Outlander I Ogólne - Outlander 2.0T
Anonymous - 27-07-2006, 17:08
Dzwonilem tam ale w sumie nikt nic nie wie...!!! Koles ktory tym sie zajmuje jest na urlopie takze wszystko wyjasni sie jak wroci. Ale to juz nie wazne bo autko jest zamowione.
A ciekawy jestem czy ktos dostal autko z takim ladnym podwojnym wydechem ( jak na prospektach ) bo mi powiedzili ze takowych nie ma .
JCH - 27-07-2006, 22:58
Cytat: | A ciekawy jestem czy ktos dostal autko z takim ladnym podwojnym wydechem ( jak na prospektach ) bo mi powiedzili ze takowych nie ma . | Montowali taki tłumik w Moto w Katowicach. Zadzwoń zapytaj się co i jak, gdzie skąd i za ile. Niech tam nie mówią, że nie ma i że się nie da. Tamte czasy minęły.
Hubeeert - 27-07-2006, 23:02
dzardzi mam dla Ciebie propozycję - jak TAM się nie da to znam jedno miejsce gdzie na pewno się da. Jest taki jeden dealer - tyle że teraz na urlopie Wróci w poniedziałek.
Anonymous - 05-08-2006, 00:13
Hej ...
Przy okazji zakupu Outlandera z turbinką, pytałem o kilka rzeczy:
Tuning Outlandera bez utraty gwarancji - nawet do 270 KM. Do tej mocy bezpiecznie, powyżej to już większa "impreza". Ale tylko w AUTOGT w Warszawie, która ma autoryzację MMC.
Podwójny wydech jest oczywiście dostepny na specjalne zamówienie, ale kosztuję dość sporo ~3500 PLN. Jesli mam być szczery wolałbym dołożyć drugie tyle i stuningowac Outlanderka.
Ale czy warto tuningować ?? Stałem na światłach z Audi S6 KOMBI ... Zostawiłem go za sobą. Oczywiście dużo zależy od kierowcy i paliwa. Przy NESTE 98, BP ULTIMATE 98 nie widzę różnicy poza ilością pieniążków w portfelu. SHELL VPOWER RACING 99 pozwala wycisnąć z Outlandera dużo, ale słyszałem różne oponie na temat tego paliwa.
Znajomy jeździł przez rok tylko na SHELL VPOWER 95. Po roku katalizator do wymiany w VOLVO V40.
Przy okazji mam pytanie.
Jaki olej wybrać przy okazji przeglądu ??
AUTOGT preferuje CASTROL TWS 10W60.
A jakie są Wasze opinie ??
Pozdrawiam
Krzychu
JCH - 05-08-2006, 01:14 Temat postu: Outlander 2.0 T
krzychu28 napisał/a: | Jaki olej wybrać przy okazji przeglądu ??
AUTOGT preferuje CASTROL TWS 10W60. |
A czy to ten sam co Castrol RS Formula 10W60 ?
Jeśli przed zimą zdążysz zrobić jeszcze jeden przegląd to chyba OK. Natomiast jeśli nie, to na zimę może lepiej jakiś o specyfikacji 5Wxx lub 0Wxx - jeżeli nie ma przeciwwskazań.
Cytat: | Ale czy warto tuningować ?? Stałem na światłach z Audi S6 KOMBI ... Zostawiłem go za sobą. | Zawsze się zastanawiam czy jak ktos pisze o tego typu kill-ach to czy kierownik tego drugiego auta przyjął wyzwanie. Może akurat dłubał w nosie albo szukał czegoś w schowku, rozglądał się za miejscem do zaparkowania .... itp. itd.
Jackie - 05-08-2006, 09:12
krzychu28 napisał/a: | Stałem na światłach z Audi S6 KOMBI ... Zostawiłem go za sobą |
Wyłącz Play Station Żartuję oczywiście, ale dysproporcja między samochodami jest duża i raczej gdyby kierownik S6 docisnął to by pozamiatał. Jest jeszcze taka możliwość, że widziałeś samochód w tzw. S pakiecie, czyli stylizowanym na potwora i wtedy jak najbardziej gość miał po gnatach. Co do tuningowania do 270 KM - NIE MASZ GWARANCJI PRODUCENTA. A co za tym idzie jak coś padnie innego niż silnik (bo na to dealer na pewno da Ci gwarancję) to masz kłopot...Odpuść bo szkoda samochodu a i tak Evo z niego nie będzie bo ma współczynnik oporu jak kiosk ruchu Ja byłem więcej niż zadowolony z osiągów Outka Turbo i mieścił się w bardzo rozsądnym spalaniu (coś koło 12 litrów).
Pozdrawiam
Anonymous - 09-08-2006, 00:42
minęło już 5000 km outkiem turbo i kilka uwag. jeżdżąc normalnie ( nie jak emeryt) nie ma szansy na spalanie w cyklu mieszanym mniejsze niż 12,8 l/100. najniższe osiągnięte 10,8 na trasie jadąc delikatnie, mało wyprzedzania. Srednie z ostatnich 3 tygodni 2 W-wa - Gdańsk w korkach ( w końcu lato) i miasto W-wa to 13 L/100, Przy bardzo dynamicznym przyspieszaniu spod świateł coś z tyłu wali ( dołącza się napęd?), na złej nawierzchni budzą się świerszcze w desce ( może montaż radia nie za bardzo) i z tyłu - okolice rolety i podłokietnika. Generalnie jestem zadowolony. Widziały gały co brały ( również dzięki forum). Auto jest super, niebanalne , w miarę wygodne, bardzo dynamiczne, wzbudza zainteresowanie. Pali bo palić musi - 4WD, Turbo, waga - jak ktoś chce oszczędzać niech wybierze coś innego. Szacując swoje roczne przebiegi nie myślałem , że w miesiąc i tydzień zrobię 5000 km a jeszcze w tym miesiącu droga do Niemiec i pęknie 8000 km w 2 miesiące, może trzeba było pomyśleć o dieslu? nie to oczywiście żart teraz trzeba kupić coś żonie, bo od kiedy kupiłem outka niechętnie jej go odstępuje , moze Colta? albo Clio? moze modus? kto ma doświadczenia z autami tego typu i reakcjami żon proszę o info.
