[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Climatronic oraz Obsługa climatronica
Tomek - 01-03-2013, 13:17
Owczar napisał/a: | Cytat: | różnią się pomiędzy klimą manualną i klimatronikiem |
Ja zapomniałem, że były w ogóle z manualną klimą |
na miejscu MMC bym się spalił ze wstydu za ten wybryk
Juiceman - 01-03-2013, 17:26
Owczar napisał/a: | Cytat: | różnią się pomiędzy klimą manualną i klimatronikiem |
Ja zapomniałem, że były w ogóle z manualną klimą |
Ale pamiętasz że były gala bez klimy ;> Nawet mamy parę takich w Klubie, np Galant Michaliny ;>
czubekxx - 02-03-2013, 20:47
Kurde, a ja zamówiłem sugerując się jedynie ceną.... Jutro sprawdzę te numery, bo paczka ma do mnie wyjść w poniedziałek...
Owczar - 02-03-2013, 22:44
Z tego co napisał Tomek, wynika że ten od manualnej ma inny kształt. Więc jeśli wygląda tak samo jest duża szansa że nawet z innym numerem będzie działał.
czubekxx - 05-03-2013, 18:36
Wrzuciłem sprawny tyrystor o innym numerze MR i śmiga jak trzeba
Mam jeszcze jedno pytanie: stary koło wtyczki miał oznaczenie 7V, ten "nowy" 9V....co to za oznaczenie? jakieś napięcie? Istotne to?
Owczar kliknąłbym 'pomógł", ale nie widzę, gdzie...
Owczar - 05-03-2013, 22:40
czubekxx napisał/a: | Mam jeszcze jedno pytanie: stary koło wtyczki miał oznaczenie 7V, ten "nowy" 9V....co to za oznaczenie? jakieś napięcie? Istotne to? |
Prędkości na maks i min są ok? Jeśli tak to nie ma się co zastanawiać
Tylko autor może kliknąć Grunt, że działa
Tomek - 05-03-2013, 22:49
poglądowe zdjęcie od manuala: http://img14.allegroimg.p...6/35/3045763500
tresorex - 09-03-2013, 15:27
deejay napisał/a: | tresorex napisał/a: | Liść? Zimą? |
Upewnij sie , nie takie rzeczy juz widziałem |
Miałeś rację szacun
Wpadł liść od brzozy smoleńskiej i furkotał - liść wyjęty i przy okazji wymieniłem filtr kabinowy
deejay - 09-03-2013, 22:46
tresorex napisał/a: | Miałeś rację szacun
Wpadł liść od brzozy smoleńskiej i furkotał - liść wyjęty i przy okazji wymieniłem filtr kabinowy |
I po problemie
nix - 16-03-2013, 18:31
Cześć,
odświeżając część tematu ze spadaniem temperatury podczas dłuższej jazdy, czy ma ktoś schemat(dokładniejszy niż w manualu) lub zdjęcia jak wygląda główna rozdzielnia wiatrów?
Mój problem polega na tym ze oprócz zjawiska w/w wspomnianego, lewa strona wieje chłodniejszym powietrzem niż prawa (zarówno na szybę przednią, jak drzwi, na nogi zawsze cieple..)
Sedinix - 16-03-2013, 18:41
Też mam mały problem ustawiając klimę na auto i załóżmy 23 stopnie robi się strasznie gorąco, następonie zmniejszając temperaturę robi się za zimno opcja z podgrzewaniem szyby wydaje mi się mało dokładna ta klimatyzacja na auto, do tego ciezko odparowuje mi prawa szyba i nie widzę często prawego lusterka. Czy to może być problem związany ze spadającą rurką z panelu klimy za pokrętłem ?
nix - 16-03-2013, 18:49
Przeczytałem posty o climatronicu w wzdłuż i wszerz i jak to bywa, u jednych rzeczywiście winą była rurka, u innych nie było zmiany, ktoś jeszcze sugerował przełożenie czujnika temp, a jedna osoba maksymalnie oddaliła go od lampki podświetlającej w kierunku owej rurki... U mnie żadna z dotychczasowych propozycji nie zmieniła stanu rzeczy więc rozgrzebałem auto, nawet kamerę wprowadzałem do kanałów (może znowu liść) ale niestety, szukam więc dalej.
czubekxx - 17-04-2013, 16:26
no i pojawił się kolejny problem w klimą/ogrzewaniem - jak mi nawiew dmucha i prędkością od 3-ciej kreski wzwyż to słychać z konsoli środkowej ( gdzieś pod zegarkiem ) dziwne odgłosy....takie tyrkotanie czy coś w tym stylu...
i teraz pytanie - jakiś syf dostał się do środka i teraz daje takie odgłosy czy to jakaś część mechaniczna wentylatora?
Jak można w ogóle przeczyścić z brudu i innych rzeczy te kanały wentylacyjne? Da się to jakoś wydmuchać?
sveno - 17-04-2013, 17:56
czubekxx, wyjmij schowek pasażera, od spodu dostaniesz się do wentylatora, pewnie wpadł do niego jakiś suchy liść, zdarza się też mysz
Jak będziesz miał to rozebrane to można przedmuchać kanały sprężonym powietrzem, bo żeby je zdemontować to trzeba dechę rwać
czubekxx - 17-04-2013, 18:15
sveno napisał/a: | zdarza się też mysz |
aż tak?
tak myślałem, że właśnie coś tam wpadło...czyli przy okazji od razu wymienię filtr kabinowy, bo i tak będzie wszystko na wierzchu...
ten wentylator jest pod konsolą centralną czy gdzieś z boku?
|
|
|