Nasze Miśki - Black DEVIL...
Owczar - 25-03-2011, 09:43
Owczar napisał/a: | Diesel Panie, diesel |
Diesel jak diesel Przedlift po prostu
Hugo - 25-03-2011, 11:04
Kapselek ładnie wygląda na feldze.
Owczar - 14-04-2011, 00:42
Dawno tutaj nie zaglądałem
Od ujawnienia awarii uszczelki sporo już minęło, ale nie miałem czasu jej naprawić. Jeżdżę głównie po mieście i dolewam płyn. W trasie nie przekraczam 130km/h i też jest ok. Silnik pali na dotyk, równo pracuje, spala nawet jakby mniej i wychodzi na to, że przedmuch mu służy
A poza tym czekam na części od Japaneze. Niestety tym razem się zawiodłem. Części zamówiłem 2 tygodnie temu, przelew zrobiłem tydzień temu. Części miały być wysłane niby w czwartek. Wczoraj zadzwoniłem, miał przesłać mail po sprawdzeniu co z paczką. Oczywiście nie przysłał. Dzisiaj zadzwoniłem i powiedział, że nie zeskanowano listu przewozowego czy coś takiego i paczka wróciła i dzisiaj ją nadaje drugi raz. Według mnie to ściema. Miałem teraz 2 wolne dni i chciałem chociaż zrobić zaciski, ale części nie doszły...
Krzyzak - 14-04-2011, 06:51
do Marka trzeba się przyzwyczaić - mi też obiecał maila w piątek, ale nie wysłał
jakoś nie potrafię się na niego gniewać - mimo, że wiem, że często nie wyśle gratów pomimo obietnic...
ale wczoraj dostałem powiadomienie z UPS, że coś do mnie jedzie - 15 kg różnych gratów do rekina...
robertdg - 14-04-2011, 07:53
Owczar, bylebys sobie szkód nie narobił z tym przedmuchem, kuzyn mi opowiadał jak taki koles od niego z pracy tez jeździł sobie z przedmuchem w swoim TDI bo jak spokojnie jeździł to było OK, po czym nie dało się juz nawet odpalić auta, bo taki był rumor, okazało się po ściągnięciu głowicy, że blok w zasadzie powinien iść na złom, strach się bac jak słyszałem co zrobili z tym silnikiem, po czym pchneli auto w inne ręce, współczuje przyszłemu włascicielowi.
Owczar - 14-04-2011, 09:58
Krzyzak, ja wiem i przywykłem, dlatego dzownię. Zamawiam części dużo wcześniej, ale wystarczyło powiedzieć, że nie wysłał...
robertdg, pierwszym razem też miałem takie obawy, ale po zdjęciu głowicy nawet nie mogłem po uszczelce zlokalizować miejsca przedmuchu...
Andrew - 14-04-2011, 20:09
Owczar ja amory do gala i tarcze do colta zamówiłem u niego w poniedziałek i czekam. Tylko dostałem wczoraj mail, żeby VIN colta podać, dziś że jest nieprawidłowy więc myślę, że w następnym tygodniu może dostanę. Warto jednak czekać, bo części są tanie
Owczar - 14-04-2011, 22:00
Ja kupuje głównie takie, których w innych miejscach dostać nie mogę...
Andrew - 14-04-2011, 22:03
A ja amory zamówiłem dlatego, bo miał dobre i tanie
Andrew - 15-04-2011, 21:30
Owczar do mnie wiadomość z UPS od Malika przyszła
Owczar - 15-04-2011, 22:35
Do mnie w końcu też, ale nie wiem kiedy teraz będę miał czas :/
Andrew - 20-04-2011, 16:40
Dotarła do mnie paczka od Malika, no i brak jednej tarczy hamulcowej, a już myślałem, że sobie jutro wymienię w colcie
Kiedy robisz uszczelkę
Owczar - 20-04-2011, 17:15
Ja jeszcze nie sprawdzalem swojej paczki od Japaneze, ale u niego zamawialem tylko dodatki. uszczelke pod glowice i szpilki mam oryginalne
Nie pisalem na forum, bo sam nie wiem co o tym myslec, ale z autem stalo sie cos dziwnego... Tzn przestal puszczac kompresje w uklad chlodzenia. W uklad smarowania tez nie puszcza... Po ostatniej jezdzie po miescie przewody od chlodnicy byly calkiem miekkie. Nastepnego dnia to samo. Nie wiem jakim cudem tak sie stalo. Ostatnio po trasie z predkosciami do 140 km/h. Glownie 130 w obawie przed wywaleniem plynu, po zatrzymaniu przewody byly twarde, ale kompresja nie uciekala. Wczesniej juz zaczynalo wywalac plyn. Jestem tym zdzwiony, ale raczej nie wierze w cudowna samonaprawe. Jednak w tej chwili nie widze sensownego wytlumaczenia. Jedyne co przychodzi mi na mysl, to ze gdy bylo zimno, zmienial sie bardziej zakres rozszerzalnosci cieplnej po odpaleniu. Ale to taka dywagacja...
Rafal_Szczecin - 20-04-2011, 17:27
stal sie cud
Wszyc - 20-04-2011, 18:54
Nagar z przedmuchów go uszczelnił zmieszał się z olejem
Nie no żartuje
Zrobi się cieplej na dworze to wszystko wyjdzie na jaw
|
|
|