Nasze Miśki - Black DEVIL...
Owczar - 07-02-2011, 10:48
| andrew84 napisał/a: | To naprawdę jakieś niewyjaśnione zjawisko |
Zastanawiam się jak wygląda kanał wodny w turbinie...
Tymczasem foto zegarów w dzień
Tak wyglądają zgaszone:
Po zapaleniu brakuje im troszkę jasności, tak jak się spodziewałem z tą taśmą, ale miałem do wyboru żółtawy kolor jasny lub ciemniejszy zimny Na tym zdjęciu wyszły i tak ciemno, bo jak widać aparat ustawił czas naświetlania pod kątem tego co widać przez szybę...
A tak wyglądają z bliska:

Andrew - 07-02-2011, 10:52
Fajnie to wygląda Widzę, że zbiornik po korek zatankowany
Owczar - 07-02-2011, 10:56
Był zatankowany 70km wcześniej, ale wskazówkę minimalnie źle założyłem, bo powinna już zachodzić na kreskę Muszę to poprawić :/
Andrew - 07-02-2011, 10:57
Ja jak zatankuję pod korek, to ponad 100 km wskazówka stoi nie drgnie, później zaczyna powoli opadać Zresztą chyba każdy tak ma w galu
Owczar - 07-02-2011, 10:58
Przy okazji robienia podświetlenia nauczyłem się cofać licznik w 15 min, ale jak widać nie skorzystałem
| andrew84 napisał/a: | Ja jak zatankuję pod korek, to ponad 100 km wskazówka stoi nie drgnie, później zaczyna powoli opadać Zresztą chyba każdy tak ma w galu |
Tak, w zależności od stylu jazdy. W trasie może i 100
W ogóle ostatnio jeździłem wolniej ale poniżej 8l w cyklu mieszanym nie udało mi się zejść.
Andrew - 07-02-2011, 10:58
| Owczar napisał/a: | Przy okazji robienia podświetlenia nauczyłem się cofać licznik w 15 min, ale jak widać nie skorzystałem | W moim galu ktoś raczej z tego skorzystał
Owczar - 07-02-2011, 11:00
Łatwo sprawdzić czy ktoś cofał. Widać po tym jak nadtopiony jest plastik przy rolkach. Mój oryginalny, ale też już niemały
fj_mike, Twój też nie był
Andrew - 07-02-2011, 11:03
| Owczar napisał/a: | | Łatwo sprawdzić czy ktoś cofał. Widać po tym jak nadtopiony jest plastik przy rolkach. | Czyli wyciągnąć licznik i gołym okiem będzie widać? U mnie jak wyciągałem licznik, to była jedna śrubka w środku, więc coś tam było pokombinowane... Japończyki w fabryce raczej tego nie zostawili
Owczar - 07-02-2011, 11:07
Jak wyciągniesz licznik i odkręcisz 4 śrubki z tyłu od mechanizmu prędkościomierza. Wtedy wyjdzie i będzie widać jak zgrzana jest rolka. Fabrycznie to ładnie zrobiono. Ja swoje rolki wyjąłem do czyszczenia. Zaraz wrzucę foto gdzie to widać
Andrew - 07-02-2011, 11:22
To może nie będę w to ingerował, żebym później nie musiał szukać całego licznika
Owczar - 07-02-2011, 11:25
Zgrzewy zaznaczone kółkami, choć będzie je widać bez odkręcania tarczy
Hugo - 07-02-2011, 11:57
Zdjęcia zegarów wciąż kiepskie, podejrzewam, że w realu wygląda to znacznie lepiej. Na szczęście nie będziesz przerabiał masowo tych zegarów, bo by mnie kusiło żeby Ci swoje podesłać , a tak mam spokój z tym. Z alu ramkami chyba wyglądałoby to ciekawie. Może kiedyś założę sobie prawdziwe HC.
Owczar - 07-02-2011, 11:59
Rzeczywiście w realu lepiej. Ale nie ma teraz aparatu żeby cyknąć porządne foto.
| Hugo napisał/a: | | Może kiedyś założę sobie prawdziwe HC. |
Cóż, też chorowałem, ale jednak wydać tyle kasy na zegary to dla mnie przesada Może gdyby to auto było ogólnie więcej warte, ale tak to mija się z celem Wolałem te kasę zainwestować w Webasto i grzać tyłek
Rafal_Szczecin - 07-02-2011, 15:29
wyglada naprawde super
gigant87 - 07-02-2011, 15:43
Mi też się podoba... zastanawiam się nad tym w Carismie
|
|
|