam ze jest to drugie auto po 911 z tak ladnie narysowanym tylem a'la talia kobiety (waska szyba, szerokie blotniki). |
No prawie jak Ford Ka (ten stary).
Anonymous - 05-12-2010, 12:34
krzychu napisał/a: | No prawie jak Ford Ka (ten stary). |
jesli nie dostrzegasz roznicy w szczegolach typu szerokosc auta, obnizona linia to lepiej nie dyskutujmy.
krzychu - 05-12-2010, 12:43
arturro napisał/a: |
jesli nie dostrzegasz roznicy w szczegolach typu szerokosc auta, obnizona linia to lepiej nie dyskutujmy. |
No nie obrażaj się już tak... Po prostu jest według mnie brzydki i trzeba jeszcze extra płacić. W każdym razie niektórzy wolą szerokie biodra inni szczupłe.
jac - 05-12-2010, 12:49
arturro napisał/a: | tak ladnie narysowanym tylem a'la talia kobiety (waska szyba, szerokie blotniki). |
idealne biodra do rodzenia ale tu masz racje, kilka mieisecy pisalem o Lancerku, ze gdyby go lekko obnizyc to bylby jeszcze ladniejszy (o ile doskonalosc moze byc bardziej doskonala )
[ Dodano: 05-12-2010, 11:52 ]
krzychu napisał/a: | No prawie jak Ford Ka (ten stary). | a nie uwazasz ze wsrod wszystkich modeli Forda Ka (ale tylko posrod nich) wlasnie najstarsza "kaczka" byla najladniejsza. To cos co wypluli ostatnio to dopiero "smutek na czterech kolach"
|
|
|