Nasze Miśki - Srebrny Galant telewizoora
sveno - 05-11-2014, 11:53
Cytat: | A gdzie jest filtr kabinowy? | pod schowkiem pasażera w desce.
parano - 05-11-2014, 14:19
20 zł, 15 minut pracy i ja np. zapomniałem o parujących szybach .
Powodzenia, piękne auto
telewizoor - 12-11-2014, 16:02
Galant był ostatnio w Bieszczadach - około 250km w jedną stronę. Spalanie w trasie chyba ~11l. Zatrzymywał się tylko na stacji Zaliczył też przejazd 'skrótem' - nie polecam nikomu, chyba że terenówką
Poza tym - wymieniłem filtr kabinowy i obniżyłem wycieraczki bo zatrzymywały się za wysoko. Ktoś mi doradzi co zrobić żeby przy otwieraniu drzwi kierowcy od wewnątrz, nie trzeba było ich przyciągać do siebie?
sveno - 12-11-2014, 19:15
telewizoor napisał/a: | Ktoś mi doradzi co zrobić żeby przy otwieraniu drzwi kierowcy od wewnątrz, nie trzeba było ich przyciągać do siebie? | nie rozumiem. Jak przyciągać? Opadły?
telewizoor - 12-11-2014, 19:17
Siedzisz w środku naciskasz klamkę i nic, dopiero jak je przyciągniesz to siebie i naciśniesz to wtedy się otworzą.
*klamkę od środka się ciągnie, nie naciska
kabar - 12-11-2014, 22:06
W Łodzi zawsze są najfajniejsze Galanty
sveno - 13-11-2014, 09:44
telewizoor, zdejmij boczek drzwi, siądź w środku, zamknij drzwi i patrz co nie działa. Sam się zastanawiam, bo tam wszędzie są sztywne cięgna... może sam zatrzask nie odbija? Trochę smaru itp.
robertdg - 13-11-2014, 19:14
Albo pręt się delikatnie rozgiał (wiele nie trzeba) na zgięciu od szarpania za klamke i stad ten efekt, zatem bez sciagania boczka sie nei obejdzie
misza116 - 14-11-2014, 13:07
Własnie coś mi się zdawało, że dziwnie się z niego wysiada, czyli jednak to nie był efekt całego dnia w robocie
telewizoor - 14-11-2014, 16:32
Naprawiłem lampkę w drzwiach(guzik w drzwiach), zlikwidowałem skrzypienie bagażnika(sprężyny) i wreszcie odpowiednio podpiąłem radio(kasowały się ustawienia)
W najbliższym czasie muszę zrobić z tymi drzwiami i zmienić głośniki Z przodu wchodzą 12cm?
robertdg - 14-11-2014, 19:56
telewizoor napisał/a: | Z przodu wchodzą 12cm? | Powinny być 16 ale mogą być mniejsze, najlepiej sprawdzić sciagajac tapicerke
telewizoor - 22-11-2014, 16:10
Montował ktoś głośnik niskotonowy w bagażniku w tym dodatkowym miejscu?
mati_z - 22-11-2014, 23:58
Były już takie próby, ale nie wiem z jakim skutkiem, a mnie również to interesuje. Tutaj możesz poczytać na ten temat: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=12989
telewizoor - 23-11-2014, 11:24
Właśnie przeczytałem ten temat ale nikt nie napisał jak to gra Mam w planach złożyć ten wzmacniacz: http://sklep.avt.pl/aktyw...-drukowana.html
i wstawić głośnik free air z Volvo c70 - podobno bardzo dobrze gra a można go znaleźć za pół darmo na szrotach Jak mi się to uda wyskładać to dam znać.
A tak z innej beczki - patrzyłem na tą nieszczęsną antenkę i z tego co widzę to nie mam tam żadnego mechanizmu
http://allegro.pl/antena-...4768447104.html warto? czy można znaleźć coś z innego modelu i taniej?
Oprócz tego, wczoraj bawiłem się z uszczelkami w drzwiach. Od strony kierowcy miałem włożony wężyk silikonowy który stwardniał jak wężyk paliwowy w simsonku po 5latach wywaliłem go i podkleiłem dodatkową uszczelkę pod oryginalną. Najpierw z lewej strony i zrobiłem przejażdżkę - efekt jest, bo świst był ewidentnie głośniejszy z prawej strony, później zrobiłem też od strony pasażera.. Rozpędzałem się tak do 110-120 i kumpel mowi że nic nie słyszy, może ja jestem przewrażliwiony bo moim zdaniem jeszcze gwiżdże(tak jakby za głową kierowcy). Lepszą próbę zrobię jak wyjadę na zakopianke bo tu u siebie nie mam okazji się bezpiecznie rozpędzić.
PS Sposób na otwieranie drzwi bez przyciągania do siebie - szybko pociągnąć klamkę
Tomii - 23-11-2014, 17:01
Ja zamontowałem głośnik 25cm ze skrzyni aktywnej oraz mały wzmacniacz z tejże skrzyni. Basy na radiu z poziomu 6 schodzę na 1-2. Gdzieś są fotki w moim temacie. Szału może nie ma ale mi to wystarcza i jest miejsce w bagażniku
|
|
|