Nasze Miśki - Black DEVIL...
Psikus - 28-04-2011, 20:03
Nie ma co dramatyzować, każdy swap wiąże się z masa roboty - jak się da wsadzić bebechy z vr4 to swap z diesla na v6 nie powinien przynieść większych problemów. A co do tego że nie będzie to samo - w fabryce też składają ludzie, i jakoś to jeździ A jeśli osoba która będzie robiła swapa się przyłoży to nie będzie problemów w późniejszej eksploatacji, problemy są wtedy jak się ludzie druciarstwa dopuszczą.
Owczar - 28-04-2011, 20:21
Dokładnie. Ale w tej sytuacji będzie to najracjonalniejsze rozwiązanie No i jeszcze jedna ważna rzecz. Gdybym miał naprawiać ten silnik to raczej z przymusu, a SWAP na 2,5 to tak z serca
Wszyc - 28-04-2011, 20:28
Psikus co do VR4 swapa jedna robota tak naprawdę to czy zakładasz 2,5 Twin turbo czy N/A to bez różnicy jeżeli chodzi o nakład pracy tylko koszta znacząco inne i dostęp części sam nakład pracy to naprawdę pikuś
Ale bez względu co byś nie robił Owczar trzymam kciuki ( ale z tym AT to mam nadzieje że sobie jaja robisz )
A nie myślałeś nad 4G63? takim jak na robertdg? tańsze koszty łapy zostają z diesla skrzynia biegów też może zostać z pół osiami Jak Ci mało mocy można głowice wymienić na DOHCa
.... no dobra wiem że i tak na to nie pójdziesz jak bym Cie nie znał wolisz bardziej dostojny samochodzik niż budować JDMową szlifierkę tak jak ja
To chociaż bądź oryginalny wrzuć 3,5 litra z diamante haha nie no żartuje teraz hehe
Owczar - 28-04-2011, 20:38
Wszyc napisał/a: | Psikus co do VR4 swapa jedna robota tak naprawdę to czy zakładasz 2,5 Twin turbo czy N/A to bez różnicy jeżeli chodzi o nakład pracy tylko koszta znacząco inne i dostęp części sam nakład pracy to naprawdę pikuś |
Nie, nie Myślałem nad tym Anglikiem 2,5 4x4 ale po dyskusji z Bartkiem odpuściłem. DUŻO więcej pracy.
A z AT nie żartuję... Ja już się najeździłem manualem. Do miasta nie ma nic lepszego, a ścigać się tym nie zamierzam. Zresztą jak sprawdzili chłopaki ze Szczecina, AT niewiele ustępuje w dynamice manualowi
Wszyc - 28-04-2011, 20:46
Owczar napisał/a: | Nie, nie Myślałem nad tym Anglikiem 2,5 4x4 ale po dyskusji z Bartkiem odpuściłem. DUŻO więcej pracy. |
a z Ciekawości można wiedzieć z czym niby tak dużo pracy nie że wątpię w wiedzę Bartka wręcz przeciwnie z chęcią sam bym się dowiedział z czym tyle pracy bo byłem przekonany że tylko koszty większe no chyba że Ty chciałeś 4x4 montować to wtedy dobry świr jesteś myślałem nad FWD 2,5 twin turbo ;P
Owczar napisał/a: | A z AT nie żartuję... Ja już się najeździłem manualem. Do miasta nie ma nic lepszego, a ścigać się tym nie zamierzam. Zresztą jak sprawdzili chłopaki ze Szczecina, AT niewiele ustępuje w dynamice manualowi |
Ale ja nic nie mam do automatu ja bym nie chciał ale np. dla Ciebie może jest lepszy mnie raczej chodzi o nakład pracy związany z automatem nie wiem jak tam wygląda sprawa z tą całą elektryką i czy sprawa jest warta poświęcenia
Owczar - 28-04-2011, 21:22
Aaaa tylko FWD. No ja myślałem nad 4x4 i zwykłe 2,5. Ale po przemyśleniu uznałem, że trochę mało mocy na te 4 łapy. Bo po pierwsze automat, po drugie LPG.
No troszkę więcej będzie, ale wiązkę i tak przekładam, więc myślę, że warto.
Wszyc - 28-04-2011, 21:47
Owczar napisał/a: | No ja myślałem nad 4x4 i zwykłe 2,5 |
No ja myślałem FWD sam myślę nad 4x4 i wiem ile to roboty to już nie jest tak hop siup ale na szczęście da radę bez przeróbek podłogi przynajmniej u mnie tylko gorzej z wałem napędowym u mnie z każdego Mitsu wał jest za krótki do E5 nawet z EA z tego co się doczytałem
Rafal_Szczecin - 28-04-2011, 21:49
Owczar napisał/a: | Zresztą jak sprawdzili chłopaki ze Szczecina, AT niewiele ustępuje w dynamice manualowi |
ostatnio robilismy test kombi 2,5v6 z tipem na 15' kontra Bandyta.
Kombi zostalo w tyle jakas dlugosc, moze ciut wiecej.
natomiast 2,5v6 ze zwyklym automatem dostaje srogie lanie.
wniosek jest jeden, jak 2,5V6 z automatem ,to tylko z tipem
Owczar - 28-04-2011, 21:57
Rafal_Szczecin napisał/a: | wniosek jest jeden, jak 2,5V6 z automatem ,to tylko z tipem |
I tylko taki biorę pod uwagę
Wszyc - 28-04-2011, 22:56
Dużo się różni?
Jeszcze jej nie sprawdzałem na szczelność ale mogę jak by pasowała, mogę zrobić zdjęcie uszczelki pod głowicą
Krzyzak - 29-04-2011, 06:42
Wszyc napisał/a: | myślałem nad FWD 2,5 twin turbo |
to zapomnij - prawie 300 KM na jedną oś? - już niejedna osoba na świecie próbowała i taki rozsądny max. dla FWD to 200 KM
Hugo - 30-04-2011, 10:59
Jakieś beznadziejne te diesle w Galantach. Owczar nie wsadzaj 2,5 tylko 3,0 z Galanta USA, albo 3,5 z Diamante.
Owczar - 30-04-2011, 19:09
Wlasnie wieziemy Galanta 2,5 V6 angielski Avance A/T z tiptronic. Z koĹca 2000 roku. 160kkm. : D
Anonymous - 30-04-2011, 19:12
przypadkiem nie srebrny ? dobry wybór A/T i 2,5
fj_mike - 30-04-2011, 19:19
Derpin, ten srebrny
Owczar, gratuluję czyli będzie swap
|
|
|