To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Black DEVIL...

Owczar - 20-03-2011, 13:05

No właśnie... Wiele osób pierwszego Galanta zamienia na Avance, a potem co? Nie ma już godnego następcy, a ja Galanta na Galanta nie zamienię, bo lubię coś nowego i innego.

Drążki sprawdziłem. Są całe. Zresztą rok temu wymieniałem. Ale na jednej z końcówek yamato guma już parcieje :/

To suzuki to byłby pierwszy prawdziwy motocykl. Tak, wiem, że to nie jest egzemplarz na pierwsze moto, ale jestem świadom tego :) uważam, że jak podejdę z rozsądkiem to i na tym udoskonale technikę jazdy. Tomek Kulik mi wbił do głowy zasady, a teraz trzeba zacząć je stosować w praktyce :) Bo na egzaminie na prawo jazdy to sprawdzają tylko czy potrafisz poruszać się z przepisami, a to jak obsługujesz motocykl ich nie interesuje.

Wszyc - 20-03-2011, 15:08

Ja wiedziałem że z czasem Owczar zmieni auto na jedno z tych co wymienił :P To było do przewidzenie po stylu w jakim utrzymanego miśka ma czyli w stylu typowo europejskiej limuzyny to teraz popatrzcie na to od tej strony i spróbujcie naleźć coś ze stajni Mitsu co odpowiada tym wymaganiom.... Diamante i nowy Galant jest limuzyną ale typowo amerykańską wielką i napompowaną a to całkiem inny styl :P
fj_mike - 20-03-2011, 16:11

Owczar napisał/a:
Na szczęście mam już nową oryginalną uszczelkę i szpilki dzięki fj_mike :)

Nie ma za co ;)
Owczar napisał/a:
No właśnie... Wiele osób pierwszego Galanta zamienia na Avance, a potem co? Nie ma już godnego następcy, a ja Galanta na Galanta nie zamienię, bo lubię coś nowego i innego.

Niestety nie ma. Po Galancie widziałbym BMW 5 z jakąś fałką pod maską w benzynie, Audi A6 też benzyna lub Volvo :D (Wszycu nie lubu Volvo :P ). Nie wykluczam nowego Galanta DJ 3.8V6 ale trochę jest zabawy z importem i przystosowaniem do EU.

costa brawa - 20-03-2011, 19:28

tak jak piszecie po galancie bardzo nie ma nastepcy , ja widze tylko Volvo albo z niemcow jakies Audi ale tylko z konkret motorem po maska i AWD
Galant DJ to moim zdaniem niewypal - paskuda (choc tragedi nie ma w porownaniu z niektorymi autami) mocny silnik na "+" ale FDW na wielki "-" przy takiej mocy

Owczar - 20-03-2011, 22:44

Widzę więc, że pomimo niechęci do niemieckich aut, większość się zgadza, że niemiec to jedyny godny następca Galanta :)

Dzisiaj umyłem jednak Galanta, bo już patrzeć nie mogłem. Przy okazji małe odkurzanie.

Stwierdzam, że dywaniki z biedronki są do bani. Ten od kierowcy pękł :/

Sprawdziłem też na ilę mogę dać w palnik żeby nie wywaliło płynu. Po przekroczeniu pewnej prędkości niestety wywala.

robertdg - 20-03-2011, 23:01

Owczar napisał/a:
niemiec to jedyny godny następca Galanta
A co z Fordem Mustangiem :?: :D
fj_mike - 20-03-2011, 23:05

robertdg napisał/a:
A co z Fordem Mustangiem :?: :D

Nic z tego nie będzie. Nie ma silnika diesla :D :D :D

Anonymous - 20-03-2011, 23:11

fj_mike napisał/a:
Nic z tego nie będzie. Nie ma silnika diesla :D :D :D

oj tam oj tam :P jak do 3kGT można włożyć 1,9TDi to z amerykańskiego konika też można zrobić traktor :D :D

Wszyc - 20-03-2011, 23:16

to może swap do Galanta na jakiś większy silnik proponuje Cumminsa 5.9L :P ma potencjał o ile EA się nie złamie pod ciężarem :D no i tylny napęd by był tak jak chciałeś :D
Owczar - 20-03-2011, 23:44

Cytat:
A co z Fordem Mustangiem

No tak, to coś z pazurem :D

fj_mike napisał/a:
Nic z tego nie będzie. Nie ma silnika diesla

Nigdy więcej diesla :P

Wszyc napisał/a:
to może swap do Galanta na jakiś większy silnik proponuje Cumminsa 5.9L ma potencjał o ile EA się nie złamie pod ciężarem no i tylny napęd by był tak jak chciałeś

Ja myślę, że starczyłby póki co 2,5V6 :)

Tak w ogólę to muszę założyć filtr paliwa do webasta, bo do pompki wpadł jakiś syf i godzinę dziś ją przedmuchiwałem. Pomógł dopiero kompresor i impulsowe podawania napięca..
Zdiagnozowałem też stuki. Prawdopodobnie zaciski. Tylko teraz jak zrobić, żeby nie stukały. Myślicie, że wymiana gumek na prowadnicach pomoże?

Krzyzak - 21-03-2011, 06:42

Owczar napisał/a:
niemiec to jedyny godny następca Galanta

a mi się podobają subaru - forestery konkretnie
z niemieckich jedynie bmw, ew. mercedes

Hugo - 21-03-2011, 08:28

Owczar napisał/a:
Zdiagnozowałem też stuki. Prawdopodobnie zaciski. Tylko teraz jak zrobić, żeby nie stukały. Myślicie, że wymiana gumek na prowadnicach pomoże?
Wymień gumki na górnych prowadnicach i blaszki pod klockami. Stuki ustaną.
robertdg - 21-03-2011, 11:11

Owczar napisał/a:
Zespawać na sztywno i po kłopocie :P
Owczar - 21-03-2011, 11:31

robertdg napisał/a:
Zespawać na sztywno i po kłopocie :P

Albo jeździć z lewą nogą na hamulcu :D

luckyluck - 22-03-2011, 10:31

Krzyzak napisał/a:

a mi się podobają subaru - forestery konkretnie

To podoba nam się to samo. :) Jeśli zmieniałbym Gala na coś "podobne" gabarytowo, to byłby to właśnie Forester. Taki 2.5XT byłby w sam raz.
Jednak w mojej głowie dojrzewa cały czas myśl o zamianie na coś większego, czym można byłoby w teren wjechać lub przez Pilicę przejechać, jakby kiedyś był korek na moście... :twisted: I tutaj są tylko dwa godne auta. Pajero i Patrol z przewagą Patrola dzięki lepszym właściwościom przeprawowym. 8)