To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander III GEN Techniczne - Skrzypienie tylnego zawieszenia.

jaromir - 08-02-2017, 17:21

Byłem dzisiaj w serwisie. Cuś tam posmarowali i najważniejsze, że......................dalej skrzypi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
andyg74 - 08-02-2017, 19:04

Ja też wróciłem z serwisu ,przebieg 22 tyś. Przesmarowali gumy stabilizatora i cisza. Od ostatniego skrzypienia przejechałem ok. 17 tyś więc chyba nie było tak źle. Pomogło smarowanie.
_tm_ - 09-02-2017, 11:00

Nie wiem od czego zależy. Może ja jestem głuchy, ale mam przebieg prawie 50 tys i nic mi nie skrzypi w zawieszeniu.
jaromir - 09-02-2017, 13:50

Ja mam niespełna 8tys. W ASO zapewniono mnie, że to minie po przesmarowaniu. Dzisiaj kilka garbów zaliczyłem, skrzypi dalej. Więc chyba trzeba do tego przywyknąć :( tak jak koledzy pisali. Pozdrawiam
andyg74 - 09-02-2017, 14:58

Ja nie przywykłem. Wymiana gum przy 3tyś, 5 tyś a teraz zrobili smarowanie przy 22 tyś. Póki co nie skrzypi. Dopóki jest gwarancja będę usuwał tę przypadłość. A potem albo sam będę smarował lub wymieniał. Same gumy kosztują grosze ,coś ponad 30 zł za sztukę.
SK666 - 03-03-2017, 08:15

Lody puściły i .... tylna zawiecha już nie skrzypi. :finga: A jak u Was? (pytanie skierowane do aktualnych użytkowników Outlandera)
jaromir - 03-03-2017, 08:46

Witam
Faktem jest, że przy dodatnich temperaturach zelżało, jednak dalej na garbach dało się to słyszeć. Po ostatnim smarowaniu 08.02.17 było tylko gorzej bo skrzypiało nawet na nierównościach. Wczoraj odwiedziłem serwis. Tym razem zabieg smarowania trwał dwie godziny, ostatnio była jak to określił pan serwisant "szybka akcja", która rezultatu nie dała. Teraz jest już elegancko :D

SK666 - 03-03-2017, 11:28

jaromir napisał/a:
Faktem jest, że przy dodatnich temperaturach zelżało, jednak dalej na garbach dało się to słyszeć.

spróbuj jeszcze potraktować myjką pod ciśnieniem podwozie. Po zimie sól zostaje we wszystkich zakamarkach, może też wpływa na skrzypienie gum?

Terex23 - 03-03-2017, 19:25

Mi tam narazie nic nie skrzypi czy mróz czy plus jest ok. No może za fotelem który niekiedy daje dziwne odglosy
sebowy - 03-03-2017, 22:17

Terex23 napisał/a:
nic nie skrzypi

to witaj w niszy klubowej :lol: póki co ja tez nie narzekam/nic nie słyszę, a radia naprawdę cicho słucham :wink:

esesen - 03-03-2017, 22:30

U mnie dalej skrzypi, ale ASO zna problem i umówiłem się na smarowanie. Jeżeli chodzi o tylni fotel to u mnie trzeszczy zagłówek, który jest za luźno osadzony, ale wystarczy go wcisnąć i jest ok.
arti_34 - 08-03-2017, 09:34
Temat postu: Re: Skrzypienie tylnego zawieszenia.
andyg74 napisał/a:
Witam. W lipcu 2015r kupiłem nowego Mitsubishi Outlander 2.0 4wd + gaz. Przy przebiegu ok. 5 tyś km podczas przejeżdżania przez progi zwalniające dwoma kołami zaczęły pojawiać się skrzypienia w tylnym zawieszeniu( nie występowały przy przejeżdżaniu jednym kołem) W serwisie zdiagnozowano do wymiany gumy stabilizatora. Problem został rozwiązany do przebiegu 7 tyś km, czyli po przejechaniu zaledwie 2 tyś km problem powrócił. Dziś byłem w serwisie i znowu będą wymieniać gumy. Dwa ostatnie moje samochody to Clio III i Megane III, przejechałem każdym z nich ok.60 tyś km i nie miałem żadnych problemów z zawieszeniem. A tu suv i przy przebiegu zaledwie 5 tyś km co zaczyna się dziać . Czy ktoś miał podobny problem?

Ja miałem to samo przy przebiegu 9000 km skrzypiał tył, pojechałem do serwisu i sprawdzili , mechanik powiedział że piasek i jakiś syf dostał się pod gumy , wyczyścili przesmarowali i przestało skrzypieć.

enea - 08-03-2017, 21:53

esesen napisał/a:
U mnie dalej skrzypi, ale ASO zna problem i umówiłem się na smarowanie. Jeżeli chodzi o tylni fotel to u mnie trzeszczy zagłówek, który jest za luźno osadzony, ale wystarczy go wcisnąć i jest ok.

na zawieche jest jaki biuletyn

sokolowski.k - 18-12-2017, 13:10
Temat postu: Skrzypienie tylnego zawieszenia
mi wymienili gumy pod tylnymi stabilizatorami - na gwarancji.
Przestalo skrzypiec ale na jakies 22 tysiace km. Teraz beda mi wymieniac ponownie te gumy rowniez na gwarancji.
generalnie pytalem sie o cene operacji po ustaniu gwarancji - 200PLN - 2x guma - 100PLN i ok 100PLN robocizna 2 roboczo-godziny niby to maja zawierac.
Powiedziano mi w serwisie ze to taka wada fabryczna tych gum ze sie wyrabiaja.

sla - 18-12-2017, 14:03

sokolowski.k napisał/a:
Powiedziano mi w serwisie ze to taka wada fabryczna tych gum
Z tym skrzypieniem w Mitsubishi muszę przyznać, że to jest jakaś paranoja :shock: . Miałem 2 Lancery od nowości i oba skrzypiały. w żadnej innej marce nie miałem z tym problemu. Nikt niczego nie musiał smarować, nie zwalał na piasek itd. Porażka