To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Twardy O1T

Bzyk_R1 - 14-08-2018, 12:36

Normalnie prosicie się o komentarz od sla :-P
Twardy - 14-08-2018, 12:44

Bzyk_R1 napisał/a:
Normalnie prosicie się o komentarz od sla :-P

Lepiej nie, bo skończy się to banem na forum :axe:

P.S Kupiłem felgi, ale nic więcej nie napiszę 8) :mrgreen:

Fragu - 14-08-2018, 13:04

Bzyk_R1 napisał/a:
Normalnie prosicie się o komentarz od sla

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Twardy napisał/a:
ale nic więcej nie napiszę

Ty nie pisz tylko fotki wklejaj :twisted:

Bzyk_R1 - 14-08-2018, 14:10

Ja również się domagam fotek. A skoro już drugi "zielony" Cię prosi o to, to obawiam się że 3 razu nie będzie tylko polecą punkty karne :-D tak więc proszę wstawić bo... :axe:
Twardy - 14-08-2018, 15:18

No dobra, uchylę rąbka tajemnicy :mrgreen:

Jak do piątku kupię laćki, to przed weekendem będzie montaż 8)

Fragu - 14-08-2018, 21:25

To ori z jakiegoś misia? Gdzies je juz widzialem...
Twardy - 14-08-2018, 22:09

To jest felga Enkei z Lancera Evo 10 et38 8,5J. Mamy burzę mózgów z moim mentorem Pawłem, bo obecnie zarzuciłem do seryjnej felgi dystanse 20mm i jest koło prawie równo z nadkolem. Wychodzi na to, że przy nowej feldze dystans będzie niepotrzebny, ale wszystko się okaże w piątek jak założę ten zestaw. Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że będzie trochę wystawać za nadkola... :?
Twardy - 18-08-2018, 11:01

Felgi nie doczekały się założenia ponieważ były krzywe jak... Gościu się wypierał, zarzekał i czarował że felgi są proste, pojechałem do firmy która je prostuje i 3 z nich były już kiedyś przetaczane i spawane. Po kilku godzinach, długich rozmowach i telefonie od mojego prawnika udało się odzyskać kasę. Jak to chłop na sam koniec stwierdził " myślisz, że za 2 tys. sprzedałbym Ci dobre felgi ? One chodzą po 6 tys. to czego się spodziewasz" a w aukcji było napisane jak krowie na rowie - 100% proste. Także, gdyby ktoś szukał felg Enkei 18" z Evo X niech uważa, na felgi z Olesna woj. małopolskie.

P.S. Poszukiwań felg ciąg dalszy...

Hugo - 18-08-2018, 11:23

Twardy, nic się nie stało, brzydkie były.
larelijux - 18-08-2018, 12:19

Brzydkie nie są, ale to serio za 6k chodzi? Naprawdę porządne alusy można kupić za 2 tysiące używane. No chyba, że te są kute, to mogą faktycznie być droższe.
Twardy - 18-08-2018, 13:49

larelijux napisał/a:
Brzydkie nie są, ale to serio za 6k chodzi? Naprawdę porządne alusy można kupić za 2 tysiące używane. No chyba, że te są kute, to mogą faktycznie być droższe.

Wiesz jak to jest, gdy coś ma napis Evo od razu jest 5x droższe... wzór mi się bardzo podobał i to była kuta felga OEM Mitsu więc nie są żadnym ulepem z gównolitu... Mam nauczkę, teraz w chodzą w grę nowe felgi lub używki w promieniu do 100km ode mnie. Ale co się wczoraj nerwów najadłem to moje :roll:

Hugo napisał/a:
Twardy, nic się nie stało, brzydkie były.

Są gusta i guściki :mrgreen: ale dzięki za słowa wsparcia :P

Twardy - 13-09-2018, 08:25

Sezon letni powoli dobiega końca, a u mnie zawitała felga z Lancera X. Co prawda zwykłe amelinium, ale przynajmniej proste :D car-audio dalej nie skończone ze względu na brak czasu, ale myślę że w ciągu 2 tyg. to nastąpi :P czekam na resztę artefaktów i będę działał z hamulcami które strasznie kuleją... :(

wilkuuu - 18-09-2018, 20:45

Fajnie wyglada 😁
Twardy - 05-11-2018, 20:58

Sezon powoli dobiega końca, chociaż z racji AWD dla niektórych dopiero się zacznie :twisted:

Januszowe car-audio zostało ukończone. Wszystko podłączone, kable pochowane, napierpapier aż miło - chociaż przód gra aż za dobrze pod wzmacniaczem :P póki co nie mam sterowania z radia żeby sobie to ustawić, ale jest to tylko kwestią podłączenia osobno pieca pod SUB-OUT i będzie grało tak jak trzeba. Kabel plusowy elegancko się zmieścił w lewym progu, chociaż trzeba było mu trochę w tym pomóc. Dziurę w grodzi najlepiej gdzieś koło serwa jest zrobić. Prawym progiem puściłem chinche, remote i kable głośnikowe.

Heble również doczekały się montażu, Paweł nie wiedzieć czemu od kilku tygodni się nie odzywa, Bzyku udaje że nic nie wie i cała reszta fanów O1T nabrała wody w usta... Chyba rzeczywiście za €€ z adapterów się przeprowadził i skończył z Mitsubishi... :wink: Wielki ukłon w ich stronę za pomoc przy składaniu tych puzzli, bo bez ich rad, pomocy i setek rozmów dalej bym jeździł z krzywymi tarczami. :partyman: =D>

Przy okazji hebli wymieniłem płyny jakie są tylko możliwe, dwójka już nie zgrzyta i biegi wchodzą bardzo przyjemnie :mrgreen: Jeszcze wpadły świece NGK od Evo, co by w zimie miał lżejszy rozruch :mrgreen: Na dniach czeka mnie jeszcze wymiana oleju, bo od czerwca "Dzik" przejechał 10 tys i tym razem padło na Valo Vr1 5W50... Myślę, że za jakiś czas podejmę się w końcu montażu IC i całej reszty żeby móc pojechać na strojenie... Ale to wszystko w swoim czasie :twisted:

Bzyk_R1 - 05-11-2018, 21:49

Cytat:
Paweł nie wiedzieć czemu od kilku tygodni się nie odzywa, Bzyku udaje że nic nie wie i cała reszta fanów O1T nabrała wody w usta... Chyba rzeczywiście za €€ z adapterów się przeprowadził i skończył z Mitsubishi... Wielki ukłon w ich stronę za pomoc przy składaniu tych puzzli, bo bez ich rad, pomocy i setek rozmów dalej bym jeździł z krzywymi tarczami.

Piąteczka Romek! Dobrze idziesz z kocurem. Skoro mają być ohy i ahy nie tylko na grupie to wpiszę się i tutaj a co :-P Trzymaj fason i do zobaczenia na Śląsku.