To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Galant - Ogólne - Co kupiłbyś po Galancie?

Anonymous - 09-08-2011, 16:28

Nie. ;)
_Slawek_ - 09-08-2011, 17:30

szpala85 napisał/a:

Jak wiecie cały czas chodzi mi po głowie Sigma 3.0 V6 24v ( M/T lub A/T ) .... z ECS-ami i innymi nie działającymi rzeczami ... ale właśnie taka mi się podoba i najchętnie kupił bym taką do hmmmm ...... " zrób to sam " :lol: ... postawił bym ja w garażu i robił przy niej wieczorami :lol: .... jestem szalony

a tak jak by mi się nic nie chciało robić to A6 2.8 ( A/T) benzyna w sedanie ... kolega miał taką limuzynę i bardzo mi się podobała w środku i na zewnątrz :wink:

chodzi o to że do mniejszego auta się już chyba nie przesiądę .... lubię duzo miejsca z przodu .... lubie wygodę .....

Też właśnie miałem pisać o sigmie :) Dziwne, że człowiekowi chodzi po głowie przesiadka na samochód jeszcze około 10 lat starszy, zamiast na 10 lat młodszy :) Ale jak się zastanowić dlaczego się kupiło Galanta, to zaczyna to mieć sens...

1. Wyjątkowy wygląd, którego nie sposób pomylić z inną marką/modelem - tu galant w mojej opinii z sigmą wprawdzie wygrywa, ale za to galantów na drogach z każdym rokiem coraz więcej, a ujrzeć sigmę to już prawdziwa atrakcja :)
2. Wystarczająco mocne, ale nie wysilone silniki V6 - tutaj sigma przecież wypada nawet lepiej ;)
3. Z tą dużą ilością miejsca w galancie nie ma co przesadzać... ale w sigmie chyba już nie można narzekać?
4. O wiele taniej by wyszło kupić w miarę zadbaną sigmę i doprowadzić ją do stanu idealnego niż kupić kilku letnie A6, BMW 5, czy nawet takiego Accorda...
5. A co najgorsze, to po zakupie jednego z w/w pozostaje Mitsumaniakowi zginąć w tłumie innych bliźniaczych im aut :(

Jedyny wielki minus sigmowego rozwiązania problemu "co po galancie?" to, że pod względem bezpieczeństwa poczciwa sigma nie dorównuje już pewnie większości aut kompaktowych nie wspominając o wyższych klasach :(

Solidności i bezawaryjności z galantami EA czy autami z pkt. 4 chyba nie trzeba porównywać? :)

Anonymous - 12-08-2011, 01:06

Ja jeszcze dodam, że mam słabość do... Volvo S80 2.9 T6...

Wszyc - 12-08-2011, 03:25

_Slawek_ napisał/a:
3. Z tą dużą ilością miejsca w galancie nie ma co przesadzać... ale w sigmie chyba już nie można narzekać?

bez szału jak na klasę auta zależy jaki wielki jesteś kolegę mamy w pomorskim regionie który ma chyba ponad 2metry i ma tak odsunięty fotel w sigmie że z tyłu to tylko plecak wejdzie miedzy kanapę a fotel :P

custom - 12-08-2011, 10:27

hmmmm

1. Saab 9-5 kombi aero 2.3 t - miałem okazję pojeździć tylko opony przednie 17 co sezon do wymiany 250 km 350nm :D

2. BMW e39 kombi FL od 2.8 w górę - dalej ładne i fajnie się prowadzi.

3.Subaru legacy kombi 2,5

4.Subaru outback H6

5. Octavia II RS - 2.0 w benzynie

6. s60 t5 - --> v70 straszne plastiki w środku poznane z autopsji.

7. Signum 2.8 v6 turbo

plus drugie do grzebania :twisted:
SUNNY GTiR
Golf I -
BMW E30
Subaru impreza GC wrx.... --> evo za drogie

Tomek - 12-08-2011, 10:38

kuzi napisał/a:
tomek84 napisał/a:
kuzi napisał/a:
Spoko. ;) Jest jeden w Polsce Galant VR4 M/T przełożony. Cena: 60.000PLN. :) Mnie osobiście na M/T nie stać i celuję w A/T. ;) Ceny są więcej niż o połowe niższe...

gdzie ta oferta?
sedańczyk czy kombiak ?

Nie ma i nie będzie na allegro/otomoto. ;) Jedyny w PL poliftowy Galant VR4 w manualu. Galant - czyli sedan.

allegro to nie jedyny portal ogloszeniowy
mniemam, ze jak ktos chce sprzedac to sie oglasza
jesli nie, to zapodaj szczegoly tutaj
kto-co-itp

SPIDER-ek - 12-08-2011, 11:03

Ja bym kupił jedno z wielu

BMW M6
Mercedes CLS
Ford Shelby gt500
Chevroleta Camaro
Audi A8
Infiniti FX35

To chyba tyle, co mi w głowie siedzi :) Nazbieramy funduszy to się zobaczy:)

patrycjuszek - 12-08-2011, 11:12

Po Galancie to najlepiej Grandis!!!!
Hugo - 12-08-2011, 21:14

Po Galancie wszystko oprócz vw, audi i bmw.
Andrew - 12-08-2011, 21:18

Cytat:

Ja na pewno Grandisa :wink:

sveno - 12-08-2011, 21:28

patrycjuszek napisał/a:
nie każdy potrzebuje ciężkiego przewymiarowanego kombi (lub skurczonego minivana, jak kto woli) szkoda, że mitsu nie ma teraz w ofercie sedana segmentu D premium :(
robertdg - 12-08-2011, 21:39

patrycjuszek napisał/a:
Fajny, ale w tym gabarycie to boczne drzwi powinny być odsuwane, to jak dla mnie taki minus.
pipi_ja - 13-08-2011, 11:56

Hugo napisał/a:
Po Galancie wszystko oprócz vw, audi i bmw.

Ogólnie popieram z jednym małym wyjatkiem jakim jest audi.
Od dawna choruję na bryczke tej marki. Nie wiem czy kiedykolwiek kupię bo podobno psują się tak często jak VW ale co do wyglądu zewnętrznego baaaardzo mi się podobają.

BMW jak i VW trzeba grubo porobić żeby były ładne a Audi wyjeżdża z fabryki i jest piękne.
Wiem, że o gustach się nie dyskutuje ale wyraziłem tylko swoją opinię.

Ja wcześniej myślałem o Hyundai'u Sonacie powyżej 2005 roku ale odpuściłem sobie bo nie znam nikogo kto miałby takiego i ciężko o jakąś opinię.
Potem na tapetę poszedł właśnie Grandis tylko z kolei nie ma silnika który by mnie interesował.

Przymierzam się do wymiany samochodu ale pojęcia nie mam co kupić po Galancie, dlatego ucieszyłem się jak zobaczyłem ten temat. Szkoda tylko, że jeszcze nie znalazłem w nim sugestii dla siebie ;)

FTOrek - 13-08-2011, 12:31

Cieszę się ,że Patrycjuszek typuje jak ja wcześniej.
Jest jeszcze jedna opcja-Galant

Hugo - 14-08-2011, 11:39

pipi_ja napisał/a:
co do wyglądu zewnętrznego baaaardzo mi się podobają.
A dla mnie pod tym względem właśnie tragedia. Wszystkie są takie same, różnią się tylko wielkością. Do tego co drugie auto na naszych drogach to audi i jak dla mnie są stracone.