To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Black DEVIL...

robertdg - 02-02-2011, 11:38

Owczar napisał/a:
w miejscu łączenia korpusu z tworzywa z aulimiowym użebrowaniem.
w miejscu połaczenia rdzenia, ale ja czepialski nie jestem :D
Owczar - 02-02-2011, 13:14

Jak zwał tak zwał :D
Owczar - 03-02-2011, 15:49

Ale mnie dzisiaj galant zdenerwował...

Przychodzę do auta... Patrze, webasto nie działa, w kabinie zimno, silnik zimny. Myślę sobie, że pewnie bezpiecznik. Odpalam więc auto i grzebię. Wszystko wygląda ok, więc kolejna próba startu. Wystartowało, ale silnik 2 razy szarpnął, a za chwilę zgasł. Najgorsze, że się śpieszyłem do recenzenta mojej pracy dyplomowej.

Szybka diagnoza, to problem z paliwem. Podpompowałem na filtrze, odpalił, ale po chwili znowu zgasł... Ależ się wkurzyłem :/ Pomyślałem, że to wina filtra. Pompowałem, pompowałem... odkręciłem od spodu spust do spuszczania wody. Po chwili zamiast ON syczało tylko powietrze, więc to na pewno nie wina filtra. Zdjąłem przewód do zbiornika, dmuchnąłem, a potem napiłem się troszkę ON :/

Złożyłem, odpowietrzyłem i jest ok. Nie mam pojęcia co zatkało przewód o średnicy wewnętrznej 8mm :/

fj_mike - 03-02-2011, 19:04

Galanty miewają kaprysy :D
Sam jestem ciekawy co to mogło być.

robertdg - 03-02-2011, 21:02

A może pompeczka reczna nawala i cofnęła paliwo
Owczar - 03-02-2011, 22:00

Nie, to raczej nie wina pompki. Ona trzyma bardzo dobrze ciśnienie. Coś musiało przytkać przewód w zbiorniku...
robertdg - 03-02-2011, 22:53

No to może najwyższa pora zajrzeć do baku, kto wie, na jakich fuzlach wcześniej śmigalo auto.

P.S. staraj się nie oberwać filmu :lol:

Owczar - 06-02-2011, 23:45

Dzisiaj ukończyłem projekt HC.

Tutaj foto, ale niestety jakość do bani. Zrobię coś w dzień:

Szczegóły w tym temacie:
http://forum.mitsumaniaki...der=asc&start=0

Dodoatkowo dostałem od dziewczyny mały gadżet do gala :D

Ale pojawił się problem. Po wymianie chłodnicy panowało w układzie chłodzenia duże ciśnienie przez korek. Auto na wolnych obrotach zaczęło mocno kopcić. On zawsze miał tendencje do puszczania siwego dymku na wolnych obrotach. Teraz się zastanawiam czemu tak się dzieje. Gdyby to była uszczelka pod głowicą, to by puszczał ciśnienie w układ, a tak się nie dzieje, bo po wymianie chłodnicy przedmuchałem mu wydech do oporu i nie wywaliło płynu tak jak to miało miejsce kiedyś. Jednak 30 atmosfer to więcej niż załóżmy te 1,5bar w układzie więc w drugą stronę powinno walić.
Olej wykluczam, bo spaliny nie pachną olejem. Zresztą nie mają nawet intensywnego zapachu jak w innych dieslach. Pachną spalanym ON. Po wymianie uszczelki pod korkiem na cieńszą problem z ciśnieniem i kopceniem ustąpił. Zastanawiam się jak wygląda kanał wodny w turbo... Może tam gdzieś puszcza...

Andrew - 07-02-2011, 07:41

Owczar może ten korek był za szczelny i dlatego takie cuda :roll:
Rafal_Szczecin - 07-02-2011, 08:00

zegary wygladaja fantastycznie, daj jeszcze tylko jakies foto normlanym aparatem :D
Andrew - 07-02-2011, 08:05

Właśnie co do zegarów, może bym Ci swoje wysłał do roboty :) :?:
Owczar - 07-02-2011, 09:23

andrew84 napisał/a:
Owczar może ten korek był za szczelny i dlatego takie cuda

A ja bym to wiązał z niewyjaśnionym ubywaniem płynu w niektórych TD na forum...

Rafal_Szczecin napisał/a:
zegary wygladaja fantastycznie, daj jeszcze tylko jakies foto normlanym aparatem

Zrobię, zrobię :)

andrew84 napisał/a:
Właśnie co do zegarów, może bym Ci swoje wysłał do roboty

Nigdy więcej się za to nie zabieram :P Przez cały czas przeróbki nie miałem nawet gdzie talerza postawić na biurku ;)

Andrew - 07-02-2011, 09:24

Cytat:
Nigdy więcej się za to nie zabieram :P Przez cały czas przeróbki nie miałem nawet gdzie talerza postawić na biurku ;)
Efekt jest piorunujący :) Dlatego zapytałem, może otworzysz "przerabialnie zegarów dla gali" :P
Owczar napisał/a:
A ja bym to wiązał z niewyjaśnionym ubywaniem płynu w niektórych TD na forum...
Płyn nadal Ci znika?
Owczar - 07-02-2011, 09:27

Cytat:
Efekt jest piorunujący Dlatego zapytałem, może otworzysz "przerabialnie zegarów dla gali"

Tak można przerobić też inne zegary, ale nie mam na to czasu :)

andrew84 napisał/a:
Płyn nadal Ci znika?

Ubywało go gdy kopcił, więc gdzieś musiał uciekać do układu...

Andrew - 07-02-2011, 09:30

Owczar napisał/a:
Ubywało go gdy kopcił, więc gdzieś musiał uciekać do układu...
To naprawdę jakieś niewyjaśnione zjawisko :roll: