[97-04]Galant EAxA/W - Kamera cofania gdzie zamontować?
fergul11 - 03-01-2012, 18:06
milo model kamerki masz ten co ja ,pusc jesli mozesz zdjecie w wiekszym zblizeniu jak zamocowales podstawe kam. do tej zaslepki(to ze na przylepiec to wiem) , chodzi mi o jej kat i wyglad po zamknieciu bagaznika (w zaslepce jest taka bruzda na palce, ktora plaszczyzne wykorzystales) . Ja mam wrazenie ze moja wystaje wiecej i bardzo rzuca sie w oczy
milo - 03-01-2012, 18:31
fergul11 napisał/a: | milo model kamerki masz ten co ja ,pusc jesli mozesz zdjecie w wiekszym zblizeniu jak zamocowales podstawe kam. |
Ok jutro zrobie fotki
ALEX-77 - 30-05-2013, 17:44
I jak z tymi zdjęciami ? wiem że minął rok ,ale właśnie kupiłem taką samą kamerkę i czekam na przesyłkę,chciałbym zobaczyć jak to u ciebie wygląda ,usunąłeś tą zaślepkę ? czy przykleiłeś do niej ?wrzuć jakieś foto.
milo - 30-05-2013, 18:25
Zapomniałem.... ale wrzucam fotki od dołu zrobione żeby lepiej widzieć mocowanie
.
fergul11 - 31-05-2013, 00:37
To dopiero rok minął , a mam wrażenie że wieki ?
Mam podobnie zamocowaną, wystaje jedynie fragment soczewki .Walczyłem trochę z ustawieniem pola widzenia , bo zależało żonie by widzieć krawędź zderzaka .
Zaślepka docięta do konturu obiektywu
Sanyo - 31-05-2013, 18:12
Ja z kolei kupiłem kamerkę wbudowaną w ramkę rejestracji i sprawuje się super . Bez problemu można regulować, posiada diody na podczerwień także w nocy też spełnia swoje zadanie
ALEX-77 - 03-06-2013, 15:47
No moja kamerka dotarła ,ale widzę na zdjęciach że zaślepkę usunąłeś i trochę rzezby w listwie było,niech tylko przestanie padać to też idę się bawić
Owczar - 15-10-2013, 12:01
W weekend się nudziłem i postanowiłem zmienić obiektyw w kamerce. Było troszkę rzeźby, ale efekty zadowalające.
Mam teraz dużo większe pole widzenia. Wyjeżdżając zza innego samochodu widzę idących z daleka pieszych i nadjeżdżające samochody. Zdjęcie jest niewyraźne, ale widoczność między skrajnymi punktami po lewej i prawej to około 30-40m. No i widzę praktycznie cały zderzak. Na skraju widać już zaokrąglenia. Kamerka praktycznie niewidoczna, wystaje minimalnie spod listwy. Tym razem w klapie po kolizji został zrobiony idealny okrągły otwór
nerus - 15-10-2013, 14:51
Owczar, widoczek zacny
ja u siebie mam instalkę pociągniętą pod kamerkę(kamerka tak długo leżała,aż doczekała się montażu w wozidle brata)
ale chodzi mi cały czas po głowie montaż kilku kamerek usb,mógłbym wtedy dodatkowo zamontować na bokach zderzaka-widok byłby przy wyjeździe tyłem z ciasnych miejscówek
drugi plus to taki,że kilka kamerek więcej w odpowiednich miejscach i mam monitoring całego autka
Juiceman - 03-12-2019, 07:30
Hejka
Ktoś podrzucić mały update jak poinstalowaliście kamerki? stare fotki nie banglają
Ajron - 03-12-2019, 16:47
Jeśli ma to podziałać motywująco, to przyłączam się do prośby, najlepiej step-by-step
przemek1602 - 03-12-2019, 21:50
Ciągniesz kabel obrazu do przodu, reszte podpinasz pod przewód wstecznego. Nic trudnego nie ma, zdjęcia chyba też nie będą potrzebne.
jacek11 - 03-12-2019, 22:14
Zdaje się, że chodzi o sposób, i miejsce montażu samej kamery
milo - 03-12-2019, 22:33
Miedzy swiatłami podswietlenia tablicy wycina sie kawałek plastiku blendy po kilku latach przestały swiecic diody IR kamera jak na mocowanie tasmy obustronnej mocno trzyma nawet po upływie kilku lat
Gdzies miałem fotki ale moge zrobic nowe to puszcze na forum
przemek1602 - 03-12-2019, 23:31
Swoją mam wkręconą na małego wkręcika na załamaniu w miejscu gdzie chwyta się klape
|
|
|