To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - CJ4A Cyborg RS

FTOrek - 04-06-2011, 18:08

Piękny ten Cyborg RS.Jak idą prace?Powinieneś grać w lotka masz szczęście.
summitsvift - 06-06-2011, 21:52

FTOrek napisał/a:
Piękny ten Cyborg RS.Jak idą prace?Powinieneś grać w lotka masz szczęście.

Juz pisałem , prace na razie trwają nad inna bestią ale Borg się doczeka swojej kolejki , na razie go umyłem, wymieniam sobie śrubki pod maska na nowe z rozbiórki :lol: ah cóż to za radość, generalnie wymieniam wszystko co u mnie zniszczone a lepsze z drugiego colta.

Lotto , hym spróbuje chodziaż przyznam się ze jeszcze nic w życiu nie wygrałem :(
Dziś znalazłem poglądowe foto jak powinna wyglądać komora silnika w Borgu

i naprawiam jak zwykle kopcącą Hondę :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

pyjte - 06-06-2011, 23:33

summitsvift napisał/a:
i naprawiam jak zwykle kopcącą Hondę
Byle nie tak jak panewki w preludzie że za Łodzią trzeba auto oddawać...
summitsvift - 07-06-2011, 10:13

pyjte napisał/a:
summitsvift napisał/a:
i naprawiam jak zwykle kopcącą Hondę
Byle nie tak jak panewki w preludzie że za Łodzią trzeba auto oddawać...

Jak ktoś jest taki głupi i wierzy że obróconą panewkę wystarczy wymienić na nową bez szlifu to tak ma :lol: :lol: jeszcze za free temu gościowi zmieniłem bo płakał. Lawety też nie chciał chodziaż wiedział że auto było uszkodzne .. i na koniec wyjechał na 17-stach w największe opady śniegu.

I po pierwsze to nie moje auto było tylko stało u mnie żeby nie rozkradli pod blokiem więc :finga: :finga:

summitsvift - 10-06-2011, 14:06

Mały update :
kupilem sobie nowe szpilki do kolektora :

zamontowałem nowe nadkola moje były w strzępach

Ponadto wymieniłem szybki w dzwiach na nie porysowane, wygluszyłem dzwi :-) i w końcu ustawiłem sobie kąty i geometrie z przodu bo panowie w Norauto nie potrafili chodziaż maja zajebisty sprzęt. :wink:

rosomak1983 - 10-06-2011, 15:48

summitsvift, odrdzew go i konserwacja przejedz, bo szkoda zeby go cos gryzło,...
summitsvift - 10-06-2011, 21:17

No ma takie plamki , pod spodem też z białego lakieru mało zostało, a polecacie coś dobrego ? bo jest troche tych środków ? najbardziej mi sie podoba tak jak ma kochajj zrobione ale to trzeba wszystko pod spodem wyjać do lakieru :roll:
kochajj - 10-06-2011, 21:43

no to wyciągnij ;)
rosomak1983 - 11-06-2011, 02:43

summitsvift, masz takie auto ze warto...
Jesli nie tak jak Kochaj i Klej to choc zakonsewruj dobrze...
Posiadanie unikatowego mitsu zobowiazuje :D :wink:

summitsvift - 11-06-2011, 12:27

kochajj napisał/a:
no to wyciągnij ;)

wyciągnę spoko, tylko zdradź tajniki swojej konserwacji Mitrzu :notworthy: :notworthy: :notworthy: bo podoba mi się to jak masz zrobione , pewnie jakaś epoksydowa powłoka ?

Na razie całe zawieszenie dałem do proszku, tylne z colta ( jest takie samo) , sanki, jeszcze tylko muszę sobie skręcić wahacze z EVO 4 jak będę w uk , wtedy łącznik stabilizatora będzie mocowany do wahacza a nie do McPersona jak w Borgu i bedę mógł jakiś gwincik z Evo przypasować w końcu bo z Teina sprężyn nie jestem zadowolony :sad1:
Dzis wrzuciłem fotele z wypasionej Euro wersji i jest tak :-) ( nie śmiejcie się z Magnata , jest super lekka tuba )

a było tak, RS chude podarte fotele i brak półki :-)

summitsvift - 12-06-2011, 16:55

Dziś wziąłem się za wymianę przepustnicy długo długo oczekiwanej i kolektora roztoczonego pod 63 mm, podobno ten mod dał komus na mivec.co.nz 13 kucy.

Pół dznia roboty i lipton bo przepustnice która Goduła Motorsport mi robił pół roku jest z dupy :cry: :cry: . Ma takie szczeliny pomiędzy motylkiem a scianką ze obroty nie schodzą poniżej 2200 na min i nic nie daje sie z tym zrobic. Zakładam starą i jest gitara.

Podmieniałem krokowce i nic [edit]
Fotki zapodaje

regulator off

i na miejscu , wygląd extra niestety rozczarowanie po odpałce

edit pól godziny pracy z papierkiem i udało mi się zejsc do 1000 obr min :mrgreen:

mystek - 13-06-2011, 23:04

Czy mógłbym prosić o jakieś foto spodu Colta? Konkretnie chodzi mi o cały wydech jak masz poprowadzony :)
summitsvift - 14-06-2011, 10:18

Tu jeszcze stary wydech

przód

tył ori

jak coś cyknę jeszcze jakąś fote na kanale

mystek - 14-06-2011, 23:00

Mnie właśnie ten nowy ciekawi :P zwłaszcza końcowy wydech właśnie, jak to masz poprowadzone :) także poczekam na coś aktualnego, wątek śledzę, także, będę na bieżąco :)
summitsvift - 15-06-2011, 21:31

W sumie tak samo jak stary , tylko ze jest większy niz oryginalny i nisko wisi więc juz polskie studzienki poczyniły na nim konkretne zniszczenia :mrgreen:

wiem wiem musze zrobić konserwacje