To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[02-06]Lancer CS0 - Akcja serwisowa na poduszki Takata

rudi88 - 19-08-2016, 11:14

Właśnie też dostałem wezwanie.
Dajcie znać czy faktycznie jest potrzebna książka gwarancyjna. Jak kupowałem auto to była ale teraz nie mogę znaleźć.
I ile trwa sama wymiana, bo auto jest mi potrzebne na bieżąco i ciężko będzie odstawić na dłużej do serwisu.

Klark - 19-08-2016, 14:40

Rudi mnie poinformowali, że wymiana ma trwać do 4 godzin.
wichura1 - 19-08-2016, 15:21

U mnie mówili, że 2 godziny.
Klark - 19-08-2016, 18:37

wichura mi babka z recepcji też pierw powiedziała 2h, a z oddali ktoś krzyczał, że ze 4 :) , więc miła pani powiedziała 4 godziny. Ponoć trzeba deskę rozdzielczą demontować... Zastanawiam się więc czy jest sens się w to bawić, w sumie ja zawsze za kierownicą siedzę ]:->.
mariotd - 19-08-2016, 21:25

Ok, dzisiaj generator został u mnie wymieniony :) Auto jest sprowadzone z dojczlandu, więc nie miałem książki serwisowej - nie było to problemem, gdyż i tak VIN auta jest zapisany w systemie.

Całość trwała 3 godziny, gdyż trzeba było demontować deskę rozdzielczą. Niestety, po odebraniu auta oraz dokładnemu sprawdzeniu wszystkiego co w tej okolicy mogło działać okazało się, że po załączeniu świateł przeciwmgielnych przednich nie świeci się kontrolka na desce rozdzielczej (+ kolejne 30 min.).

Szczęśliwie (i dla mnie i dla ASO :twisted: ) serwis szybko wymienił żarówkę, która została prawdopodobnie przepalona podczas serwisu.

ASO na Jasnogórskiej, Kraków.

rudi88 - 21-08-2016, 19:52

Ktoś z Warszawy już wymieniał? Który serwis polecacie z dostępnych?
Iwonka - 22-08-2016, 09:28

email_84 napisał/a:
był ktoś z łódzkiego to wymienić?

wy wlasnie mamy zamiar sie umowic. Dzwonilem do Satalla na Lisciastej:
- wymiana trwa 2h, cyt. "robimy tego sporo wiec sprawa opanowana"
- czesci sa na miejscu
- trzeba sie umawiac z 2 dniowym wyprzedzeniem

update: Iwonka zadzwonila by sie umowic na wymiane, trafila na jakas panienke i: czesci nie ma na miejscu, jak beda mieli to sie skontaktuja, moze sie uda zrobic w przyszlym tygodniu i generalnie poziom znajomosci tematu nie za wysoki. Ech ...

pozdr
brzydsza połowa Alex :-D

email_84 - 22-08-2016, 11:42

Ja mam bliżej na Kolumny, najpierw tam zadzwonię i się dowiem.
sla - 22-08-2016, 13:18

rudi88 napisał/a:
Który serwis polecacie z dostępnych

Auto-Test

rszturo - 25-08-2016, 11:52

Robiłem wymianę w Toruniu w Arpolu. Po czasie wyłączenia aku widać że rzeczywiście trwa to 2 godz. Generalnie szybko i sprawnie.
Radowan - 25-08-2016, 22:33

Ja dostałem pisemko od Mitsubishi Polska.
Też chcę się ustawić na wymianę.
We Wrocławiu będę robił.
Ktoś miał do czynienia z tymi serwisami?
Któryś bardziej polecacie?

daammiiaan1 - 29-08-2016, 12:22
Temat postu: Akcja serwisowa 2 posuszki powietrznej
Od jakiegos czasu świeciła mi się kontrolka srs, magikom z warsztatów nie udawało sie wykasować błędu z komputera, jakos niedawno dostałem list z aso o. Akcji serwisowej poduszki pasażera, w skrócie akcja obejmuje wymiane poduszki na nową.Po wymianie problem ustąpił. Dostaliscie podobne zaproszenie?
Hornet - 29-08-2016, 13:08

http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=92722
Carloss - 29-08-2016, 15:28

Ja również otrzymałem pismo ze 2 tygodnie temu..

Mieszkam pomiędzy Kielcami a Radomiem, może ktoś polecić sprawdzony serwis ?

rudi88 - 29-08-2016, 16:46

No i dziś wymieniłem. Byłem w Auto-Test w Markach. W sumie od wejścia do wyjazdu równe dwie godziny. Przy okazji deska rozdzielcza wyczyszczona elegancko i nawet przednie dywaniki wytrzepane. Mały minus za naklejenie nalepek reklamowych na boczne szyby, musiałem od razu zrywać.