To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Black DEVIL...

Owczar - 13-03-2011, 17:13

2-3 obroty może, praktycznie na dotyk.
Owczar - 19-03-2011, 22:03

Dzisiaj wrzuciłem letnie koła. Niestety nie mam jeszcze nowych dekielków, a auto jest strasznie brudne, więc zdjęć nie będzie :P
Andrew - 19-03-2011, 22:06

To zmieniłeś mini kółka :wink:
Owczar - 20-03-2011, 10:38

Jakie mini kółka ;P Pełnowartościowe koła :) Z maskownicami na śrubach wygląda dużo lepiej, tylko maskownica na śrubie zabezpieczającej troszkę bardziej wystaje.

Niestety nie mogę zlokalizować stuków z przodu. Objawiają się gdy karoseria wpadnie już w drgania. Przy pojedynczych dziurach nic nie słychać. Muszę sprawdzić, czy podczas hamowania też będzie słychać, bo zaciski mają lekki luz.

Uszczelka pod głowicą i zachowuje się jak dziewica.. Chciałaby już puścić, ale jeszcze się powstrzymuje. Nawet przy dużych obciążeniach nie wywala płynu. Bąbelkuje sobie do zbiorniczka.

Na szczęście mam już nową oryginalną uszczelkę i szpilki dzięki fj_mike :) Michał kolejny raz wielkie dzięki za pomoc :) Jak teraz to poskręcam to nie ma siły żeby puściło ;)

luckyluck - 20-03-2011, 10:58

Owczar napisał/a:

Uszczelka pod głowicą i zachowuje się jak dziewica.. Chciałaby już puścić, ale jeszcze się powstrzymuje.

Widzisz jaka porządna uszczelczyna? :biggrin:

robertdg - 20-03-2011, 11:03

Owczar poskładaj te głowice na hermetyk i będziesz miał Święty spokój dopóki się korba nie wystawi bokiem silnika :P
deejay - 20-03-2011, 11:17

Ostatnio miałem przyjemość naprawiac takiego diselka :) , powiem wam że naprawdę sympatycznie ten motorek pracuje :wink: Niby 90 kucy , ale przyjemnie to jedzie i pozytywnie mnie zaskoczył , bo wczesniej nie miałem z tym diselkiem doczynienia , bo wiadomo jezdzi tego niewiele , a to dlatego maja złe opinie z którymi się nie zgadzam :) Chętnie kupiłbym sobie drugiego EA w diselku na odpicowanie :mrgreen:
Owczar - 20-03-2011, 11:46

Ja tam na niego nie narzekam :) Mógłby tylko palić trochę mniej. Jego największa wada, to że nie nadaje się do mojego stylu jazdy ;)

Jeśli chodzi o te 90KM, to w trasie daje radę jak beznyna 2.0 na LPG, więc przywoicie :) Kusi mnie przekładka z VR-4, ale szkoda mi ładować tyle kasy w auto. Mam zamiar nim jeszcze pojeździć ze 2 lata, a potem to pewnie będzie BMW, bo z rodziny mitsubishi nie widzę następcy. W wakacje jak starczy czasu to coś pomyślę nad modyfikacjami Sharka :)

deejay - 20-03-2011, 11:50

Owczar napisał/a:
Mam zamiar nim jeszcze pojeździć ze 2 lata, a potem to pewnie będzie BMW

BMW :?

Owczar - 20-03-2011, 12:18

No jeszcze nie zdecydowałem. Ogólnie to musi być auto AWD lub RWD. Raczej limuzyna niż sportowy przecinak :) Jeśli AWD to może Audi... Chociaż teraz to takie gdybanie. Odnośnie BMW to nie patrze na opinie i stereotypy. Te auta po prostu rewelacyjnie jeżdżą, mają wysoką jakość wykonania i są trwałe. Jeśli wcześniej kupię motocykl, to galant zostanie dłużej, na dożywocie :P czyli pewnie ze 3 lata :) Bo potem to już koszty napraw mogą przewyższać jego wartość.
jacekxx - 20-03-2011, 12:27

Motocykl??????? A jaki typ motocykli Ci odpowiada?
Owczar - 20-03-2011, 12:34

Jedyny słuszny to GSX-R K1 600. Ale ciągle coś ważniejszego mam na głowie. Muszę myśleć o jakimś mieszkaniu, bo nie będę wynajmował całe życie. Poza tym, co bym chciał, muszę myśleć o tych ważniejszych rzeczach :)
marexi - 20-03-2011, 12:38

w ogole sie nie dziwie ze coraz wiecej osob odchodzi od mitsubishi...
Niestety ale nasz ukochany koncern nie popisal sie w latach 2002-2008 i poza coltami to nic sie nie podobalo mi, ani ten lancer co wygladal jak trumnowoz, ani nowy galant, no moze eclipsa fajna ale tak to nic a konurencja tak poszla do gory, ze dzis audi a6 2005r kosztuje 80tys zl a mitusbishi nowe za tyle kupujesz i nie z takim wyposazeniem... ale to juz w ogole inna kwestia, do dzialu GALANT I CO DALEJ?

Andrew - 20-03-2011, 12:40

Owczar napisał/a:
Niestety nie mogę zlokalizować stuków z przodu.
Może drążek kierowniczy...
Owczar napisał/a:
potem to pewnie będzie BMW

deejay napisał/a:
BMW :?
:?
jacekxx - 20-03-2011, 12:46

Czy to suzuki będzie Twoim pierwszym motocyklem?