To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] [FAQ] Sprężyna gazowa podnosząca maskę

adamos25 - 23-12-2011, 08:51

u kogo mozna sie zapisac na te mocowania ?????? ja sie pisze
milo - 23-12-2011, 08:53

marianoooo napisał/a:
Zwykłą stal myślę, że w ogóle odrzucamy. Przeciętny czas realizacji wynosi 5 dni roboczych. Kto jest chętny na mocowania niech misze do mnie na priv, a ja np w poniedziałek wkleję listę chętnych- nie będzie się zaśmiecało tematu.

marianoooo - 23-12-2011, 13:17

Przysłali mi kolejną ofertę: 36zł za komplet z nierdzewki. Zrobią każda ilość więc myślę, że to będzie najciekawsza oferta. Te wszystkie wyceny opierają się na wzorze bez logo mitsu. Wiele osób pyta się o umieszczenie znaczka na mocowaniach. Koszt wypalenia znaczka nie powinien znaczne wzrosnąć, jednak wyślę kolejne zapytanie aby mieć pewność.

[ Dodano: 23-12-2011, 13:34 ]
To może jak już szaleć to na całego: załatwię siłowniki i sworznie kulowe. Skoro i tak każdy kto zamówi mocowania misi też kupić siłowniki oraz sworznie do mocowania może uda mi się wynegocjować lepszą cenę na hurtowy zakup siłowników. Co Wy na to koledzy?

Hugo - 23-12-2011, 13:49

marianoooo napisał/a:
Co Wy na to koledzy?
Doskonale marianoooo!
yaro1976 - 23-12-2011, 14:41

Jestem również na TAK z kompletnym zakupem, odchodzi koszt jednej przesyłki, poczekajmy chwilę z zakupami. Ja także podesłałem znajomemu warsztatowi met. temat, zobaczymy ile oni zaśpiewają. Po świętach powinienem mieć wycenę.

pzdr

robertdg - 23-12-2011, 15:54

marianoooo napisał/a:
To może jak już szaleć to na całego: załatwię siłowniki i sworznie kulowe. Skoro i tak każdy kto zamówi mocowania misi też kupić siłowniki oraz sworznie do mocowania może uda mi się wynegocjować lepszą cenę na hurtowy zakup siłowników. Co Wy na to koledzy?
Doskonały pomysł, przekalkuluj wszystko i podaj cene końcową
m6riano - 23-12-2011, 16:25

marianoooo napisał/a:
Co Wy na to koledzy?

NO BA...;-)

Tomek - 23-12-2011, 16:35

:) jestem na tak

mam nadzieje na dobry prezent noworoczny

milo - 23-12-2011, 18:35

Z znaczkiem mitsu pewnie że tak :D
fergul11 - 23-12-2011, 19:41

marianoooo napisał/a:
Co Wy na to koledzy?

nie smialem proponowac tego otwarcie , abys ogarnal caly temat razem z silownikami ,ale skoro podejmujesz sie poswiecic swoj prywatny czas na zaopatrzenie chetnych w caly zestaw (SILOWNIK X 2, UCHWYT Z NIERDZEWKI X 2 ,UCHWYT KULOWY X 4 + KOSZTY WYSYLKI ) to i mala gratyfikacja powinna CI sie nalezec , bo samo DZIEKUJE w tym przypadku chyba nie wystarczy :?:
wszystko w granicach rozsadku 8)
milo napisał/a:
Z znaczkiem mitsu pewnie że tak :D

... wszyscy chca firmowane przez mitsubishi jesli tylko producent sie podejmie , tylko jak z legalnoscia tego "myku" ?
kiedys chcialem zeby mi producent logo wyhaftowal na dywanikach , to napis owszem ale znak nie .

marianoooo - 23-12-2011, 22:35

Mogę i doliczyć sobie kilka zł na piwko :wink: . Dla każdego i tak taniej wyjdzie jakby miał zamawiać osobno siłowniki i mocowania. Co do legalności użycia znaczka mitsu zastosowałem pewne obejście przepisu. Dodam, że wyszło to niechcący :mrgreen: . wstawiony znaczek nie jest w 100% logiem mitsubishi. Aby można było wykonać takie wycięcie musiałem połączyć je na środku- widać to na rysunku poniżej, a po wycięciu nie będzie pewnie nawet widoczne. Tak poza tym to wątpię, aby był z tym problem ze strony wykonawcy. W racie czego to mam dwie firmy które przysłały mi niemal identyczne oferty (różnica kilkunastu groszy).

fergul11 - 24-12-2011, 01:14

marianoooo napisał/a:
Co do legalności użycia znaczka mitsu zastosowałem pewne obejście przepisu.
cichutko :roll: o działaniach nielegalnych na forach nie piszemy , bo ...
marianoooo napisał/a:
Mogę i doliczyć sobie kilka zł na piwko :wink:

to Ty jesteś księgowym i sumieniem tego przedsięwzięcia :-k
teraz tylko jak i gdzie przekazać ci kasę , bo szkoda czasu :!:

Jackall - 24-12-2011, 09:11

Ja również jestem zainteresowany całym gotowym zestawem :wink:
Tylko marianoooo podaj końcową cenę i nr konta a przelewy się posypią :mrgreen:

marianoooo - 24-12-2011, 11:18

Zaraz po świętach przejdę się po hurtowniach motoryzacyjnych i poszukam najlepszej oferty na siłowniki i sworznie mocujące. Jeszcze czekam na nową wycenę wycięcia z logiem Mitsubishi. Mogę w tej chwili podać cenę zestawu przy zamówieniu detalicznym ze starą wyceną wykonania mocowań:
- mocowania 2szt- 36zł
- siłowniki 2szt- 59,8zł
- sworznie 4szt- 19,6zł
razem: 115 zł bez kosztów przesyłki i ewentualnych rabatów przy zakupie większej ilości siłowników.
Poszukam jeszcze siłowników z tłumikiem hydraulicznym- chodzi o to aby w końcowej fazie ruchu siłownik trochę zwolnił, a nie przyspieszał ponieważ zmniejsza się siła.
W przyszłym tygodniu powonieniem już wszystko dopiąć i będzie można zamawiać.

Dotychczasowa lista chętnych. Jeżeli coś się nie zgadza proszę o info na priv.

meydey000
milo
tomek84
Hugo
carbon11
adaxo
Arasus
boogie uk
fergul11
bartezr
adamos25
Torp12