To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Black DEVIL...

Hugo - 24-02-2011, 12:59

Te z drugiej fotki.
Andrew - 24-02-2011, 13:06

Patrząc teraz z perspektywy zdjęcia z fotomontażu, to chyba czarne dekielki pasują bardziej :)
luckyluck - 24-02-2011, 13:07

Zdecydowanie te z drugiej fotki ładniejszy dają efekt.
Owczar - 24-02-2011, 13:10

Jak nie uda mi się kupić TOORY to wezmę te z 2 foty. Szukam jeszcze plastikowych czarnych kapturków na nakrętki. Gdzie to mogę dostać?

Coś takiego:

Znalazłem ale tylko w hurcie :/

Owczar - 24-02-2011, 13:20

Się naszukałem, a w handlu one są nazywane maskownicami :D
Anonymous - 24-02-2011, 13:22

właśnie miałem Ci napisać że to nie kapturki a maskownice :P

dekle te z drugiej fotki zdecydowanie, albo szukaj tego dekielka toory :)

Owczar - 24-02-2011, 13:26

No właśnie znalazłem te kapturki w hurtowniach jako kapturki lub osłonki, ale w końcu trafiłem na stronę gdzie pisali o nich maskownice ;)

Napisałem do tego gościa. Jeśli ma to kupię ten dekielek TOORA, bo on ładnie się komponuje, a jak nie to biorę Te z 2 foty.

W tej chwili mam takie obrzydliwe śruby...

Myślę, że z tymi maskownicami będzie lepiej. Jeśli nie będą odpadały. Kupię na zapas ;)

Andrew - 24-02-2011, 13:33

Owczar napisał/a:
Jeśli nie będą odpadały. Kupię na zapas ;)
Albo Ci ktoś nie zwinie jak mi nakrętek na wentyle :wink:
Owczar - 24-02-2011, 13:40

andrew84 napisał/a:
Albo Ci ktoś nie zwinie jak mi nakrętek na wentyle :wink:

Miejmy nadzieję, że nie... :)

Troszkę się pośpieszyłem, a mogłem kupić płaskie :/

SiM - 24-02-2011, 23:56

jak szaleć, to szaleć http://moto.allegro.pl/ku...1460739813.html
Krzyzak - 25-02-2011, 07:18

te czarne wyglądają fajnie - pewnie ja bym kupił nr 3
Owczar - 25-02-2011, 12:18

Te czarne są z naklejkami, więc tak średnio mi się widzą. Początkowo się nad nimi zastanawiałem.

Ten gość od dekielka TOORY ma go jeszcze. Ale krzyczy 40zł z wysyłką w przypadku wpłaty na konto, a przy odbiorze 45zł. Zaproponowałem mu 30 z wysyłką, ale nie chce. Jak tak się przywiązał do niego, to niech go sobie na ścianie powiesi :D Za 67 zł będę miał komplecik dekielków ze zdjęcia 2, a 3 TOORY w idealnym stanie mogę sprzedać w rozsądnej i niewiele dołożę :)

Andrew - 25-02-2011, 13:40

Za 40 zł to ten dekielek najlepiej niech sobie wsadzi :D
Owczar napisał/a:
Za 67 zł będę miał komplecik dekielków ze zdjęcia 2
Bierz nie zastanawiaj się :wink:
m6riano - 26-02-2011, 07:52

Ja bym wziął ten 3 kpl.
http://moto.allegro.pl/ku...1460739813.html

kozak..ale kozak drogie..;-)

Owczar - 27-02-2011, 01:30

Panowie, z tymi nakrętkami to nie przesadzajmy, nie do tego auta :)

2 dni temu Webasto zaliczyło pierwszą małą awarię. Włączało się na 2,5 minuty, potem się wyłączało, restart i koniec. Ponowne włączenie i ten sam skutek.

Obstawiałem słaby dopływ paliwa, bo nie dolałem depresatora do tego tankowania i pomyślałem, że pompka nie daje rady. Chociaż pompa ssała bez problemu... Dolałem paliwa do ON, w stosunku 1/10. Nie pomogło. Kolejny trop to jakiś niestyk na świecy żarowej, ale ten trop też okazał się błędny. Świeca grzała, nawet bardzo dobrze, ale przez cały czas gdy webasto działało. Trop padł tym razem na czujnik płomienia, bo Webasto odpalało, ale nie wiedziało, że odpala. Po poprawieniu głównej kostki problem znikł ;)

Ale stało się coś ciekawego. Zeszłej zimy jeździłem zawsze ON plus 1/10 PB95. W tym roku zrezygnowałem bo nie wiedziałem jak webasto zareaguje i lałem tylko depresator. Już w zeszłym roku zauważyłem zmianę w pracy silnika.. ale teraz po dolaniu paliwa, kultura pracy silnika diametralnie się poprawiła. Ostatnio miałem straszne drgania na wolnych obrotach i rezonans deski w wyższym zakresie. Na wiosnę miałem robić przegląd poduszek, bo poniżej tysiąca obrotów maska wpadała w taki rezonans, że zagłuszała radio (regulacja gumek nie pomagała nawet). Teraz wszystkie rezonansy, drgania i inne niedogodności po prostu zniknęły. Silnik żywiej reaguje na dodanie gazu. Oczywiście przyrostu mocy nie ma, ale kultura pracy jak na diesla na dużo wyższym poziomie.