To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Małopolskie - Gdzie serwisowac w Krakowie?

Anonymous - 11-10-2007, 14:49

troszke moze z innej beczki
niech mi ktos powie ile powinienem zaplacic za wymiane ...
2-och tarcz hamulcowych ( przod ) i dwoch koncowek drazkow a przy okazji zbierznosc
:?: :?: :?: :?: i tak gdyby mi polecil gdzies takiego mechanika i nie drogiego
w krakowie ( roboty jest moze na pol godziny wiec nie wiem czy jest sens zawracanie glowy Leszkowi )

Anonymous - 11-10-2007, 16:24

nescik napisał/a:
troszke moze z innej beczki
niech mi ktos powie ile powinienem zaplacic za wymiane ...
2-och tarcz hamulcowych ( przod ) i dwoch koncowek drazkow a przy okazji zbieżność
:?: :?: :?: :?: i tak gdyby mi polecil gdzies takiego mechanika i nie drogiego
w krakowie ( roboty jest moze na pol godziny wiec nie wiem czy jest sens zawracanie glowy Leszkowi )

Na Zakopiańskiej jest zakład gdzie za wymianę dwóch amorków z przodu biorą 100zł więc chyba nie dużo...
A jak to robią to się okaże bo czekam na nowe zawieszenie... Ale jak tylko paczuszka przyjdzie jadę do nich. Mam nadzieję że nie spaprają sprawy.

karolgt - 11-10-2007, 16:29

odnosnie zbierznosci poszlo na PW.
Anonymous - 27-03-2008, 22:14

Polecany w temacie byl ten zakład:

"Karosaż" Mechanika Pojazdowa
30-561 Kraków, ul. Wielicka 224 b
tel. 012 6586541

Wlasnie odebralem samochod, wymiana końcówek drążków, i regeneracja 2 wachaczy + ustalenie i naprawa skrzypiącego tylnego kola (przy jezdzie po nierownościach).
Efekt:
- wymiana końcówek drążków, i regeneracja 2 wachaczy - narazie OK
- skrzypienie wystepuje nadal, wedlug mechanika wszystko tam jest OK, wiec stwierdzil ze to piszczy od hamulca recznego i trzeba sprawdzic, dodatkowo twierdził ze amortyzatory byly krzywo załozone i poprawil (one mogly skrzypiec) :shock:
-kierownica brudna i przy jezdzie na wprost odchylenie okolo 5% - 7% w prawo :x , do poprawy
-machanik nie byl w stanie uruchmic silnika, pokazywalem gdzie ma dotknac w 2 miejscach bo jest zabezpieczenie aby stacyjka dostała zasilanie, skoczylo sie na tym ze zajechal akumulator i nie moglem odpalic samochodu :x

Zdecydowanie nie polecam tego warsztatu.

karolgt - 27-03-2008, 22:22

alien_x napisał/a:
Polecany w temacie byl ten zakład:

trzeba było jechac do Leszka :) adres jest nawet przyklejony w Małopolsce.
w niedziele zawoże własnie mojego z naprawiami mniej wiecej takimi jak wymieniłes + hamulce.

Anonymous - 08-06-2008, 17:39

Poszukiwany: mechanik
Specjalizacja: bliżej nieokreślona, acz jest pewne ponure prawdopodobieństwo, że z naciskiem na silnik
Obiekt szczególnej troski: jak w profilu: Carisma 1.9 TD
Objawy "niepokojące": .. nie zapala
Historia choroby: niedawno misiu przeszedł wymianę uszczelki pod głowicą , rozrządu, miał regenerowane łożysko w turbo. Specman, "ziomal" z pobliskiego warsztatu na mojej ulicy, silnik rozkręcił na 3 tyg! Po "naprawie" było tylko gorzej: turbo(?) wydawało podejrzane świsty, misiu słabnął, koniec znacie.
Niecne insynuacje: gość coś solidnie sp..ł.
Poszukiwana lokalizacja mechanika: na linii Krowodrza - Podgórze
Istotne: chcę się dogadać ze specem, który zgodziłby się misia holować do warsztatu.
P-szę doradźcie, tym razem chcę aby trafił w solidne ręce :!: Eh, załamka :roll:

Adaho_krak - 09-06-2008, 23:44

Iftel napisał/a:
Poszukiwany: mechanik

http://www.mitsubishi-gra...pic.php?t=13221

Iftel napisał/a:
Istotne: chcę się dogadać ze specem, który zgodziłby się misia holować do warsztatu.

Myśle że się w/w mechanik wymyśli jakiś sposób dostarczenia Twojego Misia do warsztatu. A za usługi tego pana zaręczy większość z userów w Małopolsce.

Anonymous - 24-07-2008, 14:09

Leszek napewno poradzi. A teraz od niedawna ma juz kompa do diagnozowania naszych misków. Dziala super, widac wszystko jak na dloni. W mojej CJOcie wszystko ok naszczescie. Zdecydowanie polecam.

PZDR

Marcin-Krak - 24-07-2008, 17:55

Leszek ostatnio ma sporo roboty, a doba z gumy nie jest.
Więc co poniektórym radzę zachować odrobinę cierpliwości. :P

Anonymous - 24-07-2008, 18:03

Hehe, Raczej. Narzekał na zbytnio nachalnych klientów.