[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - System audio w lancerach
tokyo - 20-06-2012, 19:35
Witam wszystkich.
Aby rozebrac lancerka w srodku nie trzeba wiele- 30 - 40 min o czym przekonal sie kolega Tyku. Zlozenie trwa tyle samo, moze 10 min dluzej . Rozebranie ulatwia robote, poniewaz podpinam sie pod orginalna instalacje Mitsubishi bez przeciagania zbednych kabli do aku lub bagaznika. Instalacja jest do tego przygotowana.
Pozdrawiam
Anonymous - 21-06-2012, 04:59
tyku, a jak wygłuszenie ? wszystko ok? a wogóle to mało zdjęc dodałeś robiłeś ich chyba więcej
tyku - 21-06-2012, 09:38
mitsufranek, Wygłuszenie super , a zdjęć to wiesz, że za dużo nie robiłem . Wygłuszenia zdjęć nie mam, bo "tokyo" zabronił, żeby jego patentu ktoś nie podpatrzył.
Ważne jest, że teraz jest ciszej i muzykę pięknie słychać. Jeszcze dach trzeba zrobić, bo miękka blacha na lancerku. Kiedy robimy? Materiał jeszcze został
jaca71 - 21-06-2012, 11:08
tyku, To już wiem co w lancerach stuka Jak Japończycy zostawiają śrubokręty i noże pod wykładzina to potem musi się to telepać
tyku - 21-06-2012, 11:29
jaca71, Śrubokręty i noże się pozbierało, chciałem pokazać na tych zdjęciach jak wygląda mój lancer po rozebraniu. Japończycy to wygłuszyli drzwi folią przeźroczystą i lepikiem czarnym.
Anonymous - 21-06-2012, 13:22
tyku napisał/a: | Kiedy robimy? | możemy nawet na spocie to zrobić :P
mseq - 16-07-2012, 23:16
Hej,
Mam pytanie czy ktoś może z Was robił lub wie, że się da dorobić port USB do zestawy Rockford Fosgate ze zmienniarką 6 płyt - Lancer rocznik 2008. Proszę o porady lub namiary na miejsce gdzie coś takowego mogli by dorobić, chodzi mi o możliwość odczytu mp3 z pendriva podłączonego do USB.
Dzięki za info. pozdr
mazin - 18-11-2012, 01:28
Planującym zakup aftermarketowej nawigacji 2 DIN (lub MMCSa) i potrzebnej do montażu ramki podpowiadam - unikajcie ramki marki metra, opisywałem moje "przeboje" z nią. Polecam scosche, dawniej była droższa, potem ceny się zrównały. W 2011, kiedy wymieniałem metrę na scosche, ta druga na ebayu z przesyłką kosztowała ok. 180 zł.
Ramka oryginalna (prawdopodobnie) pojawiła się na allegro - nie jestem związany ze sprzedawcą, po prostu trafiłem na nią szukając czegoś innego. Cena atrakcyjne (mi ASO powiedziało w 2010 dwa tys. za ten kawałek plastiku, ktoś pisał w innym wątku, że jemu podano cenę 600 zł. Być może dziś kosztuje toto w ASO mniej, więc przed zakupem lepiej sprawdźcie.
Piszę o tym, bo z różnych rzeczy potrzebnych do montażu takiego systemu o ramkę właśnie było najtrudniej, może komuś pomogę. W nieoryginalnych (metra, scosche) trzeba dodatkowo przekładać kratki nawiewu z panelu radiowego, w oryginalnej są.
Jak wynika ze zdjęcia, numer części to 8002A403XA
roobku - 19-11-2012, 11:09
podobno oryginalna ramka pasuje tylko do MMCSa, innego radia 2DIN tam się nie da wsadzić, ramka jest za wąska, tak mi powiedziano w jednym z ASO, przed zakupem warto było by potwierdzić czy tak jest rzeczywiście
Trik - 19-11-2012, 16:55
roobku, IMO Wystarczy sprawdzić wielkość tego alpina, czy tam czegoś, co go pakują w promocji do Lancera, ASX i OII i bedzie wiadomo trochę więcej. Bo z tym podobno w ASO to czasami ciemna magia. Podobno tego czy tamtego "sie nie da", a potem zonki wychodzą że to banał jakiś itp.
tokyo - 21-11-2012, 00:18
Witam
Ramka ori pasuje wielkoscia do mmcsa lub ze specjalna przejsciowka do zwyklego radia 2 din.
Ramke ori mozna zalatwic w cenie ~~600, jak to napisal kolega powyzej.
Pozdrawiam
roobku - 21-11-2012, 09:01
Kolego tokyo a gdzie taką przejściówkę można kupić? jakie wg Ciebie warto zamontować radio 2din w lancerze żeby dobrze współgrało ze wzmacniaczem Rockforda, sterowaniem z kierownicy i bluetoothem?
karloscube - 21-11-2012, 18:06
czy ktoś wie jaką moc mają standardowe głośniki w lancerku 2012 ??? wydaje mi sie że mogły by być ciut mocniejsze :/
tyku - 21-11-2012, 18:41
karloscube, Do dzisiaj żałuję, że kupiłem INVITE i musiałem przerabiać całe audio na Rockford Fosgate. Może wyszło mnie taniej (dzięki guru elektroniki mitsu : "tokyo"). Teraz wiem, że jak przekręcę kluczyk, usłyszę czysty i niesamowicie głęboki dźwięk. Przy oglądaniu DVB-T wrażenia niesamowite.
Takie są głośniki :
A tu temat o głośnikach :
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=33090
karloscube - 21-11-2012, 18:54
15W no to szału z mocą nie ma :/
|
|
|