Sigma/Diamante Techniczne - SŁYNNY ECS
mazda10000 - 21-07-2013, 23:46
Parę dni temu też mi to wpadło do głowy i miałem to obadać i zawsze przed kompem zapominałem . Myślisz że byłaby możliwość założenia samych amorów z air rida wykorzystując instalację ECS?
angelos - 22-07-2013, 19:43
mazda10000 napisał/a: | Parę dni temu też mi to wpadło do głowy i miałem to obadać i zawsze przed kompem zapominałem . Myślisz że byłaby możliwość założenia samych amorów z air rida wykorzystując instalację ECS? |
Wydaje się, że ten air-ride to taki nie do końca pasywny ecs Pytanie czy dałoby się zaadopotowac taka poduszkę do sigmowej kolumny.
syski - 22-07-2013, 20:35
witam
tak wrzucę swoje 3 grosze w temacie,
amortyzator,poduszka,miech-jakkolwiek go zwał, jest elementem wykonawczym, więc nie ma problemów aby odpowiednio można by go zaadaptować do amortyzatora pod warunkiem iż jest średnicy pasującej do pierścieni mocujących oferowanych prze firmę i oczywiście nasz amortyzator nie jest skorodowany w części w której jest mocowany miech, poza tym jeśli jest sprężarka z mitsu oryginalna , ciśnienie robocze to 10 atmosfer , oferowane miechy wytrzymują 6 atmosfer.
to tak pokrótce...
pozdrawiam
angelos - 23-07-2013, 09:17
syski napisał/a: | witam
tak wrzucę swoje 3 grosze w temacie,
amortyzator,poduszka,miech-jakkolwiek go zwał, jest elementem wykonawczym, więc nie ma problemów aby odpowiednio można by go zaadaptować do amortyzatora pod warunkiem iż jest średnicy pasującej do pierścieni mocujących oferowanych prze firmę i oczywiście nasz amortyzator nie jest skorodowany w części w której jest mocowany miech, poza tym jeśli jest sprężarka z mitsu oryginalna , ciśnienie robocze to 10 atmosfer , oferowane miechy wytrzymują 6 atmosfer.
to tak pokrótce...
pozdrawiam |
Ciśnienie to nawet 12 atm ale podejrzewam ze na ex-high. Na normal pewnie jest w granicach wytrzymałości.
|
|
|