To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

LPG - Na odmianę pozytywy - najlepsze instalacje LPG

temen - 04-04-2012, 02:58

SQ napisał/a:

3100zł
Nowotczyński, Mława, ul. Gdyńska 25

Jestem tak zaskoczony, że aż muszę dopisać dla potomnych:
Dostałem dzwoniąc nie tak dawno temu temu cenę 3200 za staga+wtryski pojedyńcze rosso (roso?) i 3700 za stag+hany. Bez w ogóle mowy o wiekszej butli czy opcji wentylu we wlewie... Czyli z wlewem dałoby 3800 + dojazd ;)
To było niedawno, a dzwoniąc pół roku temu (w okolicach października) również dostałem bardzo podobne ceny.
Faktem jest, że nawet nie pomyślałem o próbie targowania o aż 700zł, więc może było to możliwe- nie wiem.
Jeśli tak utargowałeś to brawo, jeśli nie i taką cenę Ci zaproponowali sami to dziwny warsztat ;)

SQ - 04-04-2012, 09:55

nie targowalem się. możliwe, że inna cena wynika z pewnej wcześniejszej współpracy z tym zakładem. zwróć jednak uwagę, że mamy inne auta. nie wiem jaki masz silnik, ale może cylindrów więcej lub turbo masz albo GDI. a może w Galach jest jakiś wybitny problem z montażem :D jakby nie było cieszę się, że nie przepłaciłem. po 10000km instalacja działa bez zarzutów!
KaWu - 04-04-2012, 13:09

temen napisał/a:
Faktem jest, że nawet nie pomyślałem o próbie targowania o aż 700zł, więc może było to możliwe- nie wiem.
Jeśli tak utargowałeś to brawo, jeśli nie i taką cenę Ci zaproponowali sami to dziwny warsztat

SQ napisał/a:
zwróć jednak uwagę, że mamy inne auta.

Dokładnie. Sam sterownik na 4 a 6 cylindrów to już jest różnica ....

Marcino - 24-04-2012, 11:53

.
dariusz12 - 05-07-2012, 14:47

a skoro sie chwalicie to i ja walne :D colt 1.6 CAO 130 kucy troche krecony z instalacja brc zakladana na ostrobramskiej w Energy Gaz Polska. szybko i sprawnie wmontowali jestem zadowolony :D
Student - 06-07-2012, 08:09

U Nowotczyńskiego cena dla instalacji :
Stag premium 300
Wtryski Hannah
Parownik KME Silver
Przewody standardowo PVC
Butla 59l
Wlew standard w zdeżaku
Auto 4 cylindrowe np. Avensis , Lancer

Cena 3100zł.

Anonymous - 06-07-2012, 10:33

Witajcie
Powiem tak ja zawsze Polecam Roberta z Łasku ul. Polna woj. łódzkie dobre ceny Mogę podać nr tel przez PW forest tam zakładał ja i nigdy nie narzekałem Poleciłem jego wielu osobą i każdy zadowolony Pozdrawiam

Kamil_Ziomek - 06-07-2012, 16:15

To i ja pochwalę Stag 300 wtryski Hana 2000 ( zielone) reduktor AC01. Montowane w Multiserwis Mielec. Montaż dwa dni wszystko ładnie puszczone zero druciarstwa,ściągany kolektor, przepustnica. Autko pracuje jak na benzynie (albo lepiej- równiej, takie moje odczucie ) Butla w kole wlew w klapce cena 2850.
piotr-stihl - 06-07-2012, 22:06

Cytat:

Witajcie
Powiem tak ja zawsze Polecam Roberta z Łasku ul. Polna woj. łódzkie dobre ceny Mogę podać nr tel przez PW forest tam zakładał ja i nigdy nie narzekałem Poleciłem jego wielu osobą i każdy zadowolony Pozdrawiam

5 lat temu tam zakładałem gaz do suzuki vitary 2.0 V6 z kombinacją butli w ramie i wstawieniem małego zbiornika na benzynę [ też w ramę ] w miejsce dużego baku

przez 5 lat kilka drobnostek typu czujnik temperatury dla gazu i wymiana wlewu - pierdółki

instalacja = sekwencja BRC
tanio nie było ale przeróbka i 6 cylindrów zrobiły swoje

byłem super zadowolony z tego warsztatu

myślę że kolejny nabywca autka również

Anonymous - 06-07-2012, 22:43

piotr-stihl napisał/a:
Cytat:

Witajcie

5 lat temu tam zakładałem gaz do suzuki vitary 2.0 V6 z kombinacją butli w ramie i wstawieniem małego zbiornika na benzynę [ też w ramę ] w miejsce dużego baku

przez 5 lat kilka drobnostek typu czujnik temperatury dla gazu i wymiana wlewu - pierdółki

instalacja = sekwencja BRC
tanio nie było ale przeróbka i 6 cylindrów zrobiły swoje

Dokładnie Robert przedewszystkim montuje BRC i KME ma tańsze ale sam ich nie poleca. Do mojej sigmy polecił KME na odpowiednim parowniku za 3200. Myślę że za 6cylindrową instalacje to niezła cena
byłem super zadowolony z tego warsztatu

myślę że kolejny nabywca autka również

sniegu - 07-07-2012, 12:45

No to też pochwale swojego gazownika 98-300 dąbrowa ul Podmiejska
sterownik KME wtryski Hana nie wiem jaki kolor obsługa wtrysków do 110 kucy (mam 90) reduktor silver
jak się potem zgadaliśmy to kładł jeszcze do spydera 3.0 gt i facet wraca tylko na filtry Ja nie narzekam
aha 7 godzin roboty ładnie puszczone przewody brak serwisów co 10000 przyjeżdżasz tylko wtedy jak coś będzie nie tak gaz na wkrętkę przy wlewie paliwa cena 2400

Karwoś - 09-07-2012, 22:47

Przy tej mocy pewnie czerwone. Reduktor ok - ale trzeba uważać na puszczanie gazu podcisnieniem - skręcenie śrub mocujących naprawia tę przypadlość - można nawet nowego sprawdzić - bo nawet nowe są czasami lekko skręcone (ale z umiarem :) A KME które - G3 czy już te nowsze - NEVO??

Czy strojenie bylo podczas jazdy??

sniegu - 09-07-2012, 22:54

Karwoś napisał/a:
A KME które - G3 czy już te nowsze - NEVO??

Czy strojenie bylo podczas jazdy??

zabij mnie nie wiem mogę tylko podejrzewać ze ten nowszy bo widząc moje podejście chciał mnie mieć z głowy i stwierdził że jeździł i ustawiał i wszystko w najlepszym porządku

Karwoś - 09-07-2012, 23:00

Ja mam G3 w Suzuki sx4 i sam od prawie 2 lat go stroje bo gazownik który to robił chyba swiadomie ustawial na ubogo - chyba po to żeby do niego jeździć ciagle na strojenie :) Jak ma sie kabel to dla wszystkiego można sie podlaczyć i sprawdzić jak sie mapy pokrywają w wybranym zakresie (pewnie 2500 ustawione). Oczywiscie żeby bylo na tip top powinno sie każdy inny zakres obrotów zestroić tak samo przez korekty po obrotach + dodatkowe Stronie na AFR na największych obciążeniach - jak to sie mówi przy pelnym ogniu. Ale to to może 1% zakladów robi.
sniegu - 09-07-2012, 23:14

napisze tak latałem zrobioną przez niego a4 z 2.8 do 6 tysi nic zero problemu
ledwie co wyjechałem z zakładu to rura na trasę i bieg przy 6 tysiącach przechodził zero różnicy gościu jest konkretny tak jak Ja albo jeździ albo nie koniec. powiedziałem że może będzie przekładka silnika na 1.8 msx to stwierdził że założy właśnie chyba zielone i Je zdławi dyszą żeby niepotrzebnie kosztów Mi nie robić. zacząłem gadkę o vr-ce to miał pojęcie o tym a także o amerykańskich wersjach gala 2.8 więc trochę się musi znać na jedną turbinę kładzie gaz bez problemu o twin się nie pytałem bo vr-ka to duże plany