[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Wymiana piasta/lożysko przód
Hugo - 15-03-2010, 16:23
Bartek już wiem o co chodzi. Do dzisiaj pewnie myliłem piastę z flanszą, co?
[ Dodano: 15-03-2010, 16:35 ]
Dostałem odpowiedź. Łożyska z aukcji, do której link wkleiłem na poprzedniej stronie są firmy MAXGEAR, produkcji hiszpańskiej. Podobno towar godny polecenia
Bartek - 15-03-2010, 16:58
Toto z aukcji to cała piasta czyli zespół łożysk (dokładnie 2 szt. mające wspólną obudowę będącą jednocześnie bieżnią dla obu łożysk)..... Tę piastę trzeba wprasować w zwrotnicę oraz w nią wprasować element mocujący koło, tarczę hamulcową i końcówkę przegubu napędowego. Bez prasy trudny temat, ale przy odrobinie sprytu możliwy.... przerabiałem temat w MSW nie dalej jak 2 tygodnie temu....
Hugo - 15-03-2010, 19:03
Bartek napisał/a: | Toto z aukcji to cała piasta czyli zespół łożysk (dokładnie 2 szt. mające wspólną obudowę będącą jednocześnie bieżnią dla obu łożysk)..... Tę piastę trzeba wprasować w zwrotnicę oraz w nią wprasować element mocujący koło, tarczę hamulcową i końcówkę przegubu napędowego. Bez prasy trudny temat, ale przy odrobinie sprytu możliwy.... przerabiałem temat w MSW nie dalej jak 2 tygodnie temu.... | No właśnie, uświadomiłem sobie to po Twoim przedostatnim poście.
Anonymous - 15-03-2010, 21:40
Mialem ten sam probolem... wymieniłem - i bajka Wymaina piasty, łożyska, oleju, filtra i płynu hamulcowego - 820zł Pan Michalak Polecam
Rafal_Szczecin - 15-03-2010, 21:44
ja za skf'fa placilem 283zl
robertdg - 15-03-2010, 22:16
Cytat: | http://www.allegro.pl/item957283251_lozysko_kola_mitsubishi_galant_v_vi_inne.html
Jak łożyska kół to tylko SKF lub KOYO. Tyle, że te z linku to raczej nie jest SKF, bo SKF jest kilkakrotnie razy droższy. |
Wedle tego co jest pokazane na obrazku tej aukcji, to jest tam łozysko dwurzędowe z flanszą mocującą do zwrotnicy, wystarczy tylko starą piaste wyprasować ze starego łożyska, prościej jest wprasowac piaste do nowego łożyska z flanszą, nie potrzebna przy tym jest prasa, wedle instrukcji z manuala wystarczy imadło i kwał śruby z podkładkami, a tak to wygląda na obrazku z nazewnictwami uzywanymi przez fachmanów
Ja bym nie był taki pewien łożysk MAXgear - znam goscia co załozył sobie rolke napinajaca pasek osprzetu do silnika z tej firmy, rozsypala sie po 4 miesiacach
marcinzam - 15-03-2010, 22:22
jeżeli ktoś ma możliwość ściągnięcia z usa to polecam sklep www.parts.com piasta z łożyskiem na przód 80$ czyli około 240 zł za oryginał
MR455003
Hugo - 15-03-2010, 22:36
robertdg napisał/a: | Ja bym nie była taki pewien łożysk MAXgear | Ja też nie polecam
marcin_k15 - 16-03-2010, 08:39
Również nie polecam MaxGear. Wytrzymało mi 12 tys kilometrów i teraz znowu wyje.
wujas - 21-03-2010, 01:32
a ja mam taki problem ze w przeciagu dwoch tygodni dostalem jakis dziwny luz na na PP lozysku ze nawet czuc na kirownicy podczas jazdy. Odziwo nic nie wyje. boje sie jednak zeby sie nie rozpadlo bo aktualnie jestem za granica Musze kupic jakies lozysko z piasta bo nie mam tu jak wprasowac piasty. Za tydzien dojezdzaja znajomi to by mi podrzucili. Mam gala 99 avance i nie wiem jakie wymiary posiada to lozysko bo jak wczesnij czytalem w tym temacie to moga byc jakies roznice
Hugo - 21-03-2010, 11:10
Czy prawa piasta z lozyskiem kola przedniego pasuje bez problemow na lewa strone
robertdg - 21-03-2010, 11:17
Hugo, nie ma różnicy, czy prawa czy lewa, ważne jest byleby była na prżod albo tył
wujas - 22-03-2010, 21:34
kutwa znalazlem na stronei IC wlasnie lozysko KANACO H15025B
jednak raczej bez flanszy a niby na zdj jest z flansza czlowiek juz nic nie kuma!! Kupowal ktos to lozysko i moze powiedziec czy jest z flansza?? Na gwalt potrzebuje kompletne lozysko z piasta i flansza. No chyba ze do tej flanszy to nie potrzebuje na zbyt specjalistycznego sprzetu zeby to sklepac do kupy. Jak pisalem jestem za granica i nie mam zbytnio duzego pola manewru.
Bartek - 22-03-2010, 22:27
wujas, bez flanszy nie zamontujesz....ale jest dobra informacja - te łożyska dość długo wyją zanim się coś stanie. Moje w Wagonie przejechało ok 1500 km w stanie takim, że bardziej słyszałem łożysko, niż silnik a wibracje delikatnie było już czuć na podłodze . To wprawdzie żaden powód do dumy, ale sytuacja była zabawna - przed wyjazdem w góry autem jeździła tylko Agusia, wyjeżdżamy przed 4 z domu - po pierwszych 300 m pytam: "dawno wyje Ci to łożysko?" i dostaję odpowiedź: "coś wyje?".
wujas - 22-03-2010, 22:36
tylko ze moje nie wyje lecz dostalo luz ze az czuje na kierownicy. Jak podnioslem kolo to jest wyczuwalny luz we wszystkich kierunkach. Troche sie obawiam bo to dosyc szybko nastalo w przeciagu 2tyg i moze swiruje lecz jakby coraz bardziej sie poglebialo
|
|
|