[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Skandaliczny BĄBEL !!!
jaca71 - 03-05-2011, 14:05
sla, Co wniósł Twój post d dyskusji w DZIALE TECHNICZNY?
lukas1, Walcz o swoje bo bąbel to ewidentna wada lakieru/zabezpieczenia/blachy.
Hubeeert - 03-05-2011, 15:07
jaca71 napisał/a: | sla, Co wniósł Twój post d dyskusji w DZIALE TECHNICZNY? |
Kolega odpocznie od nas trochę.
My od niego też odpoczniemy - do 28 czerwca.
ElemenT - 03-05-2011, 16:24
sla napisał/a: | Przeglądy powłoki lakierniczej to jest jedna wielka ściema i tylko dodatkowe pieniądze dla ASO za nic.
alfiq życzę powodzenia, Niestety moja opinia o MMC Polska, cały czas znajduje potwierdzenie. |
Mi raz zrobili przegląd powłoki na brudnym samochodzie.
Przeglądy mam w styczniu, więc wiadomo, zimno, samochodu często się nie myje...
Także ten przegląd to ściema...
waldinio - 03-05-2011, 21:20
Hubeeert napisał/a: | jaca71 napisał/a: | sla, Co wniósł Twój post d dyskusji w DZIALE TECHNICZNY? |
Kolega odpocznie od nas trochę.
My od niego też odpoczniemy - do 28 czerwca. |
lukas1 - 05-05-2011, 22:31
dzis dostalem odpowiedz z serwisu Plichty ze >
rdze na dzwiach usuna gwarancyjnie ale tylko jezeli byl robiony regularny przeglad nadwozia, czyli to musi raczej byc uwzglednione na corocznym przegladzie.
te 1000 odpryskow na przednim zderzaku nie naprawia bo to moja wiana
jak bylem u lakiernika to od razu mi powiedzial ze przednie nadkola, maska i zderzak maja cos ala bardziej elstycz\ny podklad ktorego na moim zderzaku nie ma.
Wiec MMC Polska za pare dni pojade do innego seriwsu zglosic ta reklamacje i zobacze a jak Polskie MMC bedzie sie upieraxc to to im obsmaruje gdzei bede tylko mogl. i nie odpuszcze......
Luk - 05-05-2011, 23:30
lukas1 napisał/a: | rdze na dzwiach usuna gwarancyjnie ale tylko jezeli byl robiony regularny przeglad nadwozia |
Czyli potwierdza się to co pisałem, że ważny jest stempel, a jak panowie się przykładają do tego przeglądu nadwozia, to już ich sprawa Jak czegoś nie zauważą, to ich problem, bo ja stempel mam.
lukas1 napisał/a: | jak bylem u lakiernika to od razu mi powiedzial ze przednie nadkola, maska i zderzak maja cos ala bardziej elstycz\ny podklad ktorego na moim zderzaku nie ma. |
A powiedział jakie samochody to mają i kiedy produkowane (współcześnie, 5, 10 lat temu itp)?
lukas1 - 06-05-2011, 09:35
musze sprawdic swoaja ksiazke bo przeglady robilem regilarnie ale czy te type wsawily pieczatke o przegladzie nadwozia to musze sprawdzic,
Jestem wciekly jak nigdy dodtad . Mitsubishi Polska to do serwisoawnia taczek sie nie nadaje. Jest to moja opinie kotra bede wszedzie gdzie tylko moiglo glosil. Szlak mnie trafia ...aaa szkoda gadac. Rozumien gdybym mial pare odpryskow ale nie ze czarny zderzak wyglada jak z bialymi piegami. i tylko zderzak. gdybym jezdzil po zwirowni musialyby dodatkow porobic sie odpryski na innych elementach a nie tylko na zderzaku.
