To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Galant - Ogólne - Co kupiłbyś po Galancie?

szuwar - 23-04-2016, 11:02

dmi napisał/a:
A co jeszcze powiecie o Saabie, wersje:

9-3 Aero 2.8 275KM + lpg ?
9-3 2.0T 210KM + lpg ?
9-3 1,9TTID 180KM

Mam takiego od półtora miesiąca, i jestem zadowolony: 9-3 2.0T 210KM w manualu. Zamontowałem LPG trzy dni temu, chodzi idealnie - nie ma różnicy, ale ile pali będę wiedział za jakiś czas.

Zawsze to mimo wszystko 50% taniej na LPG, przy przebiegach 15 tysięcy rocznie masz po roku zwrot :)

arekk - 23-04-2016, 12:37

szuwar napisał/a:
dmi napisał/a:
A co jeszcze powiecie o Saabie, wersje:

9-3 Aero 2.8 275KM + lpg ?
9-3 2.0T 210KM + lpg ?
9-3 1,9TTID 180KM

Mam takiego od półtora miesiąca, i jestem zadowolony: 9-3 2.0T 210KM w manualu. Zamontowałem LPG trzy dni temu, chodzi idealnie - nie ma różnicy, ale ile pali będę wiedział za jakiś czas.

Zawsze to mimo wszystko 50% taniej na LPG, przy przebiegach 15 tysięcy rocznie masz po roku zwrot :)

U mnie (DE/CH) nie ma kumatych gazownikow wiec musialbym jechac do PL aby zrobic.

Widzialem ostatnio w komisie bardzo zadbana Saabine 2.0 T w pakiecie Hirscha. Gdyby nie to ze zonka mnie juz gani za coraz to czestsze wymiany to bylby juz moj :D

sveno - 23-04-2016, 12:55

arekk napisał/a:
U mnie (DE/CH)
CH? Gdzie konkretnie?
szuwar - 23-04-2016, 13:04

arekk napisał/a:
U mnie (DE/CH) nie ma kumatych gazownikow wiec musialbym jechac do PL aby zrobic.

Widzialem ostatnio w komisie bardzo zadbana Saabine 2.0 T w pakiecie Hirscha. Gdyby nie to ze zonka mnie juz gani za coraz to czestsze wymiany to bylby juz moj

Ja zrobiłem u "swojego gazownika" : carismę, galanta i saab'a .... nigdy nie było problemów, a i kilku znajomych również zleciło u niego instalację.

Mój schabik to zwykły sport, ale w kolorze czarnym, okleiłem szybki i powoli wygląda jak kozak .... jeszcze walczę z gadżetami :) może niebawem się pochwale w naszych nieMiskach.

arekk - 23-04-2016, 13:05

sveno napisał/a:
arekk napisał/a:
U mnie (DE/CH)
CH? Gdzie konkretnie?

Mieszkam na pograniczu DE/AT/CH (Fn) .Zaraz przy Bodenskim. W CH bywam w SG ,Luzernie i Zurichu

Krzyzak - 25-04-2016, 09:33

dmi napisał/a:
co jeszcze powiecie o Saabie
ale patrzyłeś na design? - bo ja widziałem kilka tych aut na drodze i są brzydkie - tzn. nie tak brzydkie jak francuskie czy hondy, ale są nijakie - żadnego wyrazu, wolałbym skodę
polaff - 25-04-2016, 09:34

Krzyzak, rzecz gustu. Mi akurat podobają się zarówno Saab'y jak i Hondy
szuwar - 25-04-2016, 14:59

Krzyzak, Rozumiem, że się nie podobają, bo nie muszą, ale bez wyrazu to się nie zgodzę, a szczególnie starsze modele.
mati_z - 25-04-2016, 21:48

Dokładnie, to już Skoda jest bardziej bezpłciowa niż Saab :P
Krzyzak - 25-04-2016, 21:54

no sam popatrz i powiedz, że się jakoś wyróżnia...
na pewno nie jest to projekt za którym ktoś się obejrzy na ulicy

albo ta honda - obleśna z każdej strony:

kompletny brak proporcji, maska na innej wysokości, linia boczna zaburzona, tył jakby od innego auta, światła odstające jak po wypadku... po co robić auta wyglądające jak wanna czy żelazko

a np. nowa skoda

proporcjonalna ilość blachy do szyb, linia boczna ładna - widać, że nie jest zrobiona z kilku obcych sobie glutów, światła ciekawe, agresywne, nie wchodzą na maskę, światła tylne nie wchodzą na dach - naprawdę udał się ten projekt chociaż to już chyba 3 czy 4 generacja bo poprzednie też były kompletnie zwyczajne i bez polotu

ja nikogo nie chcę urazić, bo śledzę wątek - też się ciągle zastanawiam co kupić po rekinie i na placu zostało tylko volvo - wcześniej ktoś wpisał na listę saaba i dlatego sprawdziłem, obejrzałem i stąd moje 3 grosze
gdy pracowałem jeszcze w Prokomie to firma miała m.in. 3 saaby z soft turbo i wszystkie się często psuły - pamiętam bo rozmawiałem wtedy z osobą odpowiedzialną za flotę; wszystkie były serwisowane w ASO i miały sporo napraw na gwarancji

Marcino - 25-04-2016, 22:05

Darek,
Wybrałeś specyficzne modele Saba i Hondy.
Zobacz accorda... albo Saba w wersji aero...

Krzyzak - 26-04-2016, 07:53

Jeśli to zdjęcie wyżej miało coś zmienić to chyba tylko na minus :)
Ten z mojego posta chociaż do starego passata podobny...

Mieliśmy jakąś dyskusję, każdy przedstawia swoje poglądy i nie ma się co obrażać. Jest wiele osób, którym nie podoba się rekin - z moją siostrą włącznie (notabene jeździ takim paskudztwem jak audi Q7 - no comment). Najbardziej podoba mi się to BMW i to jest mój ideał samochodu:

polaff - 26-04-2016, 08:20

Krzyzak, wiem, że o gustach się nie dyskutuje ;) powiedz, accord coupe też Ci się nie podoba?
Legend też nie Twój typ? Wracając do Hondy. Bo faktycznie saab podobnie jak galant albo się go kocha labo nienawidzi.

Krzyzak - 26-04-2016, 10:36

polaff, daj jakieś zdjęcia, jest wiele generacji aut i każda wygląda inaczej, ale w domyśle biorę to co jest po 2000 r bo raczej jak będę zmieniał to na nowsze a nie starsze

dla mnie honda skończyła się w momencie powstania wanny, czyli:

legend jest trochę za długa i przez to też proporcje są zaburzone - jednak, co udowodniło BMW, da się zrobić tak duże auto nie wyglądające dziwnie

polaff - 26-04-2016, 10:39

Krzyzak, Legend przez cały okres produkcji mi się podoba, co do accord to w wersji coupe też wszystkie moim zdaniem są bardzo ładne.

Jako smaczek porównaj sobie wnętrze accord coupe z 2000 czy 2001r z np. BMW. Moim zdaniem to jedno z najładniejszych wnętrz jakie powstało w tamtych o młodszych latach też. JEdnak podkreślam to mój gust więc możesz być innego zdania.