[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] [FAQ] Sprężyna gazowa podnosząca maskę
adamos25 - 23-12-2011, 08:51
u kogo mozna sie zapisac na te mocowania ?????? ja sie pisze
milo - 23-12-2011, 08:53
marianoooo napisał/a: | Zwykłą stal myślę, że w ogóle odrzucamy. Przeciętny czas realizacji wynosi 5 dni roboczych. Kto jest chętny na mocowania niech misze do mnie na priv, a ja np w poniedziałek wkleję listę chętnych- nie będzie się zaśmiecało tematu. |
marianoooo - 23-12-2011, 13:17
Przysłali mi kolejną ofertę: 36zł za komplet z nierdzewki. Zrobią każda ilość więc myślę, że to będzie najciekawsza oferta. Te wszystkie wyceny opierają się na wzorze bez logo mitsu. Wiele osób pyta się o umieszczenie znaczka na mocowaniach. Koszt wypalenia znaczka nie powinien znaczne wzrosnąć, jednak wyślę kolejne zapytanie aby mieć pewność.
[ Dodano: 23-12-2011, 13:34 ]
To może jak już szaleć to na całego: załatwię siłowniki i sworznie kulowe. Skoro i tak każdy kto zamówi mocowania misi też kupić siłowniki oraz sworznie do mocowania może uda mi się wynegocjować lepszą cenę na hurtowy zakup siłowników. Co Wy na to koledzy?
Hugo - 23-12-2011, 13:49
marianoooo napisał/a: | Co Wy na to koledzy? | Doskonale marianoooo!
yaro1976 - 23-12-2011, 14:41
Jestem również na TAK z kompletnym zakupem, odchodzi koszt jednej przesyłki, poczekajmy chwilę z zakupami. Ja także podesłałem znajomemu warsztatowi met. temat, zobaczymy ile oni zaśpiewają. Po świętach powinienem mieć wycenę.
pzdr
robertdg - 23-12-2011, 15:54
marianoooo napisał/a: | To może jak już szaleć to na całego: załatwię siłowniki i sworznie kulowe. Skoro i tak każdy kto zamówi mocowania misi też kupić siłowniki oraz sworznie do mocowania może uda mi się wynegocjować lepszą cenę na hurtowy zakup siłowników. Co Wy na to koledzy? | Doskonały pomysł, przekalkuluj wszystko i podaj cene końcową
m6riano - 23-12-2011, 16:25
marianoooo napisał/a: | Co Wy na to koledzy? |
NO BA...;-)
Tomek - 23-12-2011, 16:35
jestem na tak
mam nadzieje na dobry prezent noworoczny
milo - 23-12-2011, 18:35
Z znaczkiem mitsu pewnie że tak
fergul11 - 23-12-2011, 19:41
marianoooo napisał/a: | Co Wy na to koledzy? |
nie smialem proponowac tego otwarcie , abys ogarnal caly temat razem z silownikami ,ale skoro podejmujesz sie poswiecic swoj prywatny czas na zaopatrzenie chetnych w caly zestaw (SILOWNIK X 2, UCHWYT Z NIERDZEWKI X 2 ,UCHWYT KULOWY X 4 + KOSZTY WYSYLKI ) to i mala gratyfikacja powinna CI sie nalezec , bo samo DZIEKUJE w tym przypadku chyba nie wystarczy
wszystko w granicach rozsadku
milo napisał/a: | Z znaczkiem mitsu pewnie że tak |
... wszyscy chca firmowane przez mitsubishi jesli tylko producent sie podejmie , tylko jak z legalnoscia tego "myku" ?
kiedys chcialem zeby mi producent logo wyhaftowal na dywanikach , to napis owszem ale znak nie .
marianoooo - 23-12-2011, 22:35
Mogę i doliczyć sobie kilka zł na piwko . Dla każdego i tak taniej wyjdzie jakby miał zamawiać osobno siłowniki i mocowania. Co do legalności użycia znaczka mitsu zastosowałem pewne obejście przepisu. Dodam, że wyszło to niechcący . wstawiony znaczek nie jest w 100% logiem mitsubishi. Aby można było wykonać takie wycięcie musiałem połączyć je na środku- widać to na rysunku poniżej, a po wycięciu nie będzie pewnie nawet widoczne. Tak poza tym to wątpię, aby był z tym problem ze strony wykonawcy. W racie czego to mam dwie firmy które przysłały mi niemal identyczne oferty (różnica kilkunastu groszy).
fergul11 - 24-12-2011, 01:14
marianoooo napisał/a: | Co do legalności użycia znaczka mitsu zastosowałem pewne obejście przepisu. | cichutko o działaniach nielegalnych na forach nie piszemy , bo ...
marianoooo napisał/a: | Mogę i doliczyć sobie kilka zł na piwko |
to Ty jesteś księgowym i sumieniem tego przedsięwzięcia
teraz tylko jak i gdzie przekazać ci kasę , bo szkoda czasu
Jackall - 24-12-2011, 09:11
Ja również jestem zainteresowany całym gotowym zestawem
Tylko marianoooo podaj końcową cenę i nr konta a przelewy się posypią
marianoooo - 24-12-2011, 11:18
Zaraz po świętach przejdę się po hurtowniach motoryzacyjnych i poszukam najlepszej oferty na siłowniki i sworznie mocujące. Jeszcze czekam na nową wycenę wycięcia z logiem Mitsubishi. Mogę w tej chwili podać cenę zestawu przy zamówieniu detalicznym ze starą wyceną wykonania mocowań:
- mocowania 2szt- 36zł
- siłowniki 2szt- 59,8zł
- sworznie 4szt- 19,6zł
razem: 115 zł bez kosztów przesyłki i ewentualnych rabatów przy zakupie większej ilości siłowników.
Poszukam jeszcze siłowników z tłumikiem hydraulicznym- chodzi o to aby w końcowej fazie ruchu siłownik trochę zwolnił, a nie przyspieszał ponieważ zmniejsza się siła.
W przyszłym tygodniu powonieniem już wszystko dopiąć i będzie można zamawiać.
Dotychczasowa lista chętnych. Jeżeli coś się nie zgadza proszę o info na priv.
meydey000
milo
tomek84
Hugo
carbon11
adaxo
Arasus
boogie uk
fergul11
bartezr
adamos25
Torp12