To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander I GEN Techniczne - [I 2.0] Terkotanie podczas ruszania

elektryk - 11-09-2015, 14:43

Wątpię czy to wysprzęglik, on albo naciąga docisk albo nie. Nie ma tam luźnych elementów, a wszystkie luzy się kasują podczas trzymania pedału sprzęgła. Byłyby jakieś inne objawy np zapowietrzenie, zatkanie lub wyciek. Jedyne co mi przychodzi do głowy to zniszczenie powierzchni po której przesuwa się tłoczek i nie chodzi on płynnie.
qlka2 - 11-09-2015, 16:20

Tak czy inaczej mnogość takich tematów świadczy o tym że nie jest to problem jedynie Mitsu.
Dziwne tylko że nigdzie nie było jednoznacznej diagnozy i wyjaśnienia co jest powodem takiego zachowania.
Nawet gdzieś ktoś pisał że wymienili mu sprzęgło i to nic nie dało a to już jest zastanawiające...

[ Dodano: 14-09-2015, 08:33 ]
Pojawił się nowy odgłos.
Nie wiem czy ma związek z tamtym ale do rzeczy:
Auto jedzie powiedzmy na 2 biegu z górki i w pewnym momencie wciskam sprzęgło - zaczyna się taki "gwizd". Gwiżdże tak cały czas chyba że w danym momencie zrzucę na luz. Sprzęgło cały czas wciśnięte.
Niezależnie co wrzucę czy 1 czy 2 słychać gwizd. Jak puszczę sprzęgło to tego gwizdu nie ma albo po prostu go nie słyszę.
Domyślam się że chodzi o jakieś łożysko. Pytanie tylko czy w skrzyni czy może to od sprzęgła na widełkach?

Dagonet - 08-06-2016, 14:42

Witam ponownie, ja w swoim outku już postawiłem na zużyty transfer i mam pytanie czy znacie jeszcze kogoś oprócz w/w Japaneze kto zajmuje się regeneracją tego typu rzeczy i możecie napradę tego kogoś polecić...
qlka2 - 20-09-2016, 12:01

Witam ponownie.
Ja mogę tylko stwierdzić że to "zgrzytanie" czy jak to tam nazwać minęło z chwilą wymiany rozrządu. Może zbieg okoliczności, może żona nauczyła się jeździć żeby nie zgrzytało ale wydaje mi się że tego zgrzytania przy cofaniu pod górkę pod obciążeniem już nie ma.
Fakt faktem mieli jakiś problem zdjąć rozrząd bo co tam było przyrdzewiałe podobno.

[ Dodano: 20-09-2016, 12:01 ]
Witam ponownie.
Ja mogę tylko stwierdzić że to "zgrzytanie" czy jak to tam nazwać minęło z chwilą wymiany rozrządu. Może zbieg okoliczności, może żona nauczyła się jeździć żeby nie zgrzytało ale wydaje mi się że tego zgrzytania przy cofaniu pod górkę pod obciążeniem już nie ma.
Fakt faktem mieli jakiś problem zdjąć rozrząd bo co tam było przyrdzewiałe podobno.