2 rzeczy co mnie doprowadzaja do szalu to nasz rzad i MMC polska
[ Dodano: 06-05-2011, 10:55 ]
[quote]A powiedział jakie samochody to mają i kiedy produkowane (współcześnie, 5, 10 lat temu itp) Cytat: |
Mowil ze to standard ze tak sie robi z powodu ze przednie czesco karoseri sa bardziej narazaone na uderzenia np kamyczkow.
moja zlosc nie zna granic teraz |
krzychu - 07-05-2011, 08:57
lukas1 - ale odpryski na masce gnębią każdy samochód z wodnym lakierem (wszystkie ostatnio produkowane). Więc zauważ że nie jest tu winny importer... Żaden innym importer nie usunie odprysków na masce....
lukas1 - 07-05-2011, 20:41
Krzychu nie na masce ale na przednim zderzaku maska, nadkola sa spoko tylko jakby caly zderzak byl pomalowany jakims syfem
alfiq - 12-05-2011, 09:07
Witam, po 3 tygodniach czekania otrzymałem informację, że MMC uznaje korozję na drzwiach i je naprawi. Nie uznali mi odłażącego czarnego lakieru z tłumika, ale ja sobie jeszcze z nimi porozmawiam
W tzw. międzyczasie jakiś ciućmok znów mnie zarysował przy parkowaniu tyle, że tym razem zebrał tylne drzwi i błotnik, więc trzeba to zrobić. Taki "bonus"
lukas1 - 12-05-2011, 15:31
mi tez uznali ta korozje ale bede walczyl o zderzak, jutro bede dzwonil zeby sie umowic na wizyte w warsztacie, ostatnio bylem taki zalatany ze nie sprawdzielm jeszcze czy mam te stample po przegadzie nadwozia( przeglady byly robione ale o stemplu nie pamietam)
oj Alfik my to mamy
gzesiolek - 12-05-2011, 16:48
no ale jeden malutki plusik dla MMC, ze choc zachowali norme i to co ewidetne uznali, a nie szli w zaparte... powodzenia z naprawa...
alfiq - 13-05-2011, 13:39
Mam pytanie, ponieważ nie mam akurat przy sobie gwarancji Mistu a nie pamiętam jej warunków. Otóż rozmawiałem z panem z autoryzowanego warsztatu naprawiającego nadwozia, powiedziałem mu, że ze względu na prowadzoną działalność gospodarczą muszę mieć drugi samochód. Przypuszczałem, że ubezpieczyciel w ramach AC (naprawa tego wgniotu parkingowego) nie zapewnia takich "luksusów" ale myślałem, że Mitsu w ramach naprawy gwarancyjnej już takie coś przewiduje. Pan mi powiedział, że nie. No i stąd moje pytanie, czy ktoś z Was temat przerabiał i rzeczywiście nie otrzymał samochodu zastępczego ? Myślałem, że w 21 wieku, gdy samochód jest czymś zrozumiale powszednim, takie praktyki zapewniania auta zastępczego są na porządku dziennym ale boję się, że się mylę. A może tak tylko w Polsce ??
Hubeeert - 13-05-2011, 13:45
Sprawdź swoja polisę AC czy obejmuje koszt samochodu zastępczego i jeżeli tak to go weź a potem daj ubezpieczycielowi rachunek.
Jeżeli jest sprawca to weź sobie samochód na koszt jego OC.
Jeżeli żaden z powyższych warunków nie jest spełniony to miej pretensje do swojego węża w kieszeni, że nie dał kasy na droższe AC a nie do MMC
gzesiolek - 13-05-2011, 18:09
alfiq, albo AC, albo przychylnosc okreslonego warsztatu gdzie naprawiasz...
MMC nic do tego... co najwyzej moga zasugerowac serwisowi zeby sie postaral, czy cos... gwarancja na 100% tego nie obejmuje... zreszta nie tylko w autach... nawet w sprzecie serwerowym gdzie cale firmy na nim stoja i jest to podstawa ich dzialania to musisz zwykle wykupic gwarancje rozszerzona aby miec serwer zastepczy w razie awarii...
|
|
|