Nasze Miśki - CJ4A Cyborg RS
FTOrek - 04-06-2011, 18:08
Piękny ten Cyborg RS.Jak idą prace?Powinieneś grać w lotka masz szczęście.
summitsvift - 06-06-2011, 21:52
FTOrek napisał/a: | Piękny ten Cyborg RS.Jak idą prace?Powinieneś grać w lotka masz szczęście. |
Juz pisałem , prace na razie trwają nad inna bestią ale Borg się doczeka swojej kolejki , na razie go umyłem, wymieniam sobie śrubki pod maska na nowe z rozbiórki ah cóż to za radość, generalnie wymieniam wszystko co u mnie zniszczone a lepsze z drugiego colta.
Lotto , hym spróbuje chodziaż przyznam się ze jeszcze nic w życiu nie wygrałem
Dziś znalazłem poglądowe foto jak powinna wyglądać komora silnika w Borgu
i naprawiam jak zwykle kopcącą Hondę
pyjte - 06-06-2011, 23:33
summitsvift napisał/a: | i naprawiam jak zwykle kopcącą Hondę | Byle nie tak jak panewki w preludzie że za Łodzią trzeba auto oddawać...
summitsvift - 07-06-2011, 10:13
pyjte napisał/a: | summitsvift napisał/a: | i naprawiam jak zwykle kopcącą Hondę | Byle nie tak jak panewki w preludzie że za Łodzią trzeba auto oddawać... |
Jak ktoś jest taki głupi i wierzy że obróconą panewkę wystarczy wymienić na nową bez szlifu to tak ma jeszcze za free temu gościowi zmieniłem bo płakał. Lawety też nie chciał chodziaż wiedział że auto było uszkodzne .. i na koniec wyjechał na 17-stach w największe opady śniegu.
I po pierwsze to nie moje auto było tylko stało u mnie żeby nie rozkradli pod blokiem więc
summitsvift - 10-06-2011, 14:06
Mały update :
kupilem sobie nowe szpilki do kolektora :
zamontowałem nowe nadkola moje były w strzępach
Ponadto wymieniłem szybki w dzwiach na nie porysowane, wygluszyłem dzwi i w końcu ustawiłem sobie kąty i geometrie z przodu bo panowie w Norauto nie potrafili chodziaż maja zajebisty sprzęt.
rosomak1983 - 10-06-2011, 15:48
summitsvift, odrdzew go i konserwacja przejedz, bo szkoda zeby go cos gryzło,...
summitsvift - 10-06-2011, 21:17
No ma takie plamki , pod spodem też z białego lakieru mało zostało, a polecacie coś dobrego ? bo jest troche tych środków ? najbardziej mi sie podoba tak jak ma kochajj zrobione ale to trzeba wszystko pod spodem wyjać do lakieru
kochajj - 10-06-2011, 21:43
no to wyciągnij
rosomak1983 - 11-06-2011, 02:43
summitsvift, masz takie auto ze warto...
Jesli nie tak jak Kochaj i Klej to choc zakonsewruj dobrze...
Posiadanie unikatowego mitsu zobowiazuje
summitsvift - 11-06-2011, 12:27
kochajj napisał/a: | no to wyciągnij |
wyciągnę spoko, tylko zdradź tajniki swojej konserwacji Mitrzu bo podoba mi się to jak masz zrobione , pewnie jakaś epoksydowa powłoka ?
Na razie całe zawieszenie dałem do proszku, tylne z colta ( jest takie samo) , sanki, jeszcze tylko muszę sobie skręcić wahacze z EVO 4 jak będę w uk , wtedy łącznik stabilizatora będzie mocowany do wahacza a nie do McPersona jak w Borgu i bedę mógł jakiś gwincik z Evo przypasować w końcu bo z Teina sprężyn nie jestem zadowolony
Dzis wrzuciłem fotele z wypasionej Euro wersji i jest tak ( nie śmiejcie się z Magnata , jest super lekka tuba )
a było tak, RS chude podarte fotele i brak półki
summitsvift - 12-06-2011, 16:55
Dziś wziąłem się za wymianę przepustnicy długo długo oczekiwanej i kolektora roztoczonego pod 63 mm, podobno ten mod dał komus na mivec.co.nz 13 kucy.
Pół dznia roboty i lipton bo przepustnice która Goduła Motorsport mi robił pół roku jest z dupy . Ma takie szczeliny pomiędzy motylkiem a scianką ze obroty nie schodzą poniżej 2200 na min i nic nie daje sie z tym zrobic. Zakładam starą i jest gitara.
Podmieniałem krokowce i nic [edit]
Fotki zapodaje
regulator off
i na miejscu , wygląd extra niestety rozczarowanie po odpałce
edit pól godziny pracy z papierkiem i udało mi się zejsc do 1000 obr min
mystek - 13-06-2011, 23:04
Czy mógłbym prosić o jakieś foto spodu Colta? Konkretnie chodzi mi o cały wydech jak masz poprowadzony
summitsvift - 14-06-2011, 10:18
Tu jeszcze stary wydech
przód
tył ori
jak coś cyknę jeszcze jakąś fote na kanale
mystek - 14-06-2011, 23:00
Mnie właśnie ten nowy ciekawi zwłaszcza końcowy wydech właśnie, jak to masz poprowadzone także poczekam na coś aktualnego, wątek śledzę, także, będę na bieżąco
summitsvift - 15-06-2011, 21:31
W sumie tak samo jak stary , tylko ze jest większy niz oryginalny i nisko wisi więc juz polskie studzienki poczyniły na nim konkretne zniszczenia
wiem wiem musze zrobić konserwacje
|
|
|