Nasze Miśki - Black DEVIL...
Owczar - 20-03-2011, 13:05
No właśnie... Wiele osób pierwszego Galanta zamienia na Avance, a potem co? Nie ma już godnego następcy, a ja Galanta na Galanta nie zamienię, bo lubię coś nowego i innego.
Drążki sprawdziłem. Są całe. Zresztą rok temu wymieniałem. Ale na jednej z końcówek yamato guma już parcieje :/
To suzuki to byłby pierwszy prawdziwy motocykl. Tak, wiem, że to nie jest egzemplarz na pierwsze moto, ale jestem świadom tego uważam, że jak podejdę z rozsądkiem to i na tym udoskonale technikę jazdy. Tomek Kulik mi wbił do głowy zasady, a teraz trzeba zacząć je stosować w praktyce Bo na egzaminie na prawo jazdy to sprawdzają tylko czy potrafisz poruszać się z przepisami, a to jak obsługujesz motocykl ich nie interesuje.
Wszyc - 20-03-2011, 15:08
Ja wiedziałem że z czasem Owczar zmieni auto na jedno z tych co wymienił To było do przewidzenie po stylu w jakim utrzymanego miśka ma czyli w stylu typowo europejskiej limuzyny to teraz popatrzcie na to od tej strony i spróbujcie naleźć coś ze stajni Mitsu co odpowiada tym wymaganiom.... Diamante i nowy Galant jest limuzyną ale typowo amerykańską wielką i napompowaną a to całkiem inny styl
fj_mike - 20-03-2011, 16:11
| Owczar napisał/a: | Na szczęście mam już nową oryginalną uszczelkę i szpilki dzięki fj_mike |
Nie ma za co
| Owczar napisał/a: | | No właśnie... Wiele osób pierwszego Galanta zamienia na Avance, a potem co? Nie ma już godnego następcy, a ja Galanta na Galanta nie zamienię, bo lubię coś nowego i innego. |
Niestety nie ma. Po Galancie widziałbym BMW 5 z jakąś fałką pod maską w benzynie, Audi A6 też benzyna lub Volvo (Wszycu nie lubu Volvo ). Nie wykluczam nowego Galanta DJ 3.8V6 ale trochę jest zabawy z importem i przystosowaniem do EU.
costa brawa - 20-03-2011, 19:28
tak jak piszecie po galancie bardzo nie ma nastepcy , ja widze tylko Volvo albo z niemcow jakies Audi ale tylko z konkret motorem po maska i AWD
Galant DJ to moim zdaniem niewypal - paskuda (choc tragedi nie ma w porownaniu z niektorymi autami) mocny silnik na "+" ale FDW na wielki "-" przy takiej mocy
Owczar - 20-03-2011, 22:44
Widzę więc, że pomimo niechęci do niemieckich aut, większość się zgadza, że niemiec to jedyny godny następca Galanta
Dzisiaj umyłem jednak Galanta, bo już patrzeć nie mogłem. Przy okazji małe odkurzanie.
Stwierdzam, że dywaniki z biedronki są do bani. Ten od kierowcy pękł :/
Sprawdziłem też na ilę mogę dać w palnik żeby nie wywaliło płynu. Po przekroczeniu pewnej prędkości niestety wywala.
robertdg - 20-03-2011, 23:01
| Owczar napisał/a: | | niemiec to jedyny godny następca Galanta | A co z Fordem Mustangiem
fj_mike - 20-03-2011, 23:05
| robertdg napisał/a: | A co z Fordem Mustangiem |
Nic z tego nie będzie. Nie ma silnika diesla
Anonymous - 20-03-2011, 23:11
| fj_mike napisał/a: | Nic z tego nie będzie. Nie ma silnika diesla |
oj tam oj tam jak do 3kGT można włożyć 1,9TDi to z amerykańskiego konika też można zrobić traktor
Wszyc - 20-03-2011, 23:16
to może swap do Galanta na jakiś większy silnik proponuje Cumminsa 5.9L ma potencjał o ile EA się nie złamie pod ciężarem no i tylny napęd by był tak jak chciałeś
Owczar - 20-03-2011, 23:44
| Cytat: | | A co z Fordem Mustangiem |
No tak, to coś z pazurem
| fj_mike napisał/a: | | Nic z tego nie będzie. Nie ma silnika diesla |
Nigdy więcej diesla
| Wszyc napisał/a: | | to może swap do Galanta na jakiś większy silnik proponuje Cumminsa 5.9L ma potencjał o ile EA się nie złamie pod ciężarem no i tylny napęd by był tak jak chciałeś |
Ja myślę, że starczyłby póki co 2,5V6
Tak w ogólę to muszę założyć filtr paliwa do webasta, bo do pompki wpadł jakiś syf i godzinę dziś ją przedmuchiwałem. Pomógł dopiero kompresor i impulsowe podawania napięca..
Zdiagnozowałem też stuki. Prawdopodobnie zaciski. Tylko teraz jak zrobić, żeby nie stukały. Myślicie, że wymiana gumek na prowadnicach pomoże?
Krzyzak - 21-03-2011, 06:42
| Owczar napisał/a: | | niemiec to jedyny godny następca Galanta |
a mi się podobają subaru - forestery konkretnie
z niemieckich jedynie bmw, ew. mercedes
Hugo - 21-03-2011, 08:28
| Owczar napisał/a: | | Zdiagnozowałem też stuki. Prawdopodobnie zaciski. Tylko teraz jak zrobić, żeby nie stukały. Myślicie, że wymiana gumek na prowadnicach pomoże? | Wymień gumki na górnych prowadnicach i blaszki pod klockami. Stuki ustaną.
robertdg - 21-03-2011, 11:11
| Owczar napisał/a: | | Zdiagnozowałem też stuki. Prawdopodobnie zaciski. Tylko teraz jak zrobić, żeby nie stukały. Myślicie, że wymiana gumek na prowadnicach pomoże? | Zespawać na sztywno i po kłopocie
Owczar - 21-03-2011, 11:31
| robertdg napisał/a: | Zespawać na sztywno i po kłopocie |
Albo jeździć z lewą nogą na hamulcu
luckyluck - 22-03-2011, 10:31
| Krzyzak napisał/a: |
a mi się podobają subaru - forestery konkretnie |
To podoba nam się to samo. Jeśli zmieniałbym Gala na coś "podobne" gabarytowo, to byłby to właśnie Forester. Taki 2.5XT byłby w sam raz.
Jednak w mojej głowie dojrzewa cały czas myśl o zamianie na coś większego, czym można byłoby w teren wjechać lub przez Pilicę przejechać, jakby kiedyś był korek na moście... I tutaj są tylko dwa godne auta. Pajero i Patrol z przewagą Patrola dzięki lepszym właściwościom przeprawowym.
|
|
|