To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Black DEVIL...

Owczar - 07-02-2011, 10:48

andrew84 napisał/a:
To naprawdę jakieś niewyjaśnione zjawisko :roll:

Zastanawiam się jak wygląda kanał wodny w turbinie...

Tymczasem foto zegarów w dzień ;)

Tak wyglądają zgaszone:

Po zapaleniu brakuje im troszkę jasności, tak jak się spodziewałem z tą taśmą, ale miałem do wyboru żółtawy kolor jasny lub ciemniejszy zimny ;) Na tym zdjęciu wyszły i tak ciemno, bo jak widać aparat ustawił czas naświetlania pod kątem tego co widać przez szybę...

A tak wyglądają z bliska:

Andrew - 07-02-2011, 10:52

Fajnie to wygląda :) Widzę, że zbiornik po korek zatankowany :D
Owczar - 07-02-2011, 10:56

Był zatankowany 70km wcześniej, ale wskazówkę minimalnie źle założyłem, bo powinna już zachodzić na kreskę ;) Muszę to poprawić :/
Andrew - 07-02-2011, 10:57

Ja jak zatankuję pod korek, to ponad 100 km wskazówka stoi nie drgnie, później zaczyna powoli opadać :) Zresztą chyba każdy tak ma w galu :)
Owczar - 07-02-2011, 10:58

Przy okazji robienia podświetlenia nauczyłem się cofać licznik w 15 min, ale jak widać nie skorzystałem :D

andrew84 napisał/a:
Ja jak zatankuję pod korek, to ponad 100 km wskazówka stoi nie drgnie, później zaczyna powoli opadać :) Zresztą chyba każdy tak ma w galu :)

Tak, w zależności od stylu jazdy. W trasie może i 100 :)

W ogóle ostatnio jeździłem wolniej ale poniżej 8l w cyklu mieszanym nie udało mi się zejść.

Andrew - 07-02-2011, 10:58

Owczar napisał/a:
Przy okazji robienia podświetlenia nauczyłem się cofać licznik w 15 min, ale jak widać nie skorzystałem :D
W moim galu ktoś raczej z tego skorzystał :D
Owczar - 07-02-2011, 11:00

Łatwo sprawdzić czy ktoś cofał. Widać po tym jak nadtopiony jest plastik przy rolkach. ;) Mój oryginalny, ale też już niemały ;)

fj_mike, Twój też nie był :D

Andrew - 07-02-2011, 11:03

Owczar napisał/a:
Łatwo sprawdzić czy ktoś cofał. Widać po tym jak nadtopiony jest plastik przy rolkach.
Czyli wyciągnąć licznik i gołym okiem będzie widać? U mnie jak wyciągałem licznik, to była jedna śrubka w środku, więc coś tam było pokombinowane... Japończyki w fabryce raczej tego nie zostawili :D
Owczar - 07-02-2011, 11:07

Jak wyciągniesz licznik i odkręcisz 4 śrubki z tyłu od mechanizmu prędkościomierza. Wtedy wyjdzie i będzie widać jak zgrzana jest rolka. Fabrycznie to ładnie zrobiono. Ja swoje rolki wyjąłem do czyszczenia. Zaraz wrzucę foto gdzie to widać :)
Andrew - 07-02-2011, 11:22

To może nie będę w to ingerował, żebym później nie musiał szukać całego licznika :D
Owczar - 07-02-2011, 11:25

Zgrzewy zaznaczone kółkami, choć będzie je widać bez odkręcania tarczy ;)

Hugo - 07-02-2011, 11:57

Zdjęcia zegarów wciąż kiepskie, podejrzewam, że w realu wygląda to znacznie lepiej. Na szczęście nie będziesz przerabiał masowo tych zegarów, bo by mnie kusiło żeby Ci swoje podesłać :D , a tak mam spokój z tym. Z alu ramkami chyba wyglądałoby to ciekawie. Może kiedyś założę sobie prawdziwe HC.
Owczar - 07-02-2011, 11:59

Rzeczywiście w realu lepiej. Ale nie ma teraz aparatu żeby cyknąć porządne foto.

Hugo napisał/a:
Może kiedyś założę sobie prawdziwe HC.

Cóż, też chorowałem, ale jednak wydać tyle kasy na zegary to dla mnie przesada :) Może gdyby to auto było ogólnie więcej warte, ale tak to mija się z celem :) Wolałem te kasę zainwestować w Webasto i grzać tyłek :)

Rafal_Szczecin - 07-02-2011, 15:29

wyglada naprawde super :)
gigant87 - 07-02-2011, 15:43

Mi też się podoba... zastanawiam się nad tym w Carismie :D