| 

| Nasze Miśki - Trzeci w karierze, drugi na podwórku :) ELW

booohal - 18-09-2015, 10:02

Na motoneo zawsze były kopułki tańsza (chyba około 130zł) i droższa (chyba około 160zł). Tańsza niby do polifta, droższa do przedlifta. Jednak pasowały zamiennie i tańszą sam kupowałem do EA5A.
 Nie wiecie czy ta tańsza teraz potaniała czy to inna?
 I nie ma już palca EPS ale pojawił się tańszy BP. Ciekawe czy pasuje.

Szykuje mi się wyjazd do Szwajcarii i chcę żeby misiek był wyszykowany na zwiedzanie ojczyzny
   sveno - 19-09-2015, 11:49

kiedy? Gdzie dokładnie? Który kanton? 	  | booohal napisał/a: |  	  | Szykuje mi się wyjazd do Szwajcarii | 
 booohal - 19-09-2015, 12:57

Najprawdopodobniej 15-17 października. Do Lucerny z tego co kojarzę.
 sveno - 19-09-2015, 14:53

co tak krótko? 2 dni spędzisz w aucie. 	  | booohal napisał/a: |  	  | Najprawdopodobniej 15-17 października. | 

Mieszkam niedaleko Winterthuru, jak coś to może spocik? 	  | booohal napisał/a: |  	  | Do Lucerny z tego co kojarzę. | 
   booohal - 19-09-2015, 15:07

| sveno napisał/a: |  	  | co tak krótko? 2 dni spędzisz w aucie.
 | 
 W czwartek rano wyjeżdżam z Polski, w poniedziałek rano ze Szwajcarii jednak
   Czyli w sumie trzy dni
   Jeżeli będziesz akurat w swiss to nie ma opcji żeby się nie spotkać
   booohal - 19-09-2015, 15:12

Mam zamiar lecieć Drezno, Norymberga, Stuttgard, Zurych, Lucerna.
 Czy zaproponowałbyś lepszą drogę? Czy może  Karlsruhe, Bazylea, Lucerna? (wtedy tylko raz przez granice przejeżdżam i jakaś taka najprostsza ta droga się wydaje. Ostatnio tak właśnie z teściem jechałem.)
 sveno - 19-09-2015, 16:58

będę na pewno 	  | booohal napisał/a: |  	  | Jeżeli będziesz akurat w swiss to nie ma opcji żeby się nie spotkać   | 

nigdy nie jechałem, więc nie powiem jak to wygląda, na mapie jest to trochę dookoła. 	  | booohal napisał/a: |  	  | Czy może Karlsruhe, Bazylea, Lucerna? | 

dokładnie tak jeżdżę, jest trochę robót drogowych więc licz się z korkami, tym bardziej że: 	  | booohal napisał/a: |  	  | Mam zamiar lecieć Drezno, Norymberga, Stuttgard, Zurych, | 

pod Stuttgartem będziesz w godzinach popołudniowego szczytu, przyda się cierpliwość 	  | booohal napisał/a: |  	  | W czwartek rano wyjeżdżam z Polski, | 

eeee ale o co chodzi? Czy tu czy tu granicę przejeżdżasz raz, aha ważne: polskie blachy praktycznie gwarantują kontrolę więc zabieraj tylko tyle ile dozwolone. Szybko ocenią też stan samochodu, szczególnie opony!!! 	  | booohal napisał/a: |  	  | wtedy tylko raz przez granice przejeżdżam | 
 Pamiętaj, że w Szwajcarii tak jak w Polsce jeździmy na światłach całą dobę, w Niemczech lampki w dzień można zgasić.
 Potrzebujesz LPG?
 Jak masz jakieś pytania to wal na PW. Pomogę jak mogę. Koniec OT w temacie.
 Marcino - 19-09-2015, 22:12

| booohal napisał/a: |  	  | I nie ma już palca EPS ale pojawił się tańszy BP. Ciekawe czy pasuje. | 
 Ja u nich kupiłem palec BREMI.... i pasuje był ciut droższy
 booohal - 21-09-2015, 20:15

Akcja ''spełniamy marzenia''
 Specjalnie dla kolegi Yojimbo wrzucam zdjęcia swojego śmietnika.
 Z jego wypowiedzi wynika, że bardzo mu na tym zależy więc czemu nie...

Uszkodzenie tylnego zderzaka + rysy na blendzie tylnej klapy z napisem Galant

Nieruszone zmatowienie po lakierowaniu tylnego błotnika

Mocno porysowane przednie drzwi

Obcierki zderzaka przedniego

Wgniotka na masce

Nie robiłem tego bo najzwyczajniej jeszcze nie miałem czasu. A jak coś robię to raczej porządnie i nie w godzinę.

Aaaa.
 I jeszcze kielichy, które na pewno były malowane wg. kolegi

Tutaj najgorsze miejsce w całej komorze silnika, które odkryłem w sumie dzisiaj po wyjęciu zbiorniczka wyrównawczego. I w sumie największe ognisko rdzy w aucie. Chciałbym to jeszcze przed zimą ogarnąć razem z resztą.

WreX - 21-09-2015, 20:17

booohal, wiem, że spamuje ale
  pod maską to można u Ciebie jeść booohal - 21-09-2015, 20:30

Jeszcze trochę pracy zostało ale póki co jest w miarę
   I nie spamujesz, to mój temat
   Yojimbo - 21-09-2015, 20:42

Widzisz, Ty masz strasznie z zewn, a stax ladniej, to proste... Stan w komorze i nie tylko do pozazdroszczenia, ale tak jak mowilem, niewiele aut spelnia wszystkie warunki.
 WreX - 21-09-2015, 20:44

| Yojimbo napisał/a: |  	  | Widzisz, Ty masz strasznie z zewn, a stax ladniej, to proste... Stan w komorze i nie tylko do pozazdroszczenia, ale tak jak mowilem, niewiele aut spelnia wszystkie warunki. | 

Ale chyba sam przyznasz, że łatwiej wymienić: zderzak, maskę, błotnik itd mało tego kupić w kolorze bo często naprawdę można fajnie coś dopasować i w sumie "za grosze wymienić" niżeli porządnie wyczyścić i odmalować komorę i ją zrekonstruować jak np ma się wżery na wylot?
 booohal - 21-09-2015, 20:48

Yojimbo,
 Mi chodziło tylko i wyłącznie o to, że kolega zapewniał, że blacha jest super.
 Porównywać do mojego zacząłeś (nie wiadomo co mając na celu) Ty.
 WreX,
 Nie musi być wżerów na wylot, żeby praca była na granicy opłacalności w przypadku Galanta
   Tomii - 21-09-2015, 20:50

Masz chyba najładniesze kielichy jak na gala z tego roku, chciałbym takie mieć
   Przy osuszaczu raczej blachy nie bierze, gorzej jest pod akumulatorem przy kielichu.

|  | 
 |  |