To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zloty i Spoty - ZLOT 2010 - Pytania i odpowiedzi

xjacobs - 23-11-2009, 13:33

nie może, a na pewno mam rację, na początku września już ich tu nie ma, zostaje goła trawa :) Top Spin stoi 10 zł, ale wrażenia owszem - są :D
Od kiedy jest obwodnica Wyszkowa, to jeżdżę normalnie na Łomżę i Wyszków, tak jak wszyscy z tych terenów zresztą :)

Anonymous - 23-11-2009, 13:37

A skończona jest wreszcie?? Bo jak ostatnio tam jechaliśmy, to większość robót była jeszcze w trakcie i straciliśmy w korkach jakieś 2 godz. albo i lepiej.... ale jechałam tamtędy jakieś 2 lata temu....
xjacobs - 23-11-2009, 14:07

czy w całości skończona to nie pamiętam, ale przynajmniej nie ma korków przed rondem w Wyszkowie :) niecałe 3h do Wawy to teraz nie problem.
Anonymous - 23-11-2009, 14:51

Jessica__ napisał/a:
My wybieramy zazwyczaj tę drugą opcję, bo i ciekawiej i mamy pewność ominięcia korków w okolicach Wyszkowa.

o jakich korkach piszesz? na obwodnicy?

edit. zobaczylem ze dalej sa odpowiedzi :)
obwodnica jest w calosci skonczona,

koszmarek - 23-11-2009, 15:45

cns80 napisał/a:
koszmarek napisał/a:
cns80, na zlot na Karaibach mało kogo będzie stać ;)
Raczej chodziło mi o to że z pogodą może być różnie i może się skończyć tak jak w tym roku w Żywcu.

damy radę pogodzie :)

Anonymous - 23-11-2009, 23:31

koszmarek napisał/a:
cns80 napisał/a:
koszmarek napisał/a:
cns80, na zlot na Karaibach mało kogo będzie stać ;)
Raczej chodziło mi o to że z pogodą może być różnie i może się skończyć tak jak w tym roku w Żywcu.

damy radę pogodzie :)

W Żywcu miałam zaszczyt przebywać w zacnym gronie MM i zapewniam, że deszczowa pogoda w tak doborowym towarzystwie nie stanowiła żadnego problemu :D
Jeśli człowiek chce się dobrze bawić, to pogoda jest najmniejszym problemem :wink:
:P

mabda - 24-11-2009, 09:54

jessi - zgadzam sie! pogoda przeszkadza jedynie w cykaniu fotek i kreceniu fimow ze wzgledu na kropelki na obiektywie. bo pod parasolka to za wygodnie nie jest :P
Morfi - 26-11-2009, 08:59

No juz jest zapisanych ponad 200 osób :D
bluecats - 26-11-2009, 09:19

ja już wam zazdroszczę!
w tym roku byliśmy pierwszy raz, było super!

jednak na następny zlot uda nam się pewnie za dwa lata pojechać - ale już w powiększonym składzie ;-)

Lestat - 04-01-2010, 14:29

A ktos probowal kiedys trase przez Łódź, Łowicz itd?
JCH - 04-01-2010, 16:14

ulrik napisał/a:
Jechałem tego lata (tzn. już ubiegłego ;) ) na Mazury. Łowicza nie pamiętam (być może zaspany byłem ;) ) potem Sochaczew, Płońsk... W Płońsku jak wyskoczyłem na DK-7 (bo taki wybrałem wariant aby jechać przez Olsztyn) to się zaczęła rzeź! Mława, Nidzica, Olsztynek, Olsztyn, Mrągowo, Ryn, Giżycko. Normalka - nic szczególnego.
Anonymous - 04-01-2010, 20:16

JCH napisał/a:
ulrik napisał/a:
Jechałem tego lata (tzn. już ubiegłego ;) ) na Mazury. Łowicza nie pamiętam (być może zaspany byłem ;) ) potem Sochaczew, Płońsk... W Płońsku jak wyskoczyłem na DK-7 (bo taki wybrałem wariant aby jechać przez Olsztyn) to się zaczęła rzeź! Mława, Nidzica, Olsztynek, Olsztyn, Mrągowo, Ryn, Giżycko. Normalka - nic szczególnego.

Popieram JCH, też raz próbowaliśmy, ale rzeczywiście ciasno, ciężarówki spowalniają w dużym stopniu a możliwości bezpiecznego wyprzedzania praktycznie nie ma, więc droga zajęła nam zdecydowanie więcej czasu niż ta wspominana wcześniej.
Zdecydowanie bardziej polecam jednak trasę na Wawkę a później na Łomżę przez Wyszków i dalej już na Pisz, Orzysz, Giżycko i Wilkasy :)

xjacobs - 05-01-2010, 00:22

Nikt z mazur (jesli nie musi) nie jezdzi przez ryn, mrągowo itd... tragedia - zakręty, stosunkowo wąska droga doprowadzają do szału :D

poza tym jadąc na mrągowo o dwupasmówce mozna zapomniec... tiry i tiry, neverending story :(
a na pisz? od warszawy po ostrów dwupasmóweczka, tnie się aż miło :D
ekipa warszawska wracając w grudniu z wilkas niezle się wkopała - jechali tutaj przez mrągowo (jak dla mnie bezsens, szczególnie o tej porze roku)...
kazałem wracać przez łomżę, żeby wyskoczyli na ekspresowke i cieli szybciutko na wawe, to pomylili zjazdy w łomży i pojechali po czesci droga, ktora przyjechali... tragedia panowie i panie :D

[ Dodano: 05-01-2010, 00:26 ]
Jessica__ napisał/a:

Zdecydowanie bardziej polecam jednak trasę na Wawkę a później na Łomżę przez Wyszków i dalej już na Pisz, Orzysz, Giżycko i Wilkasy :) [/color]

jak ktoś bedzie mial czas, to moge pokierować tak, zeby ominac gizycko, ale jechac przez orzysz - droga zdecydowanie rekreacyjna, spokojna, wąską, kręta - ale mozna widoczki podziwiać, czlowiek od razu sie uspokaja :) krotsza, ale czasowo nie wiem czy nie dluzsza :D

cns80 - 05-01-2010, 08:51

xjacobs napisał/a:
kazałem wracać przez łomżę, żeby wyskoczyli na ekspresowke i cieli szybciutko na wawe, to pomylili zjazdy w łomży i pojechali po czesci droga, ktora przyjechali... tragedia panowie i panie :D
Pierwsze rondo w Łomży ma drogowskaz na Warszawę i tam pewnie zrobili błąd, bo to trasa przez Ostrołękę :) Wszyscy się nabierają :D
Jak dla mnie to teraz trasa przez Ostrów-Łomżę-Pisz jest lepsza, ale przez Ostrołękę-Rozogi-Mrągowo jest bardziej malownicza :)

koszmarek - 05-01-2010, 10:56

Ja sprostuję, jechał Piwor jako pierwszy ;)