Anonymous - 12-08-2006, 12:37
No wkoncu..... wczoraj odbralem autko, piekne ( w czarnym kolorze oczywiscie ) .
Akurat dzisiaj jade do szczecina takze, spokojnie dotre autko i pozniej bedzie mozna mu troche powciskac. Ogolnie z tego co zaobserwowalem autko wzbudza duze zainteresowanie na ulicy i wyroznia sie z tlumu. W przeciagu miesiaca zamierzam je rowniez delikatnie orurowac takze wtedy to dopiero bedzie klasa. A co do zwiekszenia mocy to w AUTO GT powiedzieli mi ze pod koniec czerwca oficjalnie dostana zgode od MMC na tego typu zabiegi w Outlanderze, ( juz zrobili kilka autek i podobno chodza jak zegarki ), wiec moze po zimie sie zdecyduje....
Pozdrowionka
Anonymous - 17-08-2006, 01:04
Jackie napisał/a: | Wyłącz Play Station |
W playstation nie gram i nie grałem ... szkoda czasu
Outlander z turbinką zupełnie mi wystarczy
[ Dodano: 17-08-2006, 01:10 ]
JCH napisał/a: | A czy to ten sam co Castrol RS Formula 10W60 ?
Jeśli przed zimą zdążysz zrobić jeszcze jeden przegląd to chyba OK. Natomiast jeśli nie, to na zimę może lepiej jakiś o specyfikacji 5Wxx lub 0Wxx - jeżeli nie ma przeciwwskazań. |
Parametry mają podobne, jeżeli nie takie same.
W zeszłym tygodniu zdecydowałem się na TWS 10W60.
Oszacowałem, że najbliższy przegląd 15k, przełom października i listopada.
Przed zimą rozważę zmianę oleju zgodnie z Twoją sugestią.
Pewnie trzeba będzie rozejrzeć się również za oponami zimowymi i felgami (16" czy 17"), ale to już inna sprawa.
Pozdrawiam
Krzychu
Anonymous - 17-08-2006, 20:38
No magiczna granica 1000 km przekroczona. Autko jezdzi swietnie. Na trasie przy jezdzie do 140 km/h ( caly czas z klima ) spalilo mi 11,4 l - co uwazam za wynik bardzo przyzwoity. Ze szczecina doginalem troche szybciej okolo 160-170 km/h równiez z klima i wzial niewiele ponad 12 literkow takze jestem zadowolony. W miescie jeszcze nie wiem ale podejrzewam ze do 15 l spokojnie dojade. Ogolnie jestem baaaardzo zadowolony...
tomekrvf - 18-08-2006, 11:08
dzardzi napisał/a: | zamierzam je rowniez delikatnie orurowac takze wtedy to dopiero bedzie klasa. |
Anonymous - 04-09-2006, 21:15 Temat postu: hamulce Nie jestem do końca zadowolony z hamulców. Po 10 tyś przetoczyłem tarcze i jest znacznie lepiej, ale przy hamowaniu z większych prędkości to nie jest to co ma być.
Autko super 20 tyś przejechane z dużą przyjemnością. Niektórzy kierowcy wyrażają zdziwienie co Outlander potrafi. Już pierwsza fala emocji przeszła, ale na początku człowiek chce być najszybszy i pokazać wszystkim co misiek potrafi. Z tym bagażnikiem nie jest tak źle, narazie wszystko wchodzi (łącznie z wózkiem). Z chęcią skręcam w polne drogi no i widzę że przejeżdzam je o wiele szybciej niż wcześniej innymi samochodami. W lekkim terenie bez problemu. Czekam na zimę!!
Anonymous - 04-09-2006, 21:30
turbomisiu napisał/a: | Nie jestem do końca zadowolony z hamulców. Po 10 tyś przetoczyłem tarcze i jest znacznie lepiej, ale przy hamowaniu z większych prędkości to nie jest to co ma być. |
Chyba nasz producent ostatnio daje ostro ciała z hamulcami (konkretnie tarczami)...
W nowych lancer'ach tarcze trzeba toczyć po ok. 500 km...!!!
Anonymous - 04-09-2006, 22:02
Patrol napisał/a: | turbomisiu napisał/a: | Nie jestem do końca zadowolony z hamulców. Po 10 tyś przetoczyłem tarcze i jest znacznie lepiej, ale przy hamowaniu z większych prędkości to nie jest to co ma być. |
Chyba nasz producent ostatnio daje ostro ciała z hamulcami (konkretnie tarczami)...
W nowych lancer'ach tarcze trzeba toczyć po ok. 500 km...!!! |
No to serwis musiałby jeździć za mną . Czasami robię 500-900 km dziennie.
Anonymous - 04-09-2006, 22:08
FUX napisał/a: | No to serwis musiałby jeździć za mną . Czasami robię 500-900 km dziennie. |
Na szczęście jest to operacja jednorazowa - przetoczenie w 100% pomaga i jest spokój.
|
|
|