[97-04]Galant EAxA/W - Skrzynia
Owczar - 15-06-2013, 11:42
W jaki sposób to sprawdzałeś? Mi się wydaje, że to raczej terkotanie na wałku sprzęgowym. Czy po dodaniu gazu terkotanie ustaje? Czy jest proporcjonalne do obrotów? Gdyby to powstawało od wibracji to po wciśnięciu sprzęgła wcale by się nie wyciszało bo wibracje silnika się nie zmieniają.
milo - 15-06-2013, 12:00
Jak dodaje gazu to samo
Powiedz lepiej o co chodzi z przełozeniem licznika w skrzyni u mnie F5M42-2-F6NA jest 29/36 a znalazłem skrzynie F5M42-2-F7N2 i jest 30/36 czy tylko rózni się slimakiem - czujnikiem
Owczar - 15-06-2013, 12:02
milo, jak wymieniałeś łożyska u siebie to planowałeś podkowę?
Jeśli chodzi o ten czujnik prędkości to niestety nie wiem. A czy final gear ratio jest taki sam?
Ale jak dodajesz gazu to zmienia się częstotliwość tego terkotania? Biorąc pod uwagę, że drgania diesla na obrotach są niższe to terkotanie powinno być mniejsze..
milo - 15-06-2013, 12:06
Owczar napisał/a: | jak wymieniałeś łożyska u siebie to planowałeś podkowę? |
Podkowa zmieniana na nową
Owczar napisał/a: | A czy final gear ratio jest taki sam? |
Jest taki sam 3,722
Owczar napisał/a: | Biorąc pod uwagę, że drgania diesla na obrotach są niższe to terkotanie powinno być mniejsze.. |
To diesel brak słów z ta skrzynią
Owczar - 15-06-2013, 12:34
A czy podczas toczenia sie na luzie, gdy silnik pracuje na wolnych obrotach terkotanie ustaje? Jesli tak to potwierdzaloby to teorie o terkotaniu na styku mechanizmu roznicowego i walka zdawczego. Kolejna kwestia to czy mierzyles i kasowales luz na mechanizmie roznicowym?
[ Dodano: 15-06-2013, 12:35 ]
I pamietaj, ze PB przelozenie 5 biegu jest nizsze.
slowix - 15-06-2013, 13:34
Witam was wszystkich mam pytanie odnośnie automatycznej skrzyni biegów w galancie rok 2000 chcem wymienić olej. Jaki najlepszy będzie na wymiane?
Owczar - 15-06-2013, 13:36
A ja chcem napisać, że to nie jest temat o oleju do skrzyni automatycznej.
milo - 15-06-2013, 17:02
Owczar napisał/a: | A czy podczas toczenia sie na luzie, gdy silnik pracuje na wolnych obrotach terkotanie ustaje? |
Nie ustaje ale na biegu jest cisza
Owczar napisał/a: | mierzyles i kasowales luz na mechanizmie roznicowym? |
Chodzi o łozyska jak tak to tak
Owczar napisał/a: | I pamietaj, ze PB przelozenie 5 biegu jest nizsze. |
Wiem o tym , mam nadzieje że tryby sie nadadzą od td
Owczar - 16-06-2013, 00:20
milo napisał/a: | Chodzi o łozyska jak tak to tak |
Jak go kasowałeś?
milo napisał/a: | Wiem o tym , mam nadzieje że tryby sie nadadzą od td |
Na 100% Ci nie powiem, ale myślę, że spokojnie powinny podejść.
milo - 16-06-2013, 09:15
Owczar napisał/a: | Jak go kasowałeś? |
Podkładki dystansujące
Krzyzak - 17-06-2013, 07:51
Owczar napisał/a: | na biegu jałowym wałek pośredni i mechanizm różnicowy stoją w miejscu | zależy od gęstości oleju - potrafią się lekko kręcić, co czasem widać gdy się odpali na luzie na podnośniku na przykład
a kwestia druga - przecież w EA nie ma wałka pośredniego
Owczar - 17-06-2013, 10:08
Kwestia nazewnictwa walek zdawczy lub walek posredni.
Tak, ale gdy kola sa na ziemi to walek zdawczy sie nie kreci, a jakby nie bylo dziala na niego sila, ktora powinna wlasnie kasowac ten luz.
Krzyzak - 17-06-2013, 11:43
Owczar napisał/a: | Kwestia nazewnictwa walek zdawczy lub walek posredni. | niezupełnie - skrzynie wcześniejsze miały 1 wałek więcej; wyeliminowano go obracając silnik o 180*
właśnie wtedy potrzebny był wałek pośredni, bo inaczej byłoby 5 biegów do tyłu
milo - 17-06-2013, 15:18
Owczar napisał/a: | walek zdawczy sie nie kreci, a jakby nie bylo dziala na niego sila, ktora powinna wlasnie kasowac ten luz. |
Wałek nie kręci się ale tryby na nim tak
Wystarczy odkrecic dolny dekiel i widac wałki tryby itd ku zdziwieniu wałek zdawczy - pośredni wpada w tzw wibracje prawo -lewo najlepiej widać to na przesuwce co trzyma wodzik sprwdzone i pewnie z tąd te terkotanie luz miedzyzębny między wałkiem a mechanizmem róznicowym wszystkie łozyska zmienione więc to nie ich wina
Owczar - 17-06-2013, 15:21
No to ciekawe spostrzeżenie. Tylko ciekawe czy to rzeczywiście kwestia luzu czy drgań silnika. Zauważ, że w niektórych przypadkach strzał ze sprzęgła niweluje terkotanie lub ucisza. Może to kwestia wzajemnego położenia wałka zdawczego i mechanizmu różnicowego. U mnie koła zębate nie wykazywały śladów zużycia.
[ Dodano: 17-06-2013, 15:23 ]
Może to kwestia łożyska koła zębatego współpracującego z mechanizmem różnicowym?
|
|
|