Galant - Ogólne - Co kupiłbyś po Galancie?
szuwar - 23-04-2016, 11:02
dmi napisał/a: | A co jeszcze powiecie o Saabie, wersje:
9-3 Aero 2.8 275KM + lpg ?
9-3 2.0T 210KM + lpg ?
9-3 1,9TTID 180KM |
Mam takiego od półtora miesiąca, i jestem zadowolony: 9-3 2.0T 210KM w manualu. Zamontowałem LPG trzy dni temu, chodzi idealnie - nie ma różnicy, ale ile pali będę wiedział za jakiś czas.
Zawsze to mimo wszystko 50% taniej na LPG, przy przebiegach 15 tysięcy rocznie masz po roku zwrot
arekk - 23-04-2016, 12:37
szuwar napisał/a: | dmi napisał/a: | A co jeszcze powiecie o Saabie, wersje:
9-3 Aero 2.8 275KM + lpg ?
9-3 2.0T 210KM + lpg ?
9-3 1,9TTID 180KM |
Mam takiego od półtora miesiąca, i jestem zadowolony: 9-3 2.0T 210KM w manualu. Zamontowałem LPG trzy dni temu, chodzi idealnie - nie ma różnicy, ale ile pali będę wiedział za jakiś czas.
Zawsze to mimo wszystko 50% taniej na LPG, przy przebiegach 15 tysięcy rocznie masz po roku zwrot |
U mnie (DE/CH) nie ma kumatych gazownikow wiec musialbym jechac do PL aby zrobic.
Widzialem ostatnio w komisie bardzo zadbana Saabine 2.0 T w pakiecie Hirscha. Gdyby nie to ze zonka mnie juz gani za coraz to czestsze wymiany to bylby juz moj
sveno - 23-04-2016, 12:55
arekk napisał/a: | U mnie (DE/CH) | CH? Gdzie konkretnie?
szuwar - 23-04-2016, 13:04
arekk napisał/a: | U mnie (DE/CH) nie ma kumatych gazownikow wiec musialbym jechac do PL aby zrobic.
Widzialem ostatnio w komisie bardzo zadbana Saabine 2.0 T w pakiecie Hirscha. Gdyby nie to ze zonka mnie juz gani za coraz to czestsze wymiany to bylby juz moj |
Ja zrobiłem u "swojego gazownika" : carismę, galanta i saab'a .... nigdy nie było problemów, a i kilku znajomych również zleciło u niego instalację.
Mój schabik to zwykły sport, ale w kolorze czarnym, okleiłem szybki i powoli wygląda jak kozak .... jeszcze walczę z gadżetami może niebawem się pochwale w naszych nieMiskach.
arekk - 23-04-2016, 13:05
sveno napisał/a: | arekk napisał/a: | U mnie (DE/CH) | CH? Gdzie konkretnie? |
Mieszkam na pograniczu DE/AT/CH (Fn) .Zaraz przy Bodenskim. W CH bywam w SG ,Luzernie i Zurichu
Krzyzak - 25-04-2016, 09:33
dmi napisał/a: | co jeszcze powiecie o Saabie | ale patrzyłeś na design? - bo ja widziałem kilka tych aut na drodze i są brzydkie - tzn. nie tak brzydkie jak francuskie czy hondy, ale są nijakie - żadnego wyrazu, wolałbym skodę
polaff - 25-04-2016, 09:34
Krzyzak, rzecz gustu. Mi akurat podobają się zarówno Saab'y jak i Hondy
szuwar - 25-04-2016, 14:59
Krzyzak, Rozumiem, że się nie podobają, bo nie muszą, ale bez wyrazu to się nie zgodzę, a szczególnie starsze modele.
mati_z - 25-04-2016, 21:48
Dokładnie, to już Skoda jest bardziej bezpłciowa niż Saab
Krzyzak - 25-04-2016, 21:54
no sam popatrz i powiedz, że się jakoś wyróżnia...
na pewno nie jest to projekt za którym ktoś się obejrzy na ulicy
albo ta honda - obleśna z każdej strony:
kompletny brak proporcji, maska na innej wysokości, linia boczna zaburzona, tył jakby od innego auta, światła odstające jak po wypadku... po co robić auta wyglądające jak wanna czy żelazko
a np. nowa skoda
proporcjonalna ilość blachy do szyb, linia boczna ładna - widać, że nie jest zrobiona z kilku obcych sobie glutów, światła ciekawe, agresywne, nie wchodzą na maskę, światła tylne nie wchodzą na dach - naprawdę udał się ten projekt chociaż to już chyba 3 czy 4 generacja bo poprzednie też były kompletnie zwyczajne i bez polotu
ja nikogo nie chcę urazić, bo śledzę wątek - też się ciągle zastanawiam co kupić po rekinie i na placu zostało tylko volvo - wcześniej ktoś wpisał na listę saaba i dlatego sprawdziłem, obejrzałem i stąd moje 3 grosze
gdy pracowałem jeszcze w Prokomie to firma miała m.in. 3 saaby z soft turbo i wszystkie się często psuły - pamiętam bo rozmawiałem wtedy z osobą odpowiedzialną za flotę; wszystkie były serwisowane w ASO i miały sporo napraw na gwarancji
Marcino - 25-04-2016, 22:05
Darek,
Wybrałeś specyficzne modele Saba i Hondy.
Zobacz accorda... albo Saba w wersji aero...
Krzyzak - 26-04-2016, 07:53
Jeśli to zdjęcie wyżej miało coś zmienić to chyba tylko na minus
Ten z mojego posta chociaż do starego passata podobny...
Mieliśmy jakąś dyskusję, każdy przedstawia swoje poglądy i nie ma się co obrażać. Jest wiele osób, którym nie podoba się rekin - z moją siostrą włącznie (notabene jeździ takim paskudztwem jak audi Q7 - no comment). Najbardziej podoba mi się to BMW i to jest mój ideał samochodu:
polaff - 26-04-2016, 08:20
Krzyzak, wiem, że o gustach się nie dyskutuje powiedz, accord coupe też Ci się nie podoba?
Legend też nie Twój typ? Wracając do Hondy. Bo faktycznie saab podobnie jak galant albo się go kocha labo nienawidzi.
Krzyzak - 26-04-2016, 10:36
polaff, daj jakieś zdjęcia, jest wiele generacji aut i każda wygląda inaczej, ale w domyśle biorę to co jest po 2000 r bo raczej jak będę zmieniał to na nowsze a nie starsze
dla mnie honda skończyła się w momencie powstania wanny, czyli:
legend jest trochę za długa i przez to też proporcje są zaburzone - jednak, co udowodniło BMW, da się zrobić tak duże auto nie wyglądające dziwnie
polaff - 26-04-2016, 10:39
Krzyzak, Legend przez cały okres produkcji mi się podoba, co do accord to w wersji coupe też wszystkie moim zdaniem są bardzo ładne.
Jako smaczek porównaj sobie wnętrze accord coupe z 2000 czy 2001r z np. BMW. Moim zdaniem to jedno z najładniejszych wnętrz jakie powstało w tamtych o młodszych latach też. JEdnak podkreślam to mój gust więc możesz być innego zdania.
|
|
|