[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Climatronic oraz Obsługa climatronica
DanielBogusz - 21-01-2014, 23:53
Ostatnio też się nad tym zastanawiałem, czy to na pasażera ustawione, czy na nogi to zimne.
Tomii - 22-01-2014, 08:43
to ja u siebie muszę mieć ustawione 26st na klimatroniku żeby w dłuższej trasie było w miarę ciepło w zimie i nie za zimno w lecie przy upałach.
polaff - 22-01-2014, 09:25
Tomii napisał/a: | ja u siebie muszę mieć ustawione 26st na klimatroniku żeby w dłuższej trasie było w miarę ciepło w zimie | ja musze mieć ustawione 19 bo padł mi chyba czujnik temperatury zewnętrznej bo pokazuje -30 na zewnątrz po 5 minutach od uruchomienia silnika.
ŁukaszK. - 08-10-2014, 19:55
Za dużo tu tych stron a pytanie jedno
Od niedawna mam Galatna ale jeździłem już kolegi i u niego się da, a chodzi mi o to, że włączam tryb auto czy też zwykły i próbuje włączyć normalna klimę i się nie da. Za każdym razem ECO.
Klima normalna działa w 2 opcjach: Jak ustawie na 17 stopni oraz jak daje nawiew na szybe.
I moje pytanie, czy tak ma być? Czy może super komputerek bierze pod uwagę że temp na zewnątrz nie wymaga aby załączać normalną klimę i tego najzwyczajniej nie robi? O tym przekonac się będę mógł dopiero w lato, a tak to może ktoś z Was wie
Dzięki.
[ Dodano: 08-10-2014, 21:08 ]
o mam..
chyba to to!
Dzisiaj wypróbuje
http://forum.mitsumaniaki...ghlight=#623382
Ale czy to wina panelu, że nie wychodzi z trybu auto?
[ Dodano: 10-10-2014, 21:04 ]
Może się komuś przydać więc co do mojego sterownika to klime ze zwykłą śnieżynką da się ustawić w przypadku:
- Nawiewu na przednia szybe
- wyłaczenie trybu auto (ale u mnnie tryb auto całkowicie się wyłącza kiedy zmienie nawiew a nie moc nadmuchu)
- kiedy na zew temperatura jest powyzej 21-22 stopni.
czyli wszystko gra
tadas - 11-11-2014, 22:42
Witam serdecznie,
Mam mały problem z Climatronikiem.
Według instrukcji obsługi w przypadku jak wybiorę kierunek na nogi ze środkowych nawiewów nie powinno lecieć powietrze. Poza tym jak dam wiatrak na 0 i przełączam między kierunkami to w momencie załączenia kierunku TYLKO na twarz słychać jak mechanizm przełączający "walczy" długo dłużej jak przy innych "trybach". A efekt mizerny ... cały czas wieje.
Hugo - 21-12-2014, 22:31
Zupełnie przypadkowo zauważyłem, że Carisma w klimatroniku ma bardzo ładny kolorowy wyświetlacz: http://allegro.pl/panel-s...4828097050.html Ktoś wie czy kwestia tych kolorów to za sprawą szybki wyświetlacza czy jednak diody są inne niż w EA? Dałoby się coś takiego zrobić w EA?
tresorex - 22-12-2014, 10:16
One mają inną budowę. W EA masz chyba ciekły kryształ a tamte są zrobione jak zegarek w EA.
W cari jest podobnie jak w galu E50, cyborgu i L200
A najlepszy jest w 3000GT (jest kolorowy - czerwony i niebieski, oraz animowany)
Animacje i kolory lepiej widać tu:
http://youtu.be/Lb2EbEknAHM?t=3m20s
Hugo - 22-12-2014, 22:44
tresorex napisał/a: | One mają inną budowę. W EA masz chyba ciekły kryształ a tamte są zrobione jak zegarek w EA | Chcesz przez to powiedzieć, że się nie da?
polaff - 22-12-2014, 23:27
tresorex napisał/a: | W EA masz chyba ciekły kryształ a tamte są zrobione jak zegarek w EA |
myślę, że zegarek w EA to te ciekły kryształ, z tym, że inaczej podświetlony, a te wyświetlacze co wkleiłeś to tak samo ciekły kryształ... jak zegarek i panel klimatyzacji w EA
KsiadzRobak - 23-12-2014, 08:18
85* - to wnętrze auta czy piekarnika?
(pewnie o farenhajty chodzi...)
Hugo - 23-12-2014, 20:50
Cytat: | (pewnie o farenhajty chodzi...) | Raczej. W Mirage masz 100 stopni, to już się pewnie krew gotuje w żyłach
majko - 28-12-2014, 19:02
Czy u was przy włączonym nawiewie na nogi, też tak słabo grzeje?
Ja prawie nie czuję ogrzewania nóg
Poza tym samochód bardzo szybko się nagrzewa po odpaleniu i szybko z nawiewów na desce i na szybę leci bardzo ciepłe powietrze, tylko ten nawiew na nogi chyba w ogóle nie działa lub bardzo słabo...
A w zimie wiadomo że na nogi najlepiej ;D
nix - 28-12-2014, 21:29
U mnie w trybie AUTO najpierw wali wszystkimi dziurami ciepłym powietrzem (zima) potem wszystko się uspokaja jak wyrówna temp. do żądanej i potem ciepłe leci już tylko na nogi (muszę zamknąć nawiewy boczne i środkowy bo tam zaplątuje się zimne powietrze a wg. wyświetlacze nie powinno nim lecieć), czasem przełączy się na szyby. Na nogi zawsze mam ciepłe powietrze.
Tomii - 29-12-2014, 09:29
No właśnie, czy jak ustawicie nawiew tylko na szybę to wieje Wam również ze środkowych i bocznych nawiewów ale słabiej ?
nix - 29-12-2014, 10:54
Tomii napisał/a: | No właśnie, czy jak ustawicie nawiew tylko na szybę to wieje Wam również ze środkowych i bocznych nawiewów ale słabiej ? |
Tak, a wynika to (z moich obserwacji) z tego że w rozdzielni wiatrów główna klapa o dość dziwnym kształcie ma otwory w które zawsze będą przepuszczały powietrze, nie zależnie od ustawienia jaj położenia (obraca się na osi równoległej do podszybia).
A tutaj zobrazowanie mojej teorii
|
|
|