Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] Olej silnikowy do Carismy GDI
mlun - 17-12-2006, 19:30
Jak bierze olej to raczje wina w czymś innym tkwi.
luk_szc - 18-12-2006, 00:38
Pitbull71 napisał/a: | No a u mnie taki obiaw. Pod maska stuka jak w diselu co sie dziala na bank popychacze. No to chyc wymiana popychaczy obiwa nie zanikl!! I jest to doslownie klekotanie jak w sarym mercedesie. A cykanie to mam zawsze jak przekrece kluczyc w stacyjce bez odpalania jak odpale to przestaje cykac. |
A na jakie popychacze wymieniłeś tj. oryginalne czy zamienniki ???
Zamienniki wytrzymują nie zbyt długo
Juiceman - 18-12-2006, 07:05
No zamienniki jednak orginaly to 213zl za sztuke razy 16 sztuk. Zdecydowanie za duzo jak na moja kieszen. Narazie serwis powiedzial ze kazde GDI tak stuka to myslalem ze mnie trafi specjalnie pojechalem do nich z Tanpitem za co mu dziekuje. I o dziwo mechanik z serwisu zachowal sie bardzo fajnie powiedzial ze wymieni wtryski i nic nie bede musial doplacac. Tylko jak na moje oko wtrysk ma tu GOWNO do chalasowania. Wtrysk cyka, a nie klekocze jak disel!! No ale widac mechanik wie lepiej w koncu jego czas. Sprawdzi to moze pozniej racje mi przyzna albo ja jemu W nowym roku autko mu znowu oddaje zobaczymy co wymodzi...
A osobiscie nie mam pojecia co to klekocze w nim
luk_szc - 18-12-2006, 08:45
Ja znalazłem popychacze za niecałe 170,- ori azamienniki po 40,- a i tak się mocno zastanawiam czy wsadzić ori .
Olej nie ma za bardzo już wpływu na stukanie a raczej poziom rozgrzania - tu już mam zupełni odwrotnie niż powinno być jak zimny to mniej klepie a po rozgrzaniu stuka żwawiej
Juiceman - 18-12-2006, 16:44
No ja popychacze mialem za 47zl.
Brikston - 18-12-2006, 17:37
Pitbull71 napisał/a: | No ja popychacze mialem za 47zl. |
Stukaly po wymianie
Juiceman - 18-12-2006, 20:23
No czytaj uwaznie wszystko masz napisanie Oczywiscie ze stuka cos nadal ; / Tylko nikt nie wie co !?
Brikston - 18-12-2006, 20:35
Pitbull71 napisał/a: | No czytaj uwaznie wszystko masz napisanie |
Chwila slabosci
luk_szc - 18-12-2006, 22:33
Oftopiczymy , że .....
Pitbull71 napisał/a: | No czytaj uwaznie wszystko masz napisanie Oczywiscie ze stuka cos nadal ; / Tylko nikt nie wie co !? |
Pewnie nadal to samo ,
jak sobie wymieniałem na sztuki tj. znalazłem dwa miękkie popychacze na nie ori i stukały badziej niż te nowe - to je z powrotem wymieniłem na dwa nowe ori . Był spokój lecz jakieś inne zaczęły stukać - tak więc komplet do wymiany
Brikston - 19-12-2006, 14:08
luk_szc napisał/a: | znalazłem dwa miękkie popychacze na nie ori i stukały badziej niż te nowe - to je z powrotem wymieniłem na dwa nowe ori |
glupi nie jestem ale nie czaje
luk_szc - 19-12-2006, 14:35
Oj -- znalazłem i zamieniłem na nie oryginalne - zbrakło słówka .
Juiceman - 19-12-2006, 20:43
Ja rozumiem stukaly. Ale to stuka jak ehmm stary dislowski mercedes. To nawet nie stuka to klekocze; /
luk_szc - 19-12-2006, 23:37
U mnie też nie ma klikania jak napisali w serwisówce - że tak może być w tym silniku- to stuka czystym stukaniem (choć nie zawsze - zależy jak odpali ) No ale do starego Diesla Merca mu daleko - tylko co po niektórzy się oglądają Jak zalałem TWS-em to stuka o innych porach niż przy TXT - to też dziwne - może się inaczej napełniają i opróżniają .
Anonymous - 23-12-2006, 14:10
luk_szc napisał/a: | Oj -- znalazłem i zamieniłem na nie oryginalne - zbrakło słówka . |
Trochę jest roboty i rozkręcania żeby się dostać do samoregulatorów zaworów, ile razy rozbierałeś silnik ? Jak nie zmieniłeś uszczelniaczy i uszczelek to pewnie za chwile jeszcze będzie olej się lał z silnika
luk_szc - 23-12-2006, 15:00
Wystarczy tylko odkręcić dekiel zaworowy - nie trzeba rozbierać góry głowicy aby je wymienić ! Także roboty nie tyle co by się wydawało Uszczelke pod dekiel i kolektor zakładałem nowe
|
|
|