[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] [FAQ] Montaż zegarów High Contrast
Hugo - 14-03-2015, 21:08
Tomii napisał/a: | Jeszcze jedno pytanko, czy zegary automatycznie przygaszają się w momencie włączenia świateł postojowych/mijania ? | Nie.
Koyocik - 14-03-2015, 21:16
Tomii napisał/a: |
Mam jeszcze małe pytanko, na jaki kolor macie podświetlone wskazówki w zegarach HC bo z niektórych zdjęć wynika że żółty, pomarańczowy lub czerwony ? |
Czerwony.
W jaki sposób jest realizowane podświetlenie tych wskazówek ? czy są to zwykłe diody led czy coś innego ? |
Ledy. (głowy nie dam, z 5 lat temu rozbierałem ostatnie hc)
Odnośnie tarcz to ktoś miał podświetlone na niebiesko, ciekawi mnie w jaki sposób to zostało przerobione. |
Wymiana świetlówki na inny kolor
[ Dodano: 14-03-2015, 12:17 ]
Jeszcze jedno pytanko, czy zegary automatycznie przygaszają się w momencie włączenia świateł postojowych/mijania ? |
Jeżeli jest skręcony regulator oświetlenia - tak.
Tomii - 14-03-2015, 21:18
Koyocik napisał/a: |
[ Dodano: 14-03-2015, 12:17 ]
Jeszcze jedno pytanko, czy zegary automatycznie przygaszają się w momencie włączenia świateł postojowych/mijania ? |
Jeżeli jest skręcony regulator oświetlenia - tak. |
co to znaczy skręcony ? do momentu tego przeskoku ?
Koyocik - 14-03-2015, 21:22
Tak. Jak jest "powyżej" przeskoku to będą świeciły pełną parą niezależnie od świateł. Jak poniżej, to po włączeniu pozycyjnych (i oczywiście mijania) przygasną.
Tomii - 14-03-2015, 21:24
Koyocik napisał/a: | Tak. Jak jest "powyżej" przeskoku to będą świeciły pełną parą niezależnie od świateł. Jak poniżej, to po włączeniu pozycyjnych (i oczywiście mijania) przygasną. |
no to super
artufcb - 28-04-2015, 13:37
witajcie, zamontowałem zegary HC do Gala z 97r EA2A. Zegary mam od Hugo.
Tylko nie wiem czy wszystko jest z nimi ok, czyli:
-czy podświetlenie zegarów włącza się wraz z odpaleniem auta? W zwykłych włączały mi się chyba dopiero po włączeniu świateł mijania.
-Czy podswietlenie zegarów jest takie mocne? W nocy muszę zmniejszać na max, a i tak razi dalej, a do tego podświetlenie pokręteł od nawiewów mi się przyciemnia.
- Dlaczego gdy już zegary świecą to podczas odpalania przygasają w rytm pracy rozrusznika?
Nie wiem czy po prostu nie mam problemu z rozrusznikiem/alternatorem/masą, bo też inne objawy tego widzę, ale to na inny temat.
Chyba tyle zauważyłem tego typu rzeczy, napiszcie, czy tak ma być..
sveno - 28-04-2015, 13:54
artufcb napisał/a: | czy podświetlenie zegarów włącza się wraz z odpaleniem auta? | już po przekręceniu kluczyka. Tak ma być.
artufcb napisał/a: | -Czy podswietlenie zegarów jest takie mocne? | zależy czy masz światłowstręt czy nie ogólnie to tak, są mocne.
artufcb napisał/a: | po prostu nie mam problemu z rozrusznikiem/alternatorem/masą | alternator. Ogólnie to bolączka Galanta i niewiele da się z tym zrobić.
eggforever - 02-05-2015, 21:28
ja też jestem po operacji związanej z wymianą zegarów na HC, postanowiłem kupić od GDI tak by nie ingerować w przeróbkę obrotomierza. Wszystko działa jak należy z tym, że licznik wskazuje około 25 tyś km mniej niż mój. Pytanie brzmi czy ktoś miał z takim czymś problem na okresowym przeglądzie? Na 100% tyle nie przejadę by choćby dobić do tego podanym na ostatnim przeglądzie.
ciastekn1 - 11-05-2015, 17:37
Witam czy ktos z okolic Lublina jest w stanie przelozyc mi zegary HC manual 2.0 mile/kilometry do mojego 2 litrowego beznyniaka ? Lub prosze o jakis kontakt.
Pozdrawiam
bonzomadrit - 01-06-2015, 10:39 Temat postu: Panel od klimatyzacji po zamontowaniu Zegarów HC Witam
Po zamontowaniu zegarów HC resetuje mi sie Panel od klimatyzacji. Tzn po wyłączeniu zaplonu nie zapamiętuje ostatniego ustawienia nawiewów tylko wraca do jakiegoś swojego ustawienia. Czy ktoś spotkał się z czymś takim?
robertdg - 01-06-2015, 19:13
Sprawdź bezpieczniki w kabinie i komorze silnika bo wygląda jakby był przepalony bezpiecznik
bonzomadrit - 18-06-2015, 09:48 Temat postu: Kontrolka Cruise Main Bezpieczniki posprawdzałem i wszystko ok. Problem zniknął sam...
A czy rozwiązał ktoś problem z niedziałającą kontrolką tempomatu Cruise Main
Piachol - 07-08-2015, 23:39
Jest może dostępny jakiś schemat serwisowy licznika hc? nie działa mi kontrolka temperatury silnika i myślałem nad przyczajką ścieżek itp.
pappagiorgio - 30-08-2015, 21:45
Dwa dni przeglądam wszystkie strony tego wątku, dowiedziałem się jak przełożyć liczniki, co mogę spalić, jak poprawnie wyskalować obrotomierz ale kurde nie dowiedziałem się jak aktualizować przebieg! Jak już się zaczynał temat korekcji to ktoś inny zmieniał tor dyskusji na to że coś upalił. Z wątku wiem, że ktoś to zrobił ale szczegółów brak :/ Udało się w końcu komuś licznik uaktualnić? i przedstawić sposób? Nie chce mieć problemów na przeglądzie. Liczniki jeszcze do mnie "idą" jak przebieg będzie niższy od mojego to może podpięcie generatora pod wejście czujnika prędkości coś pomoże? (głośno myślę)
sveno - 30-08-2015, 21:55
pappagiorgio, po pierwsze to takie pół legalne (sama korekta licznika jest legalna, ale sprzedaż takiego auta bez informowania o tym kupującego to już przestępstwo.
Po drugie to nie takie proste. Na allegro masz pełno ogłoszeń (wpisz korekta licznika) sam kiedyś też chciałem "popchnąć" moje nowe zegary, ale gdzie nie zapytałem to odpowiedź była jedna: tym autem się nie zajmujemy/tu się nie da.
To było kilka lat temu, może się coś ruszyło w temacie? Spróbuj sam.
Po trzecie, jeżeli istnieje nawet jakiś domowy sposób na zrobienie tego to nie licz, że na oficjalnym forum fanów Mitsu pod patronatem dealera samochodów tej marki i MMC Poland ktoś Ci go tak po prostu poda.
|
|
|