To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Climatronic oraz Obsługa climatronica

Tomek - 01-03-2013, 13:17

Owczar napisał/a:
Cytat:
różnią się pomiędzy klimą manualną i klimatronikiem

Ja zapomniałem, że były w ogóle z manualną klimą ;)

na miejscu MMC bym się spalił ze wstydu za ten wybryk :axe:

Juiceman - 01-03-2013, 17:26

Owczar napisał/a:
Cytat:
różnią się pomiędzy klimą manualną i klimatronikiem

Ja zapomniałem, że były w ogóle z manualną klimą ;)

Ale pamiętasz że były gala bez klimy ;> Nawet mamy parę takich w Klubie, np Galant Michaliny ;>

czubekxx - 02-03-2013, 20:47

Kurde, a ja zamówiłem sugerując się jedynie ceną.... :? Jutro sprawdzę te numery, bo paczka ma do mnie wyjść w poniedziałek...
Owczar - 02-03-2013, 22:44

Z tego co napisał Tomek, wynika że ten od manualnej ma inny kształt. Więc jeśli wygląda tak samo jest duża szansa że nawet z innym numerem będzie działał.
czubekxx - 05-03-2013, 18:36

Wrzuciłem sprawny tyrystor o innym numerze MR i śmiga jak trzeba :)
Mam jeszcze jedno pytanie: stary koło wtyczki miał oznaczenie 7V, ten "nowy" 9V....co to za oznaczenie? jakieś napięcie? Istotne to?
Owczar kliknąłbym 'pomógł", ale nie widzę, gdzie... :P

Owczar - 05-03-2013, 22:40

czubekxx napisał/a:
Mam jeszcze jedno pytanie: stary koło wtyczki miał oznaczenie 7V, ten "nowy" 9V....co to za oznaczenie? jakieś napięcie? Istotne to?

Prędkości na maks i min są ok? Jeśli tak to nie ma się co zastanawiać :)

czubekxx napisał/a:

Tylko autor może kliknąć :) Grunt, że działa ;)

Tomek - 05-03-2013, 22:49

poglądowe zdjęcie od manuala: http://img14.allegroimg.p...6/35/3045763500
tresorex - 09-03-2013, 15:27

deejay napisał/a:
tresorex napisał/a:
Liść? Zimą?

Upewnij sie , nie takie rzeczy juz widziałem :wink:

Miałeś rację :D szacun :D

Wpadł liść od brzozy smoleńskiej i furkotał - liść wyjęty i przy okazji wymieniłem filtr kabinowy :)

deejay - 09-03-2013, 22:46

tresorex napisał/a:
Miałeś rację szacun

Wpadł liść od brzozy smoleńskiej i furkotał - liść wyjęty i przy okazji wymieniłem filtr kabinowy

I po problemie :wink:

nix - 16-03-2013, 18:31

Cześć,

odświeżając część tematu ze spadaniem temperatury podczas dłuższej jazdy, czy ma ktoś schemat(dokładniejszy niż w manualu) lub zdjęcia jak wygląda główna rozdzielnia wiatrów?
Mój problem polega na tym ze oprócz zjawiska w/w wspomnianego, lewa strona wieje chłodniejszym powietrzem niż prawa (zarówno na szybę przednią, jak drzwi, na nogi zawsze cieple..)

Sedinix - 16-03-2013, 18:41

Też mam mały problem ustawiając klimę na auto i załóżmy 23 stopnie robi się strasznie gorąco, następonie zmniejszając temperaturę robi się za zimno opcja z podgrzewaniem szyby wydaje mi się mało dokładna ta klimatyzacja na auto, do tego ciezko odparowuje mi prawa szyba i nie widzę często prawego lusterka. Czy to może być problem związany ze spadającą rurką z panelu klimy za pokrętłem ?
nix - 16-03-2013, 18:49

Przeczytałem posty o climatronicu w wzdłuż i wszerz i jak to bywa, u jednych rzeczywiście winą była rurka, u innych nie było zmiany, ktoś jeszcze sugerował przełożenie czujnika temp, a jedna osoba maksymalnie oddaliła go od lampki podświetlającej w kierunku owej rurki... U mnie żadna z dotychczasowych propozycji nie zmieniła stanu rzeczy więc rozgrzebałem auto, nawet kamerę wprowadzałem do kanałów (może znowu liść) ale niestety, szukam więc dalej.
czubekxx - 17-04-2013, 16:26

no i pojawił się kolejny problem w klimą/ogrzewaniem - jak mi nawiew dmucha i prędkością od 3-ciej kreski wzwyż to słychać z konsoli środkowej ( gdzieś pod zegarkiem ) dziwne odgłosy....takie tyrkotanie czy coś w tym stylu... :?
i teraz pytanie - jakiś syf dostał się do środka i teraz daje takie odgłosy czy to jakaś część mechaniczna wentylatora?
Jak można w ogóle przeczyścić z brudu i innych rzeczy te kanały wentylacyjne? Da się to jakoś wydmuchać?

sveno - 17-04-2013, 17:56

czubekxx, wyjmij schowek pasażera, od spodu dostaniesz się do wentylatora, pewnie wpadł do niego jakiś suchy liść, zdarza się też mysz :)
Jak będziesz miał to rozebrane to można przedmuchać kanały sprężonym powietrzem, bo żeby je zdemontować to trzeba dechę rwać :(

czubekxx - 17-04-2013, 18:15

sveno napisał/a:
zdarza się też mysz

aż tak? :lol:

tak myślałem, że właśnie coś tam wpadło...czyli przy okazji od razu wymienię filtr kabinowy, bo i tak będzie wszystko na wierzchu...
ten wentylator jest pod konsolą centralną czy gdzieś z boku?