[97-04]Galant EAxA/W - Dziwny otwór w desce pod tylną szybą.
sipex - 23-01-2012, 21:05
QwiateQ,
wielkie dzięki za wskazówki dużo kombinowania mniej a powiedz mi jak to gra jest różnica w dzwięku czy nie?bo myślałem ,że może zamiast tego 20cm wymienić orginalne 17 z tyłu na takie coś ?
http://allegro.pl/pioneer...2039597567.html
QwiateQ - 26-01-2012, 22:23
sipex napisał/a: | jak to gra jest różnica w dzwięku czy nie? |
Jest. Ale sam montowałem sobie wzmacniacz co w dolnym zakresie mocy daje klasę AB a później H. Poza tym nie chciałem mocnego basu, co osobiście uważam za zbyteczne, natomiast dołożenie miało poprawić i poprawiło, oj tak poprawiło.
tomo_n - 18-04-2012, 10:01
Ktoś ma ochotę przetestować i podzielić się opinią? alle-drogo-free-air
Iron.Falcon - 14-06-2013, 13:58
wiszą sobie takie dwie zwrotnice u mnie bagażniczku... więc pomyślałem sobie, żeby wpiąć w to jakiś tani głośniczek.... i wykorzystać to miejsce
rozumiem, że te wskazówki tyczą się właśnie montażu głośnika w to miejsce... ?
QwiateQ napisał/a: | ano dokonała.
Obudowę metalową musisz usunąć. Trzymają ją cztery wkręty na śrubokręt krzyżakowy i jak już ktoś też pisał MOCNO wkręcone. 20cm wchodzi dokładnie i pasuje resztę mocowania musisz dokonać gimnastyką i sposobami.
1. fotele "klapiesz"
2. plastikowe osłony (2szt.) znajdujące się za fotelami odpinasz
3. wyciągasz 4szt. bolców (zapinek) wykładziny tylnej półki
4. maskownice głośników odpinasz 2x4szt. (nie wykręcaj ale odepnij od strony bagażnika jak zapinki) wyskakują z drugiej strony
5. wypnij i wyciągnij żarówkę 3-go stopu, odkręć 2xM10 i wyciągnij klosz tej lampy
6. jeden boczek musisz zdjąć, IMHO prawy patrząc na tylna szybę
7. podciągasz tapicerkę i dobierasz się do pokrywy
8. wkładasz głośnik, trasujesz otwory i wiercisz, przykręcasz, prowadzisz przewody
9. składasz w odwrotnej kolejności.
10. opisujesz jak Ci poszło i wrażenia po wypitym piwie na dobrze wykonaną robotę
Półka jest sztywna i jest ok. IMHO niekoniecznie musi być free-air, ale tu wchodzi kwestia gustu i ten temat ominę.
Pozdrawiam |
TAKI BADZIEW się tam zmieści ?
Tomii - 14-06-2013, 14:53
Iron.Falcon napisał/a: | się tam zmieści ? |
spokojnie, ja wepchałem 25cm ale wisi od dołu
Iron.Falcon - 14-06-2013, 15:01
Tomii napisał/a: | spokojnie, ja wepchałem 25cm ale wisi od dołu |
zrób proszę fotkę jak będziesz koło auta... zastanowię się czy też nie zapodać 25cm
Jako, że jestem totalnym laikiem - podpiąć go do dowolnej (L lub P) zwrotnicy.... czy może zmostkować ?
Tomii - 14-06-2013, 15:25
Proszę:
http://forum.mitsumaniaki...r=asc&start=300
Iron.Falcon - 14-06-2013, 17:42
Dzięki... Jednak daje spokój - zostaje przy 20 cm. Będzie to grało jak dam sygnał ze zwrotnicy czy bez wzmacniacza się nie obejdzie... ?
Tomii - 14-06-2013, 21:36
Iron.Falcon napisał/a: | Dzięki... Jednak daje spokój - zostaje przy 20 cm. Będzie to grało jak dam sygnał ze zwrotnicy czy bez wzmacniacza się nie obejdzie... ? |
bez wzmacniacza i/lub chociaż głośnika niskotonowego niewiele dzwięk poprawisz.
DanielJ - 24-06-2013, 09:35
Witam czy w kombi było może coś podobnego tzn. fabryczne miejsce na głośnik niskotonowy?
DanielBogusz - 07-12-2013, 20:48
W Kombi nie ma miejsca w boczkach, podejrzewam, że niewykonalne.
mastach - 15-12-2015, 01:44
temat od dłuższego czasu nie poruszany... ale mimo wszytko może warto go przenieść na dział CarAudio?
proponuję przekierowanie na temat:
Warsztat » Car Audio » Dziura w polce na suba w Galancie
gdzie zamieściłem link do niemieckiej stronki właściciela Gala EA z fotkami jak to on zamontował w tym miejscu suba
|
|